Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou práci doporučit( dítěti i dospělému)?

Od: assi® odpovědí: 22 změna:
Jaká je podle vás dobrá práce? Kam se člověk těší? Nebo do jaké by jste chodili nejraději vy? Z většiny jsou všechny náročné manuálně, a to bych nechtěla, aby dělalo moje dítě. Znáte nějakou práci, která není moc náročná a je za ní dobrý plat? Já vím, že je to asi hloupé se ptát, ale ráda bych věděla jaký na to máte názor vy ostatní. A také mi tuto otázku položil a 23 léta dcera a malý syn. Chci se zeptat, co by jste mu na to řekli nebo poradili vy? Kde se vám (v rámci možností) líbilo pracovat, nebo či máte nějaké (nejlépe pozitivní) zážitky či zkušenosti, které vám práce někde přinesla či naopak?
Já osobně jsem řekla svým dětem, že je dobrá ta práce, která člověka moc neničí, baví a naplňuje dlouho. Každý ale má jiné priority a tak na to není lehké jen tak jednoduše každému odpovědět. Nakonec jsem doporučila modeling, zpěv, desig, moderátor/ ka nebo doktor/ka.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x
Deti by se mely rozhodnout samy. Ja chtela jit na zdravku a mama mi roztrhala prihlasku a mela k tomu nechutny komentar. Na jeji prani jsem sla na ekonomku a cely zivot delala nudnou praci, o ktere jsem si obcas myslela, ze je zbytecna. Dodnes lituju, ze jsem si to neprosadila. Prace sestricky je sice tezka, ale naplnuje.

Taky jsem chtěla jít na zdravku, taky mi to maminka nedovolila a pracuji celý život v kancelářích na administrativních a ekonomických pozicích. Naštěstí mě některé moc bavily, byla jsem schopná pomoci spoustě lidí a to mě hodně nabíjelo.

hodnocení

Taková být nechci, nechci svým dětem poroučet, co a jak . Ale napadlo mě že jim poradím tyto věci jelikož chci aby šli do světa uměli jazyky a byli peněžně nezávislí alespoň do určité chvíle...dcera 23 a syn14 mě hodně vysavajir energii a chci aby jim bylo dobudoucna dobře ale abych i já věděla že můžu jít s klidnou hlavou spát.

hodnocení

7x

Na to se nedá odpovědět, záleží na každém člověku. Modeling - to může být docela dřina, dotyčný si musí hlídat postavu, časem ho to může omrzet, postupem času ho může ničit závist k mladší konkurenci... Zpěv - někdo nemusí nést dobře slávu (pokud nebude slavný, moc se neuživí), design - může dojít inspirace, nemusí jít zakázky, moderátor/ka - na to musí mít člověk talent a charisma, moderátorů, kteří uspějí na celý život je hrstka, plus zase možná přítěž slávy, nebo naopak tíha toho, že slavný není. Doktorka - psychicky dost vyčerpávající, jednání s pacienty není žádná hračka, člověk na sobě nese velkou zodpovědnost... Na všem je něco. Co je pro někoho ideální je horor pro jiného a naopak.

hodnocení

6x

Když čtu poslední větu toho vašeho spisku, tak si říkám, chudák máma, chudáci děti. Nejlíp nic nedělat a hodně vydělávat, mít se jako prase v žitě, jak se říká po česku. A přitom je spousta krásných řemesel, která si člověk může zamilovat a nestrhá se u nich. Ach jo, kdo tě asi vychovával, děvče?

Nevšimnul jste si, že se ptá jako assi i jako nelis. Nuda o prázdninách je hrozná!

Nevšiml a nezajímá mě to, prostě blbka. A Vám přeji krásnou neděli a zdravím Vás!

Neříká se blbka!Říká se ÚB (úplně blbá) :-D

No vidíte, taky si myslíte, že jste nejchytřejší...děkuji za poučení! *smich*

hodnocení

3x

Dítěti radími třeba si kreslit, v zimě stavět sněhuláky a dospělé ženě radím uklízet, vařit, prát a starat se o to dítě.

martin45
Se sněhuláky máte pravdu, jedině v zimě... :D

hodnocení

2x

@assi - Z většiny jsou všechny náročné manuálně, a to bych nechtěla, aby dělalo moje dítě.
Co byste vy chtěla nebo nechtěla zas tak rozhodující není - když bude dítěti přinášet radost práce rukama, měla byste být ráda, že se v ní našlo.

