Jako že si pod stůl dáte trnož, aby vaše nohy šly rovnoběžně s podlahou... Čili žádné "zalomení, ohnutí" v kolenou: zde zkrátka nula stupňů. Snad si rozumíme. Děkuji za odpověď
Zdravé je, co nejmíň sedět obecně. Pokud už u toho počítače musím pracovat, tak každou chvíli vstanu a k tomu se ještě několikrát denně projdu nebo proběhnu venku.
Takže natažené nohy svírají s trupem pravý úhel /90 stupňů/, již jste to zkoušel? Jak dlouho tuto polohu vydržíte? Je potřeba polohy střídat, rovná záda, plosky chodidel pevně na zemi, trup se stehny v pravém úhlu, stehna s holeněmi též v pravém úhlu.
Zdravější varianta pro celého člověka bude střídavě kmitat pravou a levou nohou, což bude mít za následek chůzi či běh, nejlépe někde v přírodě a bez počítače. I když ho můžete mít sebou, ale na zádech v batohu, aby byla zátěž pro tělo rovnoměrná.
asar
Pokud vím, tak těch 90 stupňů byla v minulosti běžná praxe... Proto existovaly trnože.
Mám počítač na stole a hned vedle mám postel. Střídám běžně polohy kdy mám nohy pokrčené a kdy si je natáhnu do boku na tu postel a pohodička. V mém případě by spíš vadilo to jak se hrbím a trpí páteř
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.