Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prohlašení poplatníka

Od: foxkoks odpovědí: 3 změna:
Zdravim, potřeboval bych poradit, měl jsem na měsíc teďka první brigádu (je mi 15) až teď na konci jsem zjistil že existuje prohlašení poplatníka, na netu jsem našel že mám pouze 30 dní od nastupu, což uběhlo, a já se chci zeptat, má cenu chodit za učetní té "firmy/společnosti" zda mě to podepsat nechá? Protože 15-20.8 máme vyplaty, brutalně me naštvalo že mi o tom zamėstnavatel ani neřekl, po zeptaní se jak to funguje řekl že neví ani co to je, díky.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

etana*
hodnocení

3x

V klidu za mzdovou účetní zajdi, slušně ji popros a vysvětli, že ti to zaměstnavatel vůbec neřekl.

hodnocení

0x

Jestli mzdová ještě nemá spočítané a uzavřené výplaty, je možné, že Ti vyjde vstříc, nechá Tě zpětně podepsat daňové prohlášení a uplatní Ti slevu na poplatníka. Není to ovšem její povinnost. Naopak, pokud zaměstnanec něco chce (např. slevu na dani), musí se postarat sám. I když se Ti to nelíbí a domníváš se, že Ti to měl zaměstnavatel snad vysvětlit, není to jeho povinnost - jemu je ukradené, kdo si uplatní slevu na dani a kdo ne. Chápu, je to pro Tebe nové, ale doba, kdy účetní obcházela lidi ve firmě s prohlášeními pod paží a ukazovala každému prstem, kde to má podepsat, je pryč. Nikdo neví, jestli už nemáš prohlášení podepsané u jiného zaměstnavatele a neuplatňuješ si slevu u něj, na souběžné brigádě.

Zkus k ní zajít hned zítra, nezbývá už prakticky žádný čas.

hodnocení

0x

Za to nemůže zaměstnavatel, ale škola. V podstatě se nic neděje. I když ti strhnou zálohu na daň, tak ji dostaneš zpátky po podání daňového přiznání. Výjimkou by byla jen DPČ do 3 500 Kč, ze které se odvádí srážková daň.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]