Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Násilí v rodině?

Od: petull odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, před pár dny jsem se rozešla s přítelem. Seděla jsem na zahradě a brečela, normální porozchodová reakce. Přišla za mnou sestřenice, 9 let, a zeptala se mě, jestli mě ten přítel mlátil, když jsme se rozešli. Od té doby nad tím pořád přemýšlím, jak na tohle přišla? Je možný, že se u nich doma něco děje? A jak to z ní dostat?
Děkuji za odpovědi.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

6x

Hlavně nevycházejte z doměnek a ptejte se jenom jí, jak to myslela, podle čeho usoudila, že byste měla být bita. Je to 9 leté děcko. Kdovíco kde co slyšela.

hodnocení

3x

Někde si něco přečetla, nebo viděla v TV a zeptala se. V 9 letech člověk vnímá svět jinak.

Třeba četla knížku Dravec od Marka Epsteina. To je o devítileté holce a její matce, co jí manžel týral.

hodnocení

0x

Opatrně se zeptat přímo té sestřenice, jak na takovou myšlenku přišla. Jinak nás ve škole na 1. stupni upozornili učitelé, že nemáme slepě věřit všemu, co dítě doma řekne. A když se nám něco nebude zdát, tak se máme zeptat přimo ve škole. Že oni nebudou na oplátku věřit všemu, co řeknou děti, že se děje u nich doma. Dětské vnímání světa je jiné než u dospělých. A jejich myšlenkové pochody - to občas člověk žasne :)

hodnocení

0x

Máme doma - kde všude možně něco zaslechne, nebo zahlédne v telce, na netu - vyvodí si svůj vlastní závěr a bere to jako skutečnost *smich* jojo, doba je nyní strašně rychlá *zed* děti i když se zdají vyspělejší, tak to mozkové chápání tak rychlé není. Navíc - sledují různé sitkomy a seriály a myslí si, že je takový život. Já bych se spíš ptala, co sleduje v telce a na netu *palec*

jaj*
hodnocení

0x
Může to být taky výsměch od ní, záleží jak je vychovaná

hodnocení

0x

Já, jako vysloužilá kantorka, která od dětí ledacos vyslechla, bych toto vůbec neřešila. A věřte, ještě po létech se mi dělá mldo z některých zpovědí dětí. Kdyby v té rodině násilí existovalo, už dávno by o tom někdo věděl. Toto je věta, kterou dítě někde slyšelo nebo četlo. ;) Abych měla klid, více bych si tety všímala, někde nějaké stopy, nejen fyzické, vždycky jsou. A i kdybyste našla, neudšláte nic. Ona ho miluje a věří, že on miluje ji a vy jim jejich štěstí chtete rozbít. Neuděláte nic, jebom peklo v rodině.

Je to tak, jak říká babča. Před lety jsem jako učitelka v MŠ vyslechla kde co. Jak maminka plakala a krvácela. Jak maminka musela do nemocnice, protože tatínek se zlobil a křičel, že už mají 3 kluky. Jak tatínek mrsknul o zem talířem s horkou polívkou...a další a další. Přitom to byl tatínek, který by na sobě nechal dříví štípat.

Na všem asi bylo nějaké to zrnko pravdy. Děti leccos vyslechnou, ale nedovedou vše dát do souvislostí. Pak z toho vyleze fantasmagorie. Proto jsem nikdy nepátrala po tom, jak to bylo doopravdy, nic mi po tom nebylo. Nechala bych tu holčinu být, děti mají občas různé pochycené průúpovídky, kterým ani samy nerozumí. A malér je na světě. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]