Jaktoze neni? Bez soli pojdes. I zviratum se dava sul.
Smankote lidi, zdravy vs nezdravy, NIC TAKOVEHO NENI, vse je jen o davce!
Proto mě vždycky pobaví, jak se někde napíše, že to a to je zdravé (typicky čeho je zrovna na trhu nadbytek nebo u zemědělců), a ovečky jdou a hned to začnou konzumovat
takže ty jsi asi někde přečetl, že nejlepší jsou nepražené a nesolené arašídy, ale jako všechno, tak do riziko pls ní a toxinů v tom je daleko vyšší, než Pražené a solené. Tak děkuji a nechci. Asi jako nebudu zbytečně syrové maso a mléko přímo z vemínka. Rizika jsou nezanedbatelná
Doporučuji si vám třít nohy froté ručníkem, abyste byl klidnější a nevykládal nesmysly. Co se týče soli, tak pokud někdo chce jíst arašídy a chce dodržet nějakou rozumnou hodnotu příjmu soli, tak na solené nemůže ani pomyslet. Anebo tak 3 solené arašídy za den. Sůl je dnes úplně ve všem, doporučených 5g soli v podstatě nelze dodržet, obyčejná houska se šunkou vám dodá 2-3g soli. A zvýšený příjem soli stojí za zvýšeným tlakem zejména mladší populace.
Sůl trochu konzervuje, takže o co je jí v arašídech víc, o to méně je tam jiných srajd. A jíst úplně zdravě by se podle dnešních převratných objevů dalo snad jen držením hladovky.
jd
Anebo si přečíst na průmyslových potravinách takzvanou doporučenou denní dávku, GDA A nemixovat v chemicky koktejly kombinaci s jinymi srajdami.
Já je teda kupuju v Polsku po pulkilovkách, kde mám na výběr solené / jemně solené /nesolené / obalované ale myslím že nesolené se dají sehnat v Albert supermarketech.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.