Dobrý den,jeden místní mladík okolo domu pěstoval marihuanu (prý na masti) s vysokým obsahem THC.Jedná se o policii známou osobu avšak nikdy netrestanou.Kriminální policie mu všechny rostliny odvezla (prohlídka domu neproběhla).Bylo jich více jak 50,vysoké okolo 200cm.Jaký trest může očekávat?Podmínku,vězení či peněžitý trest popř. kolik peněz?Děkuji
§ 252 – Přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu (35) Kdo neoprávněně pro vlastní potřebu přechovává v množství větším než malém omamnou látku konopí a pryskyřici z konopí nebo psychotropní látku obsahující jakýkoli tetrahydrokanabinol, izomer nebo jeho stereochemickou variantu (THC), bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok, zákazem činnosti nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty. (37) Odnětím svobody na šest měsíců až pět let nebo peněžitým trestem bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 nebo 2 ve větším rozsahu. (38) Odnětím svobody na dvě léta až osm let bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 nebo 2 ve značném rozsahu. § 253 – Nedovolené pěstování rostlin obsahujících omamnou nebo psychotropní látku (39) Kdo neoprávněně pro vlastní potřebu pěstuje v množství větším než malém rostlinu konopí, bude potrestán odnětím svobody až na šest měsíců, peněžitým trestem nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.
karelfranz
Nevíte náhodou v případě peněžitého trestu o jakou částku se orientačně jedná?
Proč to chcete vědět? Vy to snad za něj budete platit ?
karelfranz
Jak napsal.Jedná se o člověka který terorizuje ulici a budeme rádi když výtržnosti přestanou.Jeho rodiče jsou rozvedeni,jeho matka je v důchodu,stále ho omlouvá a platí za něj veškeré škody.Šlo mi pouze o to,vědět jakou naději máme že zde již bude klid.
50 rostlin je hodně, to neobhájí, že to má pro svoji potřebu a uhrát to na přestupek. V tomto případě se už jedná o trestný čin. Pokud je netrestaný, viděl bych to na podmínku, pokud je již trestaný, půjde si nejspíš posedět.
Jsi v pěkném průšvihu. Můžeš očekávat cokoliv, křišťálová koule dnes nefunguje.
karelfranz
No já ve svém věku bych toho už moc nevypěstoval,ale jedná se o souseda o dva baráky dál.Je nepracující a dělá v ulici bordel.Jen mě zajímalo jestli je naděje že si od jeho chování odpočineme.
"...jedná se o souseda o dva baráky dál... ...Měl jsem z domu pěkný výhled když mu policie dělala sklizeň."
Ale no tak! To dokážete přes dvě zahrady spočítet počet sazenic? Pohádka o bystrozrakém patří do jiné rubriky!
A že neproběhla domovní prohlídka víte odkud? To de Vám svěřila policie? Nebo jste to také náhodou viděl z okna?
asd1
To vidíš hodně blbě když přes dvě zahrady nerozeznáš dvoumetrovou kytku ani s dalekohledem
Tyhle vycucání skutečnosti jak to bylo a že tazatel lže, ty miluju...
karelfranz
Magdon-nebudu se s Vámi přít či Vám cokoliv vyvracet jelikož to není předmětem mého dotazu na který jsem již dostal odpověď.Konspirační teorie o tom jak to bylo,odkud kam vidím si klidně můžete vymýšlet.V tom Vám nebráním.
asd1 - Za to Vy musíte mít zrak jak ostříž, když poznáte pouhým pohledem přes 2 zahrady, že (cituji tazatele) - "...pěstoval marihuanu s vysokým obsahem THC".
Tazatel uvádí podrobnosti, které by jako pouhý pozorovatel mohl těžko znát.
karelfranz
Magdon...Že jsem starší neznamená že jsem hlupák.Pokud na ulici slyším "připrav na víkend skank"."Už si něco sklízel...super model...na akci něco vezmu...ty krávo to není jak ty sračky minule...Je jim jedno kdo je slyší nebo vidí. Jezdí sem podivné existence.Před barákem na ulici marihuanu pokuřují (zápach).Vidím tu změnu nálad před a po kouření ...opravdu myslíte že bude mít konopí nízké THC?Nemusím být pěstitel nebo uživatel abych nepoznal o co jde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.