Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
mne by zajímalo proč soud vynese rozsudek:viník zaplatí poškozenému milionovové částky a přitom ví,že nemá žádný
majetek a takový obnos by nesplatil do konce života.
Děkuji Beerová.
Soud musí vynést rozsudek podle znění zákona bez ohledu na to, je-li vykonatelný. Dnes jsi žebrák, zítra můžeš být milionář, podívej se na sportku nebo losy. A naopak, dnes jsi milionář, zítra žebrák, podívej se jak dopadli někteří špičkoví sportovci, i naši, a nejen sportovci, kolik peněz nechali v hazardu nebo neúspěšném podnikání.
Ano, zítra jednoduše a prostě okrade někoho jiného aby mohl zaplatit poškozenému ty milionovové částky tak jak mu to nařízuje rozsudek soudu, že. Takoví nad tím obvykle přemýšli trochu jinak než někteří kteří si myslí, že jen tak ze dne na den zítra možná vyhraje ve sportce 1. cenu a bude tak hned mít na zaplacení té milionovové částky a ještě mu třeba zbude na báječný zbytek života.
Lidi zkuste trochu přemýšlet nad tím co zde píšete.
Ale může přijít jen nějakým penězům a ty mu exekutor sebere.
Souhlasím s Vámi...Lidi zkuste trochu přemýšlet nad tím co zde píšete.
Ale to nepomůže, když oponent nepřemýšlí.
milancukrar: Takže ano dáváš nám tu najevo, že se tím nehodláš řídit a tvým cílem je tu ze sebe dělat hlupáka.
@355: Nevím, kdo ti ublížil, ale nemusíš kolem sebe kopat. Je to zbytečné.
Milan má pravdu, i když teď nemá, za rok třeba může mít. Co by podle tebe bylo správné? Aby soudce řekl žádné odškodnění vám nenáleží?
Mne by zase zajímalo z čeho ten viník zaplatí poškozenému ty milionovové částky když nemá žádný majetek a takový obnos by nesplatil do konce života. Připadá mi tento dotaz nesmyslně položený.
Ale to uz neni starost ani tva ani soudu. Uz to tu padlo, k majetku teprve muze prijit. No, jenze on skoci do insolvence a oddluzi se a bude doufat, ze se toho zbavi druv, nez bude dedit/zacne pracovat/vyhraje v Sazce...
Ano, soud to nezajímá kde na to ty peníze vezme a naše starost to také nemusí být pokud nejsme tím poškozeným. Myslet si, že ten dlužník třeba bude něco dědit, začne pracovat a bude vydělávat vysoké peníze, nebo zázračně vyhraje v sázce mi ale připadá docela dost naivní.
mi ale připadá docela dost naivní.
Vám ano, soudu nikoliv. je možné, aby za 10-15 let přišel k nějakému majetku, k penězům?:
milancukrar: Tazatelka ale píše: "nemá žádnýmajetek a takový obnos by nesplatil do konce života.".
No vidis, tobe to prijde naivni a dalsim duvodem prijit k penezum je SVATBA!
Jen musis vedet jak funguje soud, exekutor a dalsi procesy. A uz jsem videl hodne zaplacenych i insolvenci diky dedictvi.
Jestli je tu nekdo, kdo vyexekuoval z OSVC, ktery nic nevlastni, sidlo podnikani ma u rodicu, TP ma na obecnim urade, ma 10 predchozich exekuci a smeje se vam, tak pak se muzeme bavit, kdo vi jak se to dela.
