Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chtěl bych studenský účet. Ale kde?

Od: ozmo* odpovědí: 13 změna:

Neporadíte mi prosím kde si pořídit studenstký účet? V mém městě jsou tyto banky : KB,ČSOB,Česká Spořitelna a poštovní spořitelna. kde si ho otevřít?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Ozmo, napiště ještě, co od toho "studentského" účtu očekáváte? Já mám svůj účet u Poštovní spořitelny, jsem spokojená. Napište si třeba na kus papíru, co všechno od účtu budete chtít. Kolikrát za měsíc budete chtít vybírat z bankomatu? Kolik budete dělat měsíčně převodů? Budete preferovat el. bankovnictví, nebo raději vše přes doklady? Na tomhle všem záleží. Pak stačí otevřít ceníky těhle bank a jednoduše si to spočítat.

Např. v bance A mají vedení účtu zadarmo, ale za výběr z bankomatu chtějí pětikačku. Budu vybírat 4x měsíčně, tak to máme dvacku.

V bance B mají vedení účtu za desetikorunu, výběry z bankomatu zadarmo... Takže celkem desetikačka.

Tohle jsou celkem směšné počty, ale tuším, že Vám jde o studentský = co nejlevnější účet. Taky zvažte např. blízkost poboček a bankomatu.

ozmo*
hodnocení

Převodů min 1 kvuli oriflame, pak asi 1 vklad na účet, 1x příchozí platba a 1 výběr v bankomatu

No s obdobnymi pozadavky mam mBanku a jsem spokojen, mesicne to oproti KB a spol usetri nekolik stovek...je otazka zda vklad na ucet na pobocce anebo odjinud..

wqfd
hodnocení

0x

PS do 1.9. (pak už ne) otevřeš Osobní účet Zadarmo

cyril*

Co bude po 1.9.?

hop®
07.08.10 22:44

2.9.

Od 1.9. se nám z poplatků zatmí před očima.

To uz snad v nasi zemi ani vic nejde ne..?

chelsi*
hodnocení

0x

Já mam u KB a tam mam nějakej účet, pravděpodobně ten studentskej, kde žádný poplatky nemusim platit do 23 let, nebo do kolika, mam tam asi už rok 90 kč a pochybuju, že tam něco přibude :D

dzulieta*
hodnocení

0x

Ahoj, já mám účet u poštovní spořitelny od svých 15let a to je mi 24let a stále ho má. Do těch 26let bude studentský, který má plno výhod od normálního, že jsou nižší poplatky a pak se stane obyčejným, ale mám ho už takovou dobu a nestěžuji si. Sice mně tehdy štvalo, že mám nízké limity, ale ty se mi samy zvedly, jak jsem si tam nechala posílat výplatu, že mohu místo 500kč na týden vybrat přes 10000kč na týden. A to už se dá , takže jestli mohu doporučit, tak u poštovní a to mám i internetové bankovnictví, které je boží a nemusím tak často chodit na poštu.

jarinka100
hodnocení

0x

nejhorší je asi poštovní spořitelna,vysoké poplatky a když člověk překročí limit jen o korunu,když si strhnou poplatky,tak jsou schopni si s dalšími poplatky za to,že Vám to písemně oznámí se vyšplhat během 14dnů na 600kč doplatku.Syn to zažil už několikrát,no hnus!

karina*
hodnocení

0x

ozmo, shodou okolností jsem na stránkách ČSOB a docela se mě líbí Studentské konto plus.

csob.cz/...

tady k tomu máte platební kartu

csob.cz/...

tady sazebník

csob.cz/...

a tady sazebník od 1.11. , žádné změny se nechystagjí

csob.cz/...

Karina

dzoui*
hodnocení

0x

já mám u KB studentský účet (Gaudeamus), už cca 4-5 let, jsem s ním nadmíru spokojená, měsíčně platím za správu účtu 20Kč, výběry dva zdarma, další za 6kč, internetové bankovnictví ..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]