Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je tato stránka bezpečná?

Od: josefjuga odpovědí: 8 změna:

Dobrý den
Chtěl bych se zeptat jestli je stránka Sparker.cz bezpečná, neboť nemá zabezpečení https.
Nechtěl bych po koupi přijít o svoje kreditní informace.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Žádné kreditní informace tam ani zadat nemůžete, posílají jen na dobírku nebo s platbou předem na účet. O nějaký únik platebních informací tedy fakt nemusíte mít strach. Navíc nabízí i osobní odběr, asi bych se toho nebál.

josefjuga
hodnocení

Aha, moje chyba. Přístě si věci sám lépe prověřím než se budu ptát :D

makk

Lepší přehnaná opatrnost, než posílat údaje z karty někomu, kdo vám má posílat peníze, jak se tu řešilo nedávo.

tomaso
hodnocení

4x
Vždyť tam nemají platbu kartou, co řešíš?

kolemjdouci
hodnocení

1x
A co si Josefe představujete pod takovým spojením "kreditní informace"?

jd
hodnocení

0x

Kdysi dávno, jsem u jednoho zahraniční ho prodejce nakupoval opakovaně kartou, no muselo se posílat číslo karty e-mailem.

Koukal na mě jak na blázna, když se mu dycky údaje z karty posílal ve dvou emailech (rozdělené).

Ono totiž už tehdy jsem věděl o robotech, kteří emailů dokáží po cestě vyzobávat takzvané ty "kreditní informace".

Ono totiž emaily cestují mezi SMTP servery nezašifrované po internetu dodnes...

hodnocení

0x

I kdyby měli platbu kartou, tak únik informací bez HTTPS hrozí spíš z vaší strany (veřejná nebo špatně zabezpečená domácí wifi) než z jejich.

riva
hodnocení

0x

Snad i při platbě kartou drtivá většina obchodníků využívá zabezpečenou platební bránu a pouze tam se zadávají údaje o kartě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]