Nejste přihlášen/a.
Asi to sem nepatří, nevím. Jen mě trápí to, že prostě neznám svýho tátu. Nemám toho tátu, co se mě zastane, když mi matka něco nedovolí. Sestra má jinýho tátu než já a tohle jsem do 13ti let nevěděla, byl to pro mě šok, když jsem vlastně zjistila, že nejsme pravý ségry. No a moje otázka - mám mého pravého tátu hledat, když o mě nejevil zájem do mých 16ti let? Když si mě s matkou pořídil měl svou vlastní rodinu a chtěl, aby matka šla na potrat, ale na to bylo pozdě a tak chtěl, aby mě dala do DD, nebo někam. Teď mu prý může už tak být okolo 60ti, a matce je 44 a to mě taky sere, že mě matka zakazuje staršího přítele a sama se tahala se staršim... Nic, tedy co byste dělali vy? Hm?
Chelsi.
Já na tvým místě bych se zkoušel nenápadně poptávat u lidí který tvýho tátu znali. Já mám totiž osobní zkušenost že v rodině se v zájmu dítěte nebo zachování pravdy dost těžce lhalo. Když sem to zjistil a těm lhářům to vyčetl, tak přiznali že by to už neudělali.(Protože se na to přišlo). Jak víš že mámu nutil k potratu? Jak víš že o tebe nejevil zájem? Hlavně neudělej nejakou neunáhlenost (blbost). Když už si to vydržela tak dlouho, tak se ještě snaž popátrat a hlavně si v klidu rozmysli svoje další kroky!.!.! Napiš prosím tě jak pokračuješ!.!.!
Přeju ti hodně rozumu.
lujs:
No a to je právě to, tady ho zná jenom moje kmotra, protože ona dělala s matkou někde v mlíkárně a tam se potkala s mým tátou, tehdy už ženatým a s dětma... No a vše mi kmotra řekla, když se dozvěděla, že mě to docela zajímá čí jsem. Ale nemám to nikomu říkat :D On bydlel někde daleko - jen jim tam v práci něco montovali, či co. Matce jsem to vyčítala mnohokrát a ona mi na to nic neřekla, prej až mi bude 18-náct, to ať se jde vycpat, do tý doby už budu vědět nejspíš všechno... Už teď mi kmotra řekla to, co ví opravdu jen ona. Docela mě zaráží, že se matka takhle dokáže přetvařovat...
Ahoj Chelsi, nemám podobné rodinné zážitky jako Ty (a jsem za to svým rodičům vděčný). Ale chci jen v krátkosti popsat zkušenosti svých kamarádů. Pokud se rozhodli najít svého pravého rodiče (a byli úspěšní), většinou toho nelitovali. Zaprvé slyšeli vysvětlení dávného problému i od druhé strany, takže si mohli udělat trošku objektivní názor na to, jak to tenkrát s tím rozchodem rodičů vlastně bylo - do té doby to byly většinou jednostranné odsuzující názory toho rodiče, který je vychovával. Za druhé objevili nevlastní sourozence, s kterými si třeba dodnes mají co říct. A za třetí - budu volně citovat jednu starou moudrost: "Je lepší litovat toho co jsme udělali, než litovat že jsme něco neudělali" - a vždycky máš po prvním setkání možnost se rozhodnout, že to bylo zároveň setkání poslední. Ale určitě se připrav na to, že to první setkání nebude pro nikoho z vás jednoduché. Možná to bude bolet u srdíčka, možná to obrečíte, možná se pohádáte...
Děkuju za názor Je to pravda, jen bych ho nechtěla třeba naštvat, nebo něco, ale ta touha ho vidět a poznat, je to silný. Ráda bych třeba, aby mě i jeho děti přijaly, ale kdo ví
Kdo ví? Nikdo neví jak to dopadne. Ale než žít v týhle nejistotě, asi bych to setkání risknul, abych věděl jak to dopadne. Jeho děti jsou Tvoji sourozenci, tak proč by měli bezdůvodně odmítnout starší ségru?! Každopádně Ti budu držet palce, aby ses rozhodla správně a svýho rozhodnutí pak nelitovala.
