Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je zdravé sedět u počítače s nataženýma nohama?

Od: asar odpovědí: 7 změna:
Jako že si pod stůl dáte trnož, aby vaše nohy šly rovnoběžně s podlahou... Čili žádné "zalomení, ohnutí" v kolenou: zde zkrátka nula stupňů.
Snad si rozumíme.
Děkuji za odpověď

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

3x

Zdravé je, co nejmíň sedět obecně. Pokud už u toho počítače musím pracovat, tak každou chvíli vstanu a k tomu se ještě několikrát denně projdu nebo proběhnu venku.

hodnocení

1x

Nevím, jako moc je to zdravé, ale jako mučení se to používá. Případně si dejte na kolena nějakou zátěž, kdyby to nezačalo bolet včas.

hodnocení

0x

Takže natažené nohy svírají s trupem pravý úhel /90 stupňů/, již jste to zkoušel? Jak dlouho tuto polohu vydržíte? Je potřeba polohy střídat, rovná záda, plosky chodidel pevně na zemi, trup se stehny v pravém úhlu, stehna s holeněmi též v pravém úhlu.

Zdravější varianta pro celého člověka bude střídavě kmitat pravou a levou nohou, což bude mít za následek chůzi či běh, nejlépe někde v přírodě a bez počítače. I když ho můžete mít sebou, ale na zádech v batohu, aby byla zátěž pro tělo rovnoměrná.

asar
hodnocení

Pokud vím, tak těch 90 stupňů byla v minulosti běžná praxe... Proto existovaly trnože.

ahoj*
hodnocení

0x

Mám počítač na stole a hned vedle mám postel. Střídám běžně polohy kdy mám nohy pokrčené a kdy si je natáhnu do boku na tu postel a pohodička. V mém případě by spíš vadilo to jak se hrbím a trpí páteř

asar
hodnocení

Můžeš mi upřesnit, jak myslíš nohy na boku?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]