Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak najít osobu?

Od: leri® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, prosím o radu. Potřebuji najít ženu, po 30 letech, znám její rodné jméno a příjmení z 1. manželství. Vím, že je vdaná, ale neznám její současné příjmení. Jak ji můžu dohledat, přes jaké instituce nebo co byste mi poradili? Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Příjmení za svobodna a po prvním manželovi. Třetí údaj je křestní jméno.
Další : Přibližný věk? bydliště tenkrát? Zaměstnání? Jakoukoliv maličkost o ní a příbuzných, okolí.
Dá se kontaktovat místní úřad v tom bydlišti, zda mají nějaké údaje v evidenci, matrice. Pokud mají, (nemohou Vám je sdělit) mohou dotyčným zaslat v přiložené a Vámi ofrankované obálce na jejich adresu dopis s vysvětlením, kdo jste a proč hledáte tu osobu, případně jiné osoby, které by mohly pomoci svými vědomostmi .
.
Pokud je v tehdejším bydlišti i základní škola, dali by se najít spolužáci. Některý z nich si může pamatovat plno podrobností, sourozence, může být i ve styku.
.
Já kdysi našel osobu jen podle údaje: "tenkrát bydlela v domě hned vedle kostela v obci X."
Stačilo otevřít katastr, zjistit majitele, poslat jim dopis s vysvětlením, a z jednoho ze dvou okolních domů se ozvali současní, kteří mi dali tip na jednoho souseda, který byl s hledanou osobou v rodině.

liska5
hodnocení

0x

Instituce nesdělují. Nesmí podávat žádné informace, dokonce ani kdyby dotyčná osoba už nežila. Vím to, neboť jsem takto sama hledala a takové odpovědí jsem dostávala. Možná na facebooku jsou osoby jejího druhého příjmení, nejspíš děti z 1. manželství. Risknout a poslat jim dotaz, jestli neznají tu a tu, zasvobodna takového jména. Dobré by bylo znát, kde žila nebo dělala. Tam se pak ptát lidí osobně.

pantatabateku*
hodnocení

0x

To je tak na Poštu pro tebe?

novak1*
hodnocení

0x

Kdysi bylo na policii takové oddelení . Stačilo vedet jméno a oni řekli adresu . Bylo to za peníze. Potom to zatrhli po revoluci.

jp

Ano, stačilo vědět jméno a datum narození, nahlásit u okénka a za chvíli starší, ochotný pán podával lísteček s adresou. Poplatek 5,- Kčs, ani na to nebyly potřeba počítače. Ale to bylo tenkrát, to byl svět ještě krásně jednoduchej.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]