Chelsi, žila jsi několik let v iluzi, a pak přišlo zklamání. Třeba Ti to přinese do života ponaučení, nebo rozhodnutí, že ty nikdy svému dítěti takový úděl nepřipravíš. To víš, asi si tatínek myslel, že není se svou ženou rád, a hledal štěstí jinde, když zjistil, že se přece k původní rodině vrátí, byla jsi již na cestě. Někdo "razí" takové rady, že je nejlépe začít s někým jiným, třeba tak někdo radil i tatínkovi. A on zjistil opak. Můžeš se pokusit tatínka najít, ale věř, že maminka pro tebe dělala, co mohla, vždyť na to zůstala sama. Nikdy není vina na jedné straně. Alespoň budeš vědět do života, že takové zkoušení s někým jiným, pokud budeš mít rodinu, může vést ke zklamání někoho, kdo vlastně za nic nemůže, jako ty za nic nemůžeš. Doufám, že pochopíš, co jsem Ti napsala a přeji Ti ve tvém životě hodně lásky a štěstí. PT /stařenka/
Ju, děkuju. Mému dítku se to nestane, to bude mazánek, toho rozmazlím tak, že bude všem lézt asi na nervy, jenže to je moje přání prostě, kdyby to šlo teď, tak už je na cestě, ale školu musím dodělat... Bude mít úplnou rodinu. A kdyby se tatínkovi chtělo někam pláchnout, bohužel, tak mu tedy nebudu zapírat (mrňouskoj), že tátu nemá, vždyť přeci nespadl jen tak z nebe. Mě máti říkala, že tátu nemám a já byla zmatená a jedna holka se mi posmívala, že jsem z umělýho oplodnění, když nemám tátu. Vím, že na to je matka sama, ale chlapa si mohla najít, abych aspoň věděla, jak to v normální rodině chodí, teď už mi to je jedno, ať je sama do smrti klidně.
Třeba tvoje matka zůstala sama, aby se ti mohla věnovat. Moje matka si našla přítele, je s ním už 20 let, takže jim to asi klape, ale já jsem ho dlouhý roky nenáviděla.Nikdy na mně neměli čas a spolužáci se mi taky smáli, protože mně naši nikam nevzali, ani do blbé ZOO, radši jezdili sami.
Nemyslím si. Poprvé v bazénu tady u nás jsem byla se školkou, na kopci kde každý jiný byl 100× jsem byla se školou poprvé aniž bych věděla, kam to jdem, v Praze jsem byla též poprvé se školou, v Zoo jsem byla prpvé se segrou a ani nepamatuju, kdy mě matka někam vzala. Ne, pro ní bylo důležité vydělat akorát ty peníze, vím, že to je důležité, ale já necítila lásku a doteď jí necítím a je mi to už upřímně jedno. Jenže matka nejede ani sama, natož s někym, ona prostě přijde z práce, hrcne si na křeslo, zapne TV a tak to je každý den. Prostě nuda. Já takhle skončit nechci teda. Sama s dětma a zapšklá... No jo, dyť to nějak dopadne
Ale není ti to jedno. Mně taky mrzí, že pro moji matku byl důležitější cizí chlap, než já. Nemám odvahu jim říct, jak jsem se cítila.
Nu ju. Já nevím, prostě mě to štve, nejraději bych se šla vykřičet a konečně bych chtěla slyšet pravdu. Ode všech - od matky, od mojeho a od sestřinýho ex. Vidš jo a všechno se motá kolem chlapů, achjo to jsou takový svině a já si myslela, že ten "můj" je jinačí. Jde vidět, že jsem malá holčička ještě...
Všichni nejsou svině. Já mám fajn chlapa, ale taky jsem si párkrát nabila hubu. Zkušenosti asi jinak nezískáš.Píššeš, že se chceš vykřičet. Tak to udělej, najdi si nějaký opuštěný místo a postěžuj si třeba patníku, nebo stromu. Myslím to vážně, když si srovnáš myšlenky nahlas, tak ti bude trochu líp.Já to taky dělala.
