Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Anuitní platba za byt družstvu

Od: klepi® odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, mám dotaz, vím, že mi nemůžete odpovědět přesně, ovšem stačila by přibližná výše. Je nabídka bytu v novostavbě, vstup do družstva je stanoven částkou 1,6 milionu, ta tvoří 25% ceny bytu, a dále se bude po dobu 35 let splácet anuita. Já samozřejmě o byt zájem nemám, tudíž ani kontaktovat makléře nemá smysl, ale pokud má někdo zkušenost, jaká by mohla být cca měsíční výše splátky anutity?

Děkuji Václav.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirib
09.08.22 10:16
hodnocení

0x
12.tis.?
jd

To by byla pouha jistina bez uroku :))

jd
hodnocení

0x

A proč tě to zajímá, když zájem o byt nemáš?

A pokud tě to zajímá, tak si pomocí matematiky základní školy a libovolné Hypoteční kalkulačky můžeš propočet na 4,8 milionu a 35 let udělat. Bude to od oka vic jak 22000,- měsíčně :)) jistina bude necelych 12 mesicne a k tomu urok 100%

Takovy navyseni 100% by ale na 35 letech odpovidalo jen 2,9 % p.a. a tak maly urok dnes horko tezko sezenes, ale v prumeru by se asi dalo.

ps: pokud jsem se spletl, tak me opravte.

doplněno 09.08.22 10:25:

Ps: Aktualni nove urokove sazby hypotek jsou mezi 6-8% takze ta aktualni splatka bude, pokud by byla za aktualni sazbu, daleko vyssi, az ke 30.000 !

doplněno 09.08.22 10:29:

Za těchto podmínek bych do družstva určitě nešel, byt nejde ani volně pronajímat...

A kde je pravidlo o tom, že tržní nájem musí poskytnout minimalne 5% vstupní ceny nemovitosti?

Těžko by někdo zaplatil za nájem "novostavby" holý měsíční nájem : (0,05 x 6 400 000) / 12 = 26 666 Kc (to by bylo, kdyby koupeno za hotove, s uverem jsou naklady tak 50.000 mesicne).

hodnocení

Díky, to je sakra dost teda.

jd

Tak a ted zavolej makleri at ti prozradi castku jestli jsme se trefili... Nebo posli odkaz.

U BD bych ja osobne ocekaval nejake exkluzivni podminky jako levnejsi uver nebo hlavne levnejsi stavbu, protoze dotace od mesta jako pozemek zdarma od mesta a tak...

Ma tam byt nejaka extra vyhoda oproti vlastnictvi (svj), protoze v BD jsi jen clen a nemuzes rucit a zastavit a nemuzes svobodne pronajimat. Jsi jen najemnik, Mohou te vyloucit z druzstva atp.

hodnocení

Družstva zpravidla mívají mnohem nižší úroky, takže těch 2,9% je docela klidně možné, navíc ten úvěr je možná už rok platný, jen není zahájeno čerpání.

jd

To je klasický nešvar, tam dát cenovku 1,6 milionu a na to spousta lidí klikne a ono je to ve výsledku 6-8 násobek :)

hodnocení

0x

Technická připomínka: Promiň, ale výhled z pokoje na sousední dům? *mir*

Na sídlišti běžně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]