Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sabinov - vojna

Od: lubosnovak odpovědí: 13 změna:
Proč se všichni na vojně báli pobytu v Sabinově?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

12x
Protože tam byla vojenská věznice.
lubosnovak
hodnocení

Aha, díky.
Doplnim, teraz je tam vazenie tiez, ale bezne civilne.

hodnocení

6x
Sabáč byl pověstný tím, že jestli někdo zažil tvrdou šikanu na vojně, tak v sabáči to bylo ještě 10x horší. Byla to ale basa pro vojáky odsouzené soudem, za trestné činy, ne basa za takové ty běžné přestupky na útvarech.
makk

No a protože to byla basa, tak se to do vojny nepočítalo. Takže pokud někdo dostal 3 roky v Sbinově, tak se po odkroucení trestu vrátil k útvaru dosloužit vojnu. Takže celkem byl z domu 5 let.

I basa na utvaru se do vojny nepočítala,musela se nadsluhovat

Když jste měl basu po službě, tak se nenasluhovala, to jen pro pořádek.

Oukej, myslím ostré.

Někde se nadsluhovalo, někde nikoliv! Např u 6. lázeňského šli ti "bezúhonní" ráno na vlak v cca6:30, ti menší průšviháři na polední vlak a nadsluhovači až na večerní v 18:00, kdežto u 7.7 zauhlovacího se nadsluhovalo.

hodnocení

0x

Za nás běžela taková urband legend, že se tam cvičí pořadovka s betonovejma samopalama.

hodnocení

0x

Ze Sabinova byla uměle nevím proč dělaná taková strašná a krutá vojenská věznice a přitom to nebyla vubec pravda.

Za 2 roky na vojně na Slovensku co jsem byl k nám občas někdo přišel postupně z výkonu trestu ze Sabinova.Co si pamatuju tak když jsme kecali tak nikdo tu šikanu,týrání a "hrůzu" nepotvrdil.S jedním klukem jsem byl pak opravdu kámoš ten tam byl chvíli že jako pohraničník se myslím pokusil utéct do Rakouska nebo už nevím za co a ten mi dokonce říkal že tam byla menší buzerace a pakárna než na vojně u nás na klasický vojně.A když přišel ze Sabinova tak mi zdrchanej psychicky opravdu nepřišel a žádný tvrdák to nebyl.

Asi bylo pro lampasáky pohodlné udržovat mýtus sabáče jako pekla na zemi protože jim to kolikrát záklaďáci při nějakém průšvihu podepsali výměnou za to, že se prohřešek strčí pod koberec.

Nevím jak to bylo skutečně, nakonec od našeho útvaru se tam jeden dostal ,ale již se nevrátil, a další 3, (dvě védéčka , za šikanu + jeden obyč. vojín , 9,5 roku za pokus o vraždu) dostali civilní vězení. Na rozdíl od ciivilních se jim ale nějaká část výkonu trestu u vojenského nápravného zařízení Sabinov , počítala do výkonu VZS.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]