Já vím, šla bych někam, ale dnes je zrovna tak hnusně, grrr. Snad bude hezky až budu mít chvíli pokoj od všech
Zkusila ses zamyslet nad tím, kolik toho musela máma zvládnout, když byla na vše sama? Pravděpodobně je tak unavená, že už nenajde sílu na další činnost, než "jen" zaměstnání - aby měla dost peněz pro tebe a sestru, a domácnost - aby bylo vše v pořádku i doma. Kdo ti platil všechny akce se školkou a školou - to je ti málo? Číst si, co jsi napsala, tvá máma, bude nešťastná, jak jsi nevděčná. Máš vůbec představu o tom, kolik úsilí musela vynaložit, než tebe a sestru vychovala? Na co sis už sama vydělala ty? Jak jí pomáháš doma? Tvou touhu poznat otce chápu, ale tvůj nevděk k matce odsuzuji. Až budeš mít vlastní děti, poznáš, za co všechno bys měla být matce vděčná.
Podivej, já se jí o nic neprosila, nikdy jsem k ní nepřišla a neškemrala o prachy byť jen o pitomou dvacku - nikdy! Na výlety jsem už na základce odmítala jezdit protože byly moc drahé a sama to vím a raději bych byla, kdyby mi ty výlety neplatila a raději jela jen ona já a sestra. Jenže my nikdy nikam společně nejely a můj nevděk? Nevím, ona měla možnost mít chlapa, ale to ne. Nebyla by na to sama, myslím, že těch možností bylo hodně, ale sama na nás fakt být nemusela, za to já nemůžu to je její chyba, že si chlapa neudrží, protože je histerická - tož podle mě, co předvádí, když na mě ječí a podle toho, co vím a co je 100% pravda, takže tak. A jestli se ptáš, jestli mi to je málo - těžko říct, já hledala mateřskou lásku, ale nepocítila jsem jí, jak pak já můžu někoho milovat, když jsem tomu nebyla učena? Vždy jsem byla vhozena do vody a uč se plavat sama. Proto hledám otcovskou lásku, i když počítám se zklamáním... Vím, co matka dělá a chce pro nás to nejlepší, ale k čemu, když mě nikdy neobejmula a nedala mi pusu jen tak - v ostatních rodinách to tak chodí, že si řeknou mám tě rád a děkuju, že mi pomáháš a tak... Koukala jsem u kámošky doma jak blázen, protože tohle já neznám a všechen luxus bych vyměnila že láskypln(n?)é objetí/obětí (to nikdy nevim...). Je to těžké vysvětlovat, když to nezažijete..
Z toho, co píšeš o matce, je mi zle - abys dobře rozuměla, ne z tvé mámy, ale z tebe, bohužel. Dospívající jsou k rodičům kritičtí, to je samozřejmé, ale ty nejsi kritická, jsi zaslepeně zlá. Smutné. Je to nejbližší člověk, kterého máš. Matka svou lásku projevuje jinak, než ty vyžaduješ, no a? Přeji ti, abys našla nejen otce, ale především svou lásku k mámě.
chelsi, mi to příjde, že jsi doma velice nepokojená a sníš o tom, že když najdeš otce, něco se změní, něco ti život zkrásní. Není to o tom, že chceš poznat otce, ale chceš někoho, kdo ti změní život. Ale to tak není. Tvoje rodina, to jsi i ty. Ty utváříš tvou rodinu stejným dílem, jako všichni ostatní její členové. Tvoje rodina je taková, jak se chovají všichni. Tedy i ty.
