Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Strabismus

Od: nick3364 odpovědí: 9 změna:
Od dětství mám strabismus a zajímá mě jestli lze vyléčit a na trvalo odstranit? Já nosil brýle do 18 let kdy i na nějakou dobu strabismus ustál ale opět jako v dětství začínám hůř vidět na pravé oko do dálky (a také mi šilhá, mnohem více než levé) doktor v 18 řekl že brýle nosit můžu i nemusím že vidím dobře i bez brýlí a nyní je mi 25 let a oči se zhoršují, je zajímavé že i levé oko do dálky i šilhá ale v mnohem menší míře. A šlo by to vyřešit i laserem ale to už jsou lepší ty brýle než obrousit rohovky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

0x

Co to máte za očaře, že s tím nic nedělá? Kontaktujte kliniku Lexum, ti mají v léčbě strabismu nové metody, o kterých nepíšete..Tam nejde jen o rohovku a čočku, ve hře jsou okohybné svaly.

nick2533
hodnocení

VZP především a hlavně NESTOJÍ! o zdravé lidi stojí o často nemocné které budou dopovat prášky aby umřeli ideálně před 70 rokem života aby neměli nárok na důchod! Pro všechny kdo to budou číst myslete si co chcete je to krutá realita
Kdo má peníze na soukromé kliniky toho vyléčí kdo ne bude napořád s brýlemi/ čočkami
liska5

Nerozumím Vám. To Vám řekli na VZP? Zeptal-/a jste se na Lexum, co v řešení Vašeho případu hradí pojišťovna? Dívala jsem se, a je toho dost. Vždyť tady nejde jen o náhradu brýlí.

Já jsem zrovna z těch, co nosí brýle a operaci odmítá.

nick3534
Na VZP není co probírat, dozvěděl jsem se to různě od rodiny, kamarádů, známých, lidí z práce,... Viz např křečové žíly které lze vyléčit ale oni vás NECHTĚJÍ vyléčit doktoři chtějí platby za kontroly, vyšetření, operace, léky,.. Trpím sníženou funkcí štítné žlázy a vyléčil jsem si to sám zakoupením hormonálních léků (skrz lékárnu na černo) než abych do smrti jedl jód a chodil na ultrazvuk, kontroly, to samé zubaři udělají vám starou plombu ze skloionomerního cementu ale 10g směsi ani ne za 2000 Kč a to se nebavím o korunkách a rekonstrukci zubů...

hodnocení

0x

Strabismus se léčí operací. Vliv na to, jestli vidíte nebo nevidíte dobře, je malý, je to jiná skupina svalů. 3D vidění se Vám ale už dohnat nepodaří.

Že se oči zhoršují je víceméně normální. Na laserovou operaci je brzy, dokud se Vám vidění nestabilizuje, nemá smysl operovat, za další 2 roky byste znovu potřeboval brýle.

Nosím brýle 40 let a jen minimálně mě to omezuje, takže se toho nebojte.

liska5

Tohle mu přece musí vysvětlit oční lékař!? Když ne, tak nějaké oční poradna.

Jedno je zajímavé, jak moc šilhání ovlivňuje psychika. Viz. Mirosl. Hrabica: Co nám tělo říká, str. 201-204.

nick42454
Děkuji za odpověď i přesto jsem ji ne úplně zcela pochopil , laserem se dá vyřešit i dioptrie ne? Mám levé 1,5 pravé 4 takže nic hrozného (když jsem byl malý tak 3x větší hodnoty) proti brýlím rozhodně nejsem ale chci se zbavit především šilháním jsou brýle které mohou i slušet ale když šilháte tak vás spoustu lidí vnímá negativně. Přeberte si to jak chcete to "negativně" a jinak oko nemá schopnost vidět 3D nebo ano? Já myslel že od toho jsou brýle na to v kině určené omlouvám se za zmatenou odpověď
nick5244
Liska5: zcela ignorujete podstatu věci a hlavní důvod (viz má odpověď nahoře na vás) tak znovu, proč já pokud pracuji od 18 (15 ZŠ 3 r SOŠ) a platím zdravotní pojištění tak proč musím platit soukromého lékaře ze svých peněz který mě vyléčí? A dokonce nebudu muset minimálně do 60 let nosit brýle ani čočky až v 60 kdy se bude zhoršovat vše nejen oči?
liska5

Neignoruji! Píšu, ať si zjistíte, co soukromé klinice proplácí pojišťovna. Ať s tou klinikou komunikujete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]