Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hrubá mzda, kolik je to na hodinu

Od: petrvols odpovědí: 2 změna:
Ahoj.
Budu poprvé na HPP, kde bude 32K hrubého. Čistého mně to vychází 26K, ale někde i méně. Ta hrubá část, která mně byla nabídnuta je měsíční minimální? Já jen že měsíc má různý počet pracovních dní. Smlouvu jsem ještě neviděl, ale předpokládám, že tam bude uvedena někde i hodinová sazba? Hlavně co se týče přesčasů.
Díky moc za info.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

zuzz
hodnocení

0x
Na HPP 1,0 úvazku to většinou bývá 37,5 hodin týdně. Z toho si pak vypočítáte hodinový plat. Těch 32K je základ, pak se ještě bere ohled na víkendy, svátky, směnný provoz a přesčasy.
Ale jsou to pouze moje zkušenosti, nejsem žádný odborník skrz smlouvy.

petrm
hodnocení

0x

Pokud je to měsíční hrubá mzda, tak je to bez ohledu na to, kolik pracovních dní měsíc má. Ale pokud nemáte smlouvu, tak těžko hádat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]