Co kdyby ses pokusila změnit své chování? Ne prudce, na chvíli a úplně. Ale vylepšovat své chování k mamince a k ostatním sourozencům trvale. Nic nezměníš hrubostí, násilím. Změnit můžeš k lepšímu jen láskou. Nejsem ten typ jakože objímání a tak. Ale věř, že"Na kapku medu nachytáš více vos, než na sud žluči" (Carnegie)
Celý tvůj život si utváříš sama. Jak se chováš k jiným, tak se oni budou chovat k tobě, jak se budeš připravovat na povolání, takovou budeš mít později výplatu, jaké přátele zi vybereš, takové budeš mít lidi kolem sebe, kolik dáš lásky do své rodiny, tolik ti jí rodina dá.
A uvědomuješ si, že staršího přítele sis zvolila proto, že si přeješ, aby ti nahradil otce?
A také, že se ti může stát, že najdeš otce, který o tebe nestál a který se tě chytne jako pijavice a zkomplikuje ti tvůj život na dlouhá léta. Ať už třeba svými dluhy, alkoholismem, atd.atd.
Seber se a začni se chovat ke své mamince, své rodině a ke svému životu laskavě, zodpověďně a také tak, že jací jsou oni, na tom máš podíl i ty.. "Jaký si to uděláš, takový to máš"
Přeji ti, hodně štěstí, hodně lásky pro tebe i v tobě.
Achjo, už mi to tu píše že jsem dala 3× odpovědí dobré, to je naprd. Máš z částo pravdu, ale rodina je taky moje máma a přesně jak říkáš - kolik lásky dá ona mě tolik dám já jí, jak se chovají ostatní ke mě tak já k nim. Já tedy nevim, několikrát jsem zkoušela se k někomu chovat slušně a tak, aby mě někde nepomlouvali, ale oni chování nějak nezměnili, tedy ponaučení pro mě? Chovat se pořád stejně a já nikomu nepůsobím žádné zlo ani nic, jsem tichá myš v koutě na nikoho necházim špínu, ani nic nerozhlašuju a jen pozoruju, co se děje, plno lidí okolo mě je tak falešných a já se k nim nebudu chovat jako mílius a říkat jim něco, když oni druhý den dělají, že mě neznají. Za to to nestojí. Já od mámy necítím žádnou lásku, nevím třeba to dává na jevo nějak jinak, to už je jedno. A k sestře se chovám tak jako ona ke mě - nás "vztah" je úplně normální jsme prostě vojka, jako malá jsem jí nesnášela a ona mě a teď jsme prostě kamardky a já jsem vždy chtěla být s mámou kamarádka, ale to nefunguje. Uvědomuju si to, že přítele si hledám tak aby mi vyhovoval, promiň, ale v mým věku najít kluka, kterej by nebyl každej tejden aspoň jednou nalitej a někde nehulil, to je fakt těžký. Proto si volím typy vyššího věku, protože to nejsou malý smradi. Já nehledám vztah, kterej funguje měsíc a pak zjistím, že mě za ten měsíc 10× povedl. Můj otec může být jakýkoliv, ale prostě chci vědět jaký je, vím, že to je těžký pochopit...
Pokud něco ve Vás chce otce poznat a nedá to pokoj, zkuste jej vyhledat. Nestojí to zato užírat se, zda mám nebo nemám otce najít.
Pokud to ale pro Vás nic neznamená, žijte svůj život nadále bez něj.
Občas mám chuť odsud utéct, strašně ráda bych za ním a našla ho. Jenže něco ve mě mi říká, ať ho nechám být, když o mě nejeví sám zájem. Kmotra mi říká občas co se stalo a tak, jenže kdybych něco udělala, tak to bude hned na ní a matka bude buzerovat. Raději počkám až mi bude tedy 18-náct. Stejně ale nevím, zda mám, či nemám...?
nechci vás naštvat ale takovýho otce bych ani nehledal. a pokud vám to matka nedovolí chodit se starším, tak jí to neříkejte
Já vím, ale pokud Vy máte svého taťku a znáte ho aspoň, tak víte jaké to je, ale já nevím, nevím co to je mít toho svýho tátu. Pokaždé závidím všem okolo jak vyprávějí a tak... No a s tím klukem? Myslíte, že bych jí to řekla? Nikdo by jí to neřekl, jenže někdo nám posílal anonymní sms a v nich bylo i to, že jsem tam a tam, s tim a tim a kdy no a ona se tam přiřítila a bla bla, hrůza. Fakt psycho jako...