Ze nekdo neco nema neznamena, ze z nej nic nedostanes
jd: Ano, příjde mi to naivní nyslet si, že každý dlužník určitě někdy příjde k nějakým penězům nebo se bude snažít k nim přijít pouze proto aby mohl způsobený dluh uhradit. I takové případy se mohou stát, ale většinou se ti dlužníci příliš nesnaží k penězům přijít když ví, že by z ních nic neměli a museli by je dát na splácení dluhů. Znám některé lidí kteří nepracuji protože se jim pracovat nechce a ani pořádně neumí něco dělat na to aby jich někdo byl ochoten zaměstnat, dědit nemají co a když náhodou někdy k nějakým penězům příjdou tak je hned utratí za alkohol, cigarety, automaty, různé blbosti, někdy i drogy atp. a od takových se jen velmi těžko dá očekávat, že by někdy přišli k nějakým větším penězům a byli tak schopní zplácet dluhy. Svatba také nic neřeší, protože jen blázen by šel do svatby s někým zadluženým, který navíc nepracuje a to pouze proto aby mohl za něho uhradit dluhy a živit ho. Soud sice může nařídit uhradit zaplacení dlužné částky, ale když dlužník ty peníze na to nemá a ani nemá žádný majetek a příjem tak tam ani exekutor níc nezmůže. Navíc exekutor nemůže dlužníkovi sebrat úplně všechny peníze a musí mu nechat nějakou zákonem stanovenou minimální částku. Mluví se, že tam kde nic není, tam ani čert nebere a je to pravda i když někteří si naivně myslí, že i z ničeho se dá brát. Můžeš to obkecávat jakkoli a vymýšlet různé málo pravděpodobné nebo i naivni případy, ale názor, že z někoho kdo nic nemá se dá velmi lehce dostat dluh ničím neobhájiš.
A co např. tento případ. Není známé jak to nakonec dopadlo, ale dá se předpokládat, že i přes to, že dlužník asi nějaké peníze a majetek bude mít tak poškození od dlužníka jejích miliony nedostali a asi nikdy nedostanou. Citace z článku: "Podle advokátky Dagmar Raupachové, kterou MF DNES požádala o právní názor na celou věc, ... se domnívám, že věřitelé na toho svědka a tím i na své peníze nedosáhnou,"uvedla." .
Ano, připouštím to, ale nestává se to běžně v úplně každým případě tak jak se to tu někteří trollové snaží naivně tvrdit. Většinou dlužníci u kterých je dluh třeba vymáhat nemají z čeho splácet nebo se snaží splácení různě vyhýbat.
355,
...v úplně každým případě tak jak se to tu někteří trollové snaží naivně tvrdit
Kdopak to tvrdí? Nikdo to tu nepsal..
milancukrar: Psal nebo nepsal, ale nepřímo se to tu někteří (mj. i ty) snaží trollovačně naznačovat tak jak by to byl jednoznačný fakt.
Klidně můžeš pokračovat v trollování a prezentaci vlastní neslušnosti.
355, Vy napíšete, že to jiní píšou, já Vám vytknu, že to nikdo nenapsal, vy sdělíte, že je to jedno, zdali to někdo napsal a mne osočíte že troluji?
Zkuste psát více pravdy.
milancukrar: Takto byhom se mohli dohadovat do nekonečna. Tebe ale vůbec nejde o věcnou diskuzi na otázku kterou tu tazatelka položila. Jde ti pouze o neslušné trollování někoho koho nenávidiš a veřejnou prezentaci tvoji neslušnosti. Já píšu to jak co z mého pohledu vidím já a za tím si stojím a dokážu si to na rozdíl od tebe i obhájit. Pokud chceš v diskuzi pokračovat tak zkus to v klidu, bez zaujatosti a trollování a trochu k tématu této diskuze. Zkus se také podívat na sebe co za naivní kecy tu píšeš a nesnaž se při tom na mne pouze útočit. Take nedělej ze sebe někoho kdo musí mít vždy pravdu i když ji ne vždy má a na jiné kteří mají jiné názory než ty tvoje nebo nejsou ochotní s tebou jednoznačně souhlasít musíš trollovačně útočit.
Taky se může stát, že dědici po dlužníkovi přijmou dědictví a pak budou odpovídat za jeho dluhy.
A taky se může stát i to, že se k zemřelému nikdo nebude hlásit, protože nikoho blízkého z rodiny už nebude mít a stát nebo obec kteří ho nechají na vlastní náklady pohřbít ty jeho dluhy asi platit nebudou muset.
hejkal: Co konkrétrně jsem z toho pravidla Z2 v tomto příspěvku porušil? Mít jiný názor než někdo na koho reagují je podle tebe urážkou? Vůbec nechápu o co ti v tom upotzornění jde. Kopírovat něčí příspěvky ti jde velmi dobře, ale nemyslíš, že to není příliš slušné? To nedokážeš vymyslet nějaký vlastní komentář když už se tu chceš nějak zviditelnit?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.