Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Splácení dluhů

Od: jarmi* odpovědí: 4 změna:

Mám dotaz, jestli mi může prosím někdo poradit. Mám syna 21 let, sice si vydělává, ale s penězi neumí hospodařit, se spořitelen apod. mu nabízejí kreditní karty, jak ostatně lákají i normální lidi. Mám strach, aby nenadělal dluhy a já nepřišla např. o byt. Přecházejí jeho dluhy na rodiče? Pokud by nadělal dluhy, mohou mi zabavit byt, je psán na mě, mám na něm hypotéku. Není ještě splacený. Jak nepřijít o majetek, pokud by dítě způsobilo dluh? Proč se nevymáhá na těch, kdo je způsobí? Ať je třeba zavřou, aby si uvědomili, že musí si dluhy splácet sami.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

8976*
hodnocení

0x

No chlapec v 21 byl měl vystartovat do světa a ne si užívat rodičů, čím dřiv ho pošlete do života tím lépe, dluhy na rodiče nepřechází, ale pokud má u Vás trvalý pobyt a bude na něj exekuce tak se může stát , že Vám exekutor vyčistí byt a pak musíte dávat vylučovací žalobu a dokazovat, že věci jsou Vaše - no nechutné, mladej at si pořídí podnájem a neotravuje rodiče...nakonec se nožení, protože kdo by mu dělal takového vola než maminka...je to Vás a Vašem přístupu a pokud se obáváte tak se zřejmě něco nekalého děje. kolikpak Vám dává na domácnost? pracuje?,nebo opravdu jste za blbce a synáčka vydržujete?je to jen o Vás jak si to zařídíte...

jarmi*
hodnocení

Děkuji za odpověď, ovšem i když bude synek v podnájmu a u mne bude mít trvalé bydliště, tak si myslím, že exekutory nezajímá, kde je v podnájmu, spousta dětí bydlí v podnájmech, ale trvalý pobyt mají u rodičů, protože dnes bohužel neexistuje přechodné bydliště apod. Odhlásit ho z bytu také není tak jednoduché, vůbec dnešní zákony nahrávají bohužel lidem, kterým se to vyplatí dělat binec.

vwcc

Kluka vyhoďte z domu, zajděte na radnici a odhlašte ho z trvalého pobytu na vaší adrese. Konec tečka. Zákony jsou v naprostém pořádku, jsou na vaší straně. Jediný problém jste vy a vaše neschopnost cokoliv udělat.

vwcc
hodnocení

0x

1. Věřitel bude dluh syna vymáhat výhradně po synovi. Výjimkou by bylo, pokud byste přistoupila k dluhu nebo přijala nějaký ručitelský závazek např. formou avalu směnky, ručitelského prohlášení, zástavou věcí movité či nemovité, atp.

2. Dluhy na rodiče 21-letých dětí nepřecházejí.

3. O majetek v žádném případě přijít nemůžete. Problém může nastat v okamžiku, kdy bude nařízena exekuce a syn bydlí u vás. Buď exekutorovi prokážete, že exekuovaný majetek je váš, případně toto prokážete u soudu (pokud vám exekutor již nějaký majetek zabavil) tzv. vylučovací žalobou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]