tomu veřím ale řeknu vám já bych radši ani neměl vlastního otce. Můj otec se sice na mě těšil ale furt byl radši v hospodě aby mě nemusel hlídat a neviděl moji matku a babičku z matčiny strany. a mohu vám i říct že to co mě dělá to by mi každý chlap radši sám dělal otce
doplněno 05.08.10 22:56:a s tím starším mužem si nedělejte hlavu. ono se to nějak podá
To je taky jedna stránka. Právě se ptám, kdyby s náma žil, jaký by to bylo, byl by zlej nebo hodnej táta? Prostě mě napadá, jak by se nám žilo, jak by se vše změnilo a tak... Kámošku její táta mlátil a její mámu taky. Je hroznej i teď, když ho vidím nejraději bych ho kopla, když vím, co prováděl tak hodným lidem. No s tím mužem už se to vyřešilo, i po tom, co jsme si psali, že to bude navždy, tak jsem poznala, že vše jednou končí a on to nevydržel, když jsme se vůbec neviděli, bohužel. Je to i moje vina a já to vím... Bylo to krásné a s ním úplně nejkrásnější, ale bohužel. Nevím jestli v tom byla jiná baba nebo ne, jestli to udělal vážně jen kvuli tomu, že jsme se neviděli, nevím, vyhýbal se odpovědi, třeba to z něj jednou vyleze... Je to další zkušenost do tašky, zatím asi nejbolestivější.A ak jsme to měli krásně naplánované, achjo, zase tu rozebírám úplně něco jiného...
Vzhledem k tomu co pozadoval by to asi moc dobry otec nebyl...ale kdo vi..
Kdyz se clovek zamiluje, hodne dopredu planuje, at uz proto ze chce anebo proto ze to dva jeste vice zblizuje a utuzuje v nazorech..
Mozna se odpovedi vyhybal proto ze nechtel jeste vice pichat do cerstve rany, anebo zenska..kdo vi, treba lepe nevedet
Rozebirat zde muzes cokoli, nikdo se zlobit nebude..
souhlasím s Luiem.
Moje žena na tom byla podobně jako Ty. Její máma měla s jedním mužem ji a s jiným mužem jeji sestru. I když nemají stejného otce, rozumějí si velice dobře. Když moje žena svého otce po několika desetiletích kontaktovala, bylo to moc hezké setkání a nyní má náš syn nového skvělého dědu. A všechny ty lži které se o manželčině otci snažila její matka šířit se ukázali hodně vzdáleny pravdě. Prostě je to pořád stejné. Ženské jsou ve pomstychtivosti tak sobecké, že hledí jen na to jak ublížit a skutečné zájmy dítěte jdou stranou a odůvodnují to prý "ochranou v zájmu dítěte". To jsou jen seriálové kecy pro tupé slepice.
Tak to je jasný, my se sestrou taky, to jako kdyby jí nebylo 25, když je se mnou ... Mě máti říkala akorát, že nechtěla abysme doma měly nějakýho opilce atd... Fakt kecy tohle. Je možný, že matky táta na děti nebyl hodnej (bylo jich doma 5), ale proč by takovej měl být každej. Fakt nepochopim její jednání. Mě to mrzí, ale co, ona mi stejně už nevěří a já jí taky ne, jak budu moct, tak se osamostatnim.
Chelsi, o tátovi slyšíš jenom z jedné strany. Možná je pravda, co Ti říkají, možná jenom byla maminka zamilovaná do ženatého muže a stalo se. Jen nechtěl bourat rodinu, kterou měl, kvůli možná krásné, ale krátké chvilce. Pak se nedivím, že v jejích vzpomínkách zůstal jako ten "hajzl".
