Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poplatek za odpad vs. bydlení na magistrátu?

Od: bycek odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

mám dotaz a doufám, že bude někdo znát odpověď- trvalé bydliště mám na magistrátu města. Dřív když jsem bydlel na klasické adrese, byly mi doručovány složenky - poplatek za odpad, které činilo 500kč na rok. Do té doby vše OK.

Vyzvedávám si nyní korespondenci na poště, ale složenky od města již zde nemám. Nepřišly ani na bývalou adresu.

Je možné, že lidé kteří jsou přihlášini na magistrátu jsou osvobozeni od placení poplatku za odpad? Vůbec se mi to nezdá, mám si tedy složenky nějak vybojovat?

Děkuji za radu zkušenějším.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dobrý den, od poplatků osvobozen nejste. Pouze zajděte na pokladnu magistrátu a tam poplatek uhraďte. Město by po vás za čas požadovalo úhradu vč. penále a později exekuci. Úřednice na pokladně si vás najde v databázi obyvatel a vystaví vám doklad o zaplacení.

sebod*

Občan je povinnen platit poplatky za kom. odpad v místě trvalého bydliště. Dojde-li však k tomu, že se na této adrese nezdržuje, platí poplatky tam, kde fakticky bydlí. Toto je důvod, proč Vám obec poplatky neúčtuje, protože byste jejich platbu rozporoval.

bycek
hodnocení

Tedy chápu to dobře tak, že bych je měl správně platit v jiném bydlišti, dobrovolně? To bych chápal.

Aktuálně ale bydlím ve stejném městě, v pronájmu. Nerad bych právě cokoli zanedbal a podcenil, již se mi to vymstilo (proto mám bydliště na radnici). Tedy dojít na pokladnu a přiznat se? Divím se ale, že se nezajímají.

lidka*

Podívejte se na Obecně závaznou vyhlášku o odpadech (zkráceně) na stránkách vašeho města : www.mesta.obce.cz najdete je v rubrice vyhlášky a nařízení nebo OZV a nařízení. Jestli je ve vašem městě zaveden místní poplatek za odpad t.j. podle trvalého pobytu, tak by vám zase město mělo zajistit od místa TP odvoz odpadu. A to jistě tak není. Jestli je zavedena platba za popelnici - tak výše platby je podle objednané popelnice u domu. Takže je docela možné, že platbu za popelnici hradí pan domácí a vám ji rozpočítává v ročním vyúčtování služeb. Je skutečně důležité, jaký systém úhrad máte ve městě zavedený. Ještě před třemi roky občani s TP na radnici u nás místní poplatek za odpad nehradili, současný stav již neznám. Ale s peněženkou bych ještě počkala, nejdřív si toto ověřte. A potom pošlete zatím pouze mejlík na úřad s dotazem. *klik*

doplněno 05.08.10 22:02:

A vybojovat si složenku není nutné - na stránkách města je většinou uvedeno bankovní číslo účtu pro platby daní a poplatků. Není povinnost rozesílat složenky. Ovšem při navýšení poplatku o sankce již byl zasílán platební výměr.

8976*
hodnocení

0x

No poptejte se na magistrátu, je možné, že úřední šiml pokulhává a narůstá Vám dluh který pak mohou vymáhat, nebo jste jako de facto bezdomovec osvobozen...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]