Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký kurz banky při platbě kartou v zahraničí?

Od: rotorod® odpovědí: 14 změna:

dobrý den

platil jsem v Polsku kartou od KB a kartou od CS. rozdíl v kurzu byl 0,15 lepší v KB. A tak mě napadlo, lze to někde zjistit jaký mají kurz banky (kb, cs) při platbě v zahraničí (polsko) v aktuální den?

děkuji

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Kurz má každá banka na svých stránkách pro daný den.

hodnocení

0x
Kurz jako takový u plateb kartou určuje karetní asociace (Visa, MasterCard) a banka si může přidat nějakou přirážku.
Jestli vám tedy vyšel výsledný kurz o něco lépe v jedné bance (a jedná se o kartu stejné asociace), měl by tam být lepší vždy.
hodnocení

Obě karty jsou visa, proč tedy bude vždy lepší kurz u jedné banky?
Takže np na stránkách "kurzy"je aktuální kurz visa, a aktuální přirážky najdu jen na stránkách samotné banky?
kurzy.cz/...
Děkuji
mate59

Kurz máte Visa,přirážka banky je rozdílná.

Však píšu, že banka si může přidat přirážku

hodnocení

0x
Běžně se dají dohledat tabulky s porovnáním jednotlivých bank třeba tady.. kurzy.cz/...
Jsou i tabulky kde je řádků různých bank ještě víc. Jen se mi to momentálně nechce hledat. Rozdíl mezi kursy může být kolikrát i 30 hal.
Dřív dokonce existovaly i případy že transakce kartou byly u jedné banky počítané kursem deviza střed zatímco u druhých deviza prodej.
hodnocení

A mě zajímá devizy střed? Pokud tedy chci vědět jaky kurz má platba kartou v zahraniči?
Diky
Valuta je hotovost čili kurz který by ti počítali při výběru bankovek z bankomatu. Deviza jsou bezhotovostní platby. Dneska už asi u všech bank při platbě kartou platí kurz deviza prodej.

hodnocení

0x

Není jednodušší se na tento údaj zetat ve vaší bance?

rotor1086d
02.11.22 01:47
Není.

jd
hodnocení

0x

Je to tak, jede se kurzem asociace plus si k tomu banka přirazí třeba 2% ještě na její kurz. Myslím že ty 2% zrovna figurovaly UM banky při platbě jiné než euro měny, neSvět kartou.

hodnocení

0x
Pořiďte si kartu Revolut a budete vždy přesně vědět kurz. A budete si most dopředu převést finance když budete mít dojem že je aktuální kurz vyhodny

hodnocení

kdysi byl lepší kurz u KB, včera lepší u CS.

dneska koukám na kurzy.cz a kurz devizy-prodej je 5,330, koukám na cs.cz a kurz devizy-prodej je 5,356. Takže to nesouhlasí, což je škoda, že to není v jednom místě pravdivé udaje ke karetním transakcím v zahraničí

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]