Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vydělat více peněz

Od: penize* odpovědí: 21 změna:
Dobrý den, nevíte jak vydělat více peněz. Mám práci jako operátor + vedlejši vlastní příjem. Školu mám bohužel nedodělanou, napadlo mě si jí dodělat, ale nevím jestli bych to zvládnul, mám už spoustu povinností, dvě zaměstnání, celkově mi nějak ujel vlak, taky se mi nějak nedaří s láskou, nikoho jsem ještě nikdy neměl, jsem dříč a moc se nebavím, mám koníčky, ale tam se holky nevyskytují. Dá se s tím ještě něco dělat? Rád bych si nechal poradit

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

makk
hodnocení

4x

Ti, kdo mají hodně peněz je nevydělávají. Prací ještě nikdo nezbohatnul.

jd

Samozřejmě že je vydělávají.

Ty jsi buď chtěl napsat, že je zdědili, anebo že je nevydělávají vlastníma rukama a prodejem vlastního času (=levý Cashflow kvadrant č. 1 a 2 – zaměstnanec a OSVČ).

Jistě, vydělávat neomezené množství peněz můžeš jen v Cashflow kvadrantu č. 3 a 4.

makk

Vydělávat je od slova "dělat".

makk rukama, nohama nebo hlavou?

break

au1
hodnocení

2x

no, tak to vezmem logicky. máš dvě zaměstnání, a čas moc nemáš. tzn víc práce nepřichází v úvahu. pak jedině tedy zvýšit svůj hodinovej příjem, aby jsi nemusel tolik pracovat, a měl víc volnýho času, ve kterým by sis mohl třeba hledat děvče *smich* to dosáhneš pouze s vyšší kvalifikací, ke které ne nutně potřebuješ vzdělání, ale hodilo by se. rozmysli, jakou cestou se chceš vydat, na co potřebuješ těch víc peněz, a jestli je potřebuješ hned. doporučuju zejtra na šichtě, operátor předpokládám někde na výrobě, se na chvíli zastav a rozhlídni se po lince na všechny kolegy. a řekni si, jestli seš stejnej jako oni, a chceš se zahrabat někde ve fabrice jako nekvalifikovaná pracovní síla. jestli jo, tak se znovu chop strojů, bude-li odpověď NE, začni hned pracovat na zvýšení kvalifikace současně s hledáním jiné práce, ikdyby to mělo být dočasně za míň peněz, ale s výhledem na lepší budoucnost.

jd

Přesně: chceš li (výrazně) víc, zamysli se nad svou kvalifikaci, ne nad tím, jak více dřít.

Nutno připomenout, že dnešní mladý trubky chtějí všechno teď hned , ale když se podíváte na ty úspěšné, tak to jsou ve 30 nebo ve 40, je to o tom min. 10 let si to odmakat.

Říká to i ve svým posledním 3 dny starým videu tenhle:

jo nedodělaná škola, tak to musíš být ultra geniální, abys prorazili s nedodělanou školou. Lehký nadprůměr nemá moc šanci.

bepe
hodnocení

2x
Nedodělaná škola je totéž jako žádná škola. Můžete být celoživotní dříč, ale jako operátor si nic významného nevydřete, ani kdybyste dřel do úmoru ve čtyřech zaměstnáních a vůbec nespal. Holky na vašich koníčcích nejsou, čili evidentně nějaká nerdovská zábava, jen s tím rozdílem, že nejste nerd. Nerdi školy dokončují. Dostudovat je dobrý nápad. Holky tam snad budou. S vyšším vzděláním byste mohl sehnat lepší práci, kde budete mít víc peněz, míň dřít a snad se mít šanci seznámit. Pokud dneska nějaké holce řekněte, že máte dvě práce a stejně Vám to nestačí, tak to v ní vzbudí dojem leda takový, že shodí mříže a bude muset zrovna nutně odejít, protože si právě vzpomněla, že má být za chvíli někde jinde...

hodnocení

1x

Chtěl bych - neznamená nic, ale CHCI, dělá zázraky.

meta
hodnocení

0x
Samozřejmě všechno jde když se chce. Myslím že by to bylo povídání na celý večer, na váš dotaz totiž neexistuje univerzální rada, na to o vás velmi málo víme.
Neznáme vaše dokončené vzdělání, věk, vzhled, koníčky a spousty dalších informací.

jd
hodnocení

0x

Co kouč, konzultant, psycholog /-)

hodnocení

0x

Pokud nedokážete jak se říká najít a chytit příležitost za pačesy, tak vám nepomůžou ani dvě školy. Nestačí být jen dříč, chce to i trochu invence, entuziasmu a průbojnosti.

hodnocení

0x
Najit si praci v zahraniči
break
Na to má málo lidí odvahu.

runner2
hodnocení

0x
Malo informaci - chybi vek, jaka skola, obor.. pomohl by jste si, pokud by jste tu skolu dodelal? Jen za dokoncene vzdelani vam stejne nikdo platit nebude, zalezi jak jste schopny, co umite. Co se zkusit vyucit nejakemu remeslu? To by mohla byt pro Vas cesta, sikovny remeslnik se uzivi vzdy.

krtek6
hodnocení

0x

peníze vyděláš jen tak, že budeš dělat něco o co je zájem a čeho je nedostatek...nebo správnýma investicema...ale na to je potřeba kňu-hňu, znalosti, zkušenosti, čas, trpělivost a další věci

mnk
hodnocení

0x

Jak už tu zaznělo a jak shrnuje židovské (?) rčení, "práce zdržuje od vydělávání peněz".

Pokud někdo jako svobodný potřebuje dvě práce, tak jako ženatý bude potřebovat aspoň čtyři. Tudy cesta nevede.

Pár návrhů možných prací uvádí K. Kryl v písni pisnicky-akordy.cz/...

sparcoo*
hodnocení

0x
Přestěhovat se do pohraničí a dojíždět do zaměstnání do Němec.

hodnocení

0x

Snažte se dělat dál dobře a svědomitě svoji práci, abyste platil za spolehlivého člověka ve své (dělnické) profesi. A pak si najděte nějakou činnost PRO VEŘEJNOST, která by Vám postupně získala uznání širší veřejnosti. Napadá mě, že jste mladý, silný, asi šikovný - dejte se třeba k dobrovolným hasičům. ti jsou úplně všude, i na tom nejzapadlejším venkově. Dostanete se do party slušných lidí, budete mít s nimi bohatý a různorodý program a také získáte uznání těch lidí okola budete si víc věřit. Možná si časem i nějakou dívku najdete, protože uniforma je slušivá a ti chlapi jsou zajímaví. - A možná nebudete potřebovat ani to studování. Každý člověk nemůže mít vysokou školu, to byx ani nebylo správné. Ale podstatné je, abyste poznal, k čemu máte trochu vlohy, k čemu se hodíte.

Přeju hodně štěstí, a nebojte se do toho jít!

tebi
hodnocení

0x
Změn práci, můžeš mít i víc jak jednu brigádu - hlavně aby tě práce bavila.A snaž se na sobě makat, nemyslím školu, ale vzhled a být sám se sebou spokojený, dělej, co tě baví. Na ženské se vykašli, věnuj se sobě. Až budeš sám se sebou spokojený, přijdou za tebou samy.

break
hodnocení

0x
Mít dvě zaměstnání je neefektivní. Lepší je najít si jednu pořádnou a tý se věnovat na plno...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]