Mně se až po letech už dospělé děti "přiznaly", jak byly a jsou rády, že jsem je nechala studovat to, co si vybraly a "nekecala" jim do toho.

hodnocení

2x

Proč si vymýšlíte?

hodnocení

1x

Ano, snad každý mívá v sobě touhu být modelkou, herečkou, právníkem, lékařem, zpěvákem...ale kdo nám bude péct chleba, podrážet boty, spravovat protékající záchod či obložit koupelnu, pokrýt nově střechu? Proto je Váš názor dost scestný, bohužel, má jej čím dál víc lidí. Jen, proboha, nedělat rukama, nedělat manuální práci a hlavně si vydělat hodně peněz. K Uvědomte si, že kromě všech těch vzdělaných lidí jsou a vždycky budou potřeba i kuchaři, uklízečky, pradleny, prodavačky...

Sama si odporujete. Říkáte, že: dobrá je ta práce, která člověka moc neničí, baví a naplňuje dlouho. A vzápětí uvedete modeling. Což si úplně protiřečí. Tato práce nenaplňuje člověka dlouho. Rozhodně jen málokdo /asi nikdo/ dělá modelku až do důchodu. Jakmile se objeví stopy stárnutí, je s modelingem konec. A že člověka moc neničí? Omyl, je to prostředí, kde se žije v různých intrikách a stresech, abych se dostala výš já, předběhla a upozadnila ty ostatní konkurentky. Myslím, že tato "práce" člověka ani rozvíjet nemůže. Spíš ho pomalu ničí.

Podle Vás se tedy budeme dívat na pěkné modelky, moderátorky, poslouchat zpěv...ale v břiše bude prázdno /nebudou kuchaři/, budeme bosí a s holým zadkem /nebudou obuvníci, krejčí.../, budeme chodit pěšky /nebudou řidiči autobusů, nebudou autoopraváři.../ Ale všichni budou moderovat a vesele si zpívat. To bude na zemi ráj! *ee*

Dle Vašich názorů si myslím, že nemůžete být dospělá vyzrálá žena a matka, ale 14 letá puberťačka. Tato děvčátka oplývají podobnými názory. Žena a matka už by měla být rozumnější, než se tady prezentujete. Jaga.

martin45
V dnešní době to není tak jednoznačně. Dělat například obklad koupelny je sice hezké, ale lidé jsou dnes všelijací a za dobře odvedenou práci Vás přinejmenším zkritizují. A nejvíce ti, kteří tomu nerozumí a jedině oni mají pravdu. I poctivý řemeslník se s tím často setká.

hodnocení

Já práci nemám, nic nedělám sem tam Zajdu na úřad a udělám něco jako třeba naposled úklid v hotelu, Are to je jen někdy. Živí mě muž. Někdy lituji času jak plyne a že jsem mohla dělat spoustu věcí, ale neudělala jsem vlastně nic. Děti by si měli pospíšit a snažit se . Určitě se jim něco povede.
No to se mate cim chlubit.
liska5

Assi se ptá a jako Nelis na sebe samu reaguje. Mně se jeví "obě" jako flákačky se sklonem k příživnictví.

hodnocení

0x

ONLY FANS

Rozhodně.

mate59

Tak to se budou prachy jenom sypat.Pak ještě zbývá to řemeslo se zlatým dnem.

hodnocení

0x
Tak být rentiér, youtuber, influencer...je asi nejbližší odpověď na Vaší otázku. Pak jsou velmi vyjímečné práce, kdy cestujete a testujete hotely, zábavní parky, počítačové hry apod. Ale každý by měl dělat práci, která ho baví a naplňuje, pokud je to možné. Jednoho muže bavit opravovat auta a jiného baví práce v bance. Na tohle nelze odpovědět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]