Nejste přihlášen/a.
můžete mi potvrdit, zda je v pořádku, že PPL není schopno potvrdit zaplacení dobírkové částky?
předchozích 40 let musel být pokladní doklad, ten kdo přijme peníze v hotovosti tak to musí tvrdit svým podpisem.
dnes jsem se dozvěděl od řidiče, že potvrzení jsou zrušeny a něco údajně chodí na email! Od kdy finančnímu úřadu stačí nějaká e-mailová zpráva o tom, že jste vydali (zaplatili) peníze za dobírku v hotovosti?! Takových emailových potvrzení si přece vygeneruji kolik chci, neřeknu, pokud by to bylo placené z mé banky, třeba kartou, tak to mohu doložit bankovním výpisem, ale v případě placení hotovosti, anebo když použiju kartu manželky, tak přece já budu nucen prokazovat zaplacení částky (daňová evidence), tak mě mohou s nějakým emailovým potvrzením, které musím navíc tisknout a nebo skladovat podobu X let, na finančním úřadu poslat někam...
je k tomu nějaké stanovisko finančního úřadu, případně PPL?
zdůrazňuji, že se bavíme o hotovostních platbách! Chápu, že běžná fyzická osoba zaměstnanec nepotřebuje dokládat vynaložení platby, a často ani neví, co to je pokladní doklad versus daňový doklad versus účetní doklad a tak dále,
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.