Já bych ho hledala s tím, že musíš být připravená i na horší překvapení, nehledat s tím, že je ten nej nej... Prostě hledat svojí krev. Víš alespoň, v jakém městě bydlí? Jak se jmenuje? On má určitě i nějaké děti, které by Tě k němu mohli dovést. Pak můžeš vyzvídat od nich, jaký je, říct jim, kdo jsi. Já osobně bych se nezlobila, kdyby u nás někdo zazvonil s tím, že je můj sourozenec.
Když ona jiná strana není, ptala jsem se babičky a ta ho vůbec nezná, jen segra si pamatuje, že sem k nám někdo chodil, ale to už je dávno, tak si ho nevybavuje. Jediná kdo ho zná/la je kmotra a ta mi to všechno práskla. Vím, kde bydlel a jak se jmenuje taky vím, tak to by bylo v pohodě. Bych šla do "pošta pro tebe" by koukal a máti asi taky :D No, ono to nějak dopadne. Zkusím třeba šmejdit na netu, jestli bych nenašla třeba na spolužácích někoho s tím jménem.
Nejsem zrovna příznivcem FB, ale šlo by to, jenže ani nevím jak vypadá. Bylo by to těžký, každýho se ptát jestli náhodou někdy nebyl v JC, nebo tak někoho opruzovat... Raději opravdu počkám až mi bude 18-náct, bude to jistější.
Nebude to jistější ani v 18-ti, ani v 50-ti. Já svého otce hledám už dost dlouho, nikdy o mně nestál, a proto bych s ním chtěla aspoň jednou mluvit a zeptat se proč se mi nikdy neozval.Vím, ve kterým městě bydlí, našla jsem ho na FB, ale neodpovídá na zprávy, asi o mně fakt nestojí. Takže je třeba lepší, že svýho otce neznáš, mohla bys být šeredně zklamaná.
Proč ho chceš hledat? Pravděpodobně už dávno zapomněl, že existuješ. Myslíš, že padne na záda samou radostí, že Tě vidí? Ten správný táta nemusí být vždycky ten, který Tě (omylem) stvořil, ale třeba ten, který Tě slušně vychoval (teda pokud Ti nějak neubližoval). Pokud se přesto rozhodneš ho hledat, počítej s tím, že budeš pravděpodobně moc zklamaná. Každopádně bych s tím pár let počkal. A s tím starším přítelem - Tvoje máma s tím má očividně špatné zkušenosti a asi ví, proč Ti to nechce dovolit. Důkazem toho jsou i Tvoje dnešní starosti, které by nebyly, kdyby si sama s takovým člověkem kdysi nezačínala.
Za tvym fotrem, který si párkrát mimo šoupnul nechod. Dožiješ se velkýho zklamání. Já bejt jim a viděla tě a hlavně slyšela tě tak zdrhám na sto honů. Svý matce bys měla p del líbat, že ti dá najíst, a že to s tebou doted vydržela. Byl tu dotaz, že někdo nechce děti, když čtu tvoje vejšplechty a cítím tvoje zlý srdce ani se mu nedivím.
Můžeš to cítit jak chceš, ale moje máma mi dělá ze života peklo, ne jen otcové jsou na děti hnusní, ale i matky to dokážou. Vím, že z jejího pohledu je to pro moje dobro, ale mě dusí a nenechá mě žít. Neznáš jí ani mě, nemůžeš soudit, ale někomu s takovýmhle názorem na věc je blbost něco vysvětlovat... Mysli si o tom co chceš
On ví, že existuju. Mě žádnej jinej táta ale nevychovával, tak to je. Já vím, že lidé kteří svého tátu mají, třeba i nevlastního nebo takovýho, který jim ubližuje, nemohou pochopit jaké to je. A kor, když jsem měla ve škole problémy a máti si mě absolutně nevšimala. Neřešim ale, protože jsem zvyklá si to vyřešit po svým... Vím, že mi nepadne k nohám, jestli ho někdy vůbec najdu... Jo, má s tím špatné zkušenosti, ale já si nenašla ženatýho a s dětma, tož to je docela rozdíl, ne? To je fuk, všechno je už pryč
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.