Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zbraň k sebeobraně

Od: andreaveresova odpovědí: 34 změna:
Dobrý večer, jsem mladá dívka (23 let) a jsem teď na pár měsíců v jednom nejmenovaném městě a po ulicích tu chodí docela nepříjemné lidi. No chci se zeptat byla by dobrá koupě zbraně jako pro obranu docela mi vyhovuje zbran Glock 17. Co proto potřebuji? Vím že bez zbrojního pasu to asi nepůjde ale spíš mě zajímá co se bude dít když mě někdo ohrozí a ja ho prostě postřelím? V takovém případě bych střílela na nohu, ruku nebo rameno ale v největším ohrození bych už střílela kamkoliv klidně i do břicha je mi to jedno. No ale kdybych někoho postřelila ale nezabila pouze zranila tak půjdu za to do vězení? Nevím vůbec se v tom nevyznám jsem že na takové věci mě vůbec nezajímá ale tady v tom městě se opravdu bojím... A navíc mám tady práci které končí v 22:00 večer... Za jakoukoliv odpověď moc děkuji!

34 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Tak to je zase sranda...*alene*. Nemáte ponětí o zbraních, ale vyhovuje G-17? Proč? V případě ohrožení budete střílet do ruky? Toto může zvládnout pouze vysoce trénovaný střelec, přesná střelba ve stresu... Pokud vytáhnete ostrou zbraň, musíte být připravena zabít, máte na to? A samozřejmě nést následky. A mmchdm, na plynovku, poplašňák a podobné forky zapomeňte, tyto věci bych zakázal. Co se asi stane, pokud to vytáhnete a protivník bude mít ostrou?. Má rada - začněte trénovat, pro začátek třeba krav magu anebo systému. Zároveň zkuste střelnici, trénink a ZP. Zatím do kabelky pepřák a jsem velký zastánce teleskopického obušku, ovšem i s tím musíte umět zacházet. A jsme opět u tréninku...

doplněno 07.08.22 20:35:

jd, no jo, nad nicky nijak nepřemýšlím, po upozornění jsem musel chvíli dumat, kdo je Andrea Verešová...*smich*. Trochu se na podobná témata chytám, fascinuje mě, jak si každý myslí, že s jednou rukou dlouhou bude king. A ty plynovky *zed*.*smich*

jd

Berger tys nepochopil, že to je srandista? Viz jméno, a text "jsem teď na pár měsíců v jednom nejmenovaném městě"

Jasně, Andrea Verešová kvůli pár měsícům v cizím městě začne trénovat a chodit na střelnici? Anebo si jen chlapec díval na americký film, kde si může do druhého dne m některých státech pořídit střelnou zbraň. No nevím

andreaveresova
hodnocení

Jaký srandista? Prosím vás chci jenom poradít. A to že mám jméno jako jedna žena z slovenské miss neznamená že jsem srandista!
andreaveresova
hodnocení

Protože mi Glock 17 přijde jednoduchý na pohyb atd. Pepřáku moc nevěřím a teleskop... No... Nevim.

Glock-17 jednoduchý na pohyb? V kterému směru a kdo se jednoduše pohybuje? Ta pistole? Ten střelec?

jd

Ano, ta plastova pistole se pri vystrelu pekne vlni, skoro jako andrey zadek na molu

andreaveresova
hodnocení

Tak prostě mi přijde takový že je prostě jednoduchý!
andreaveresova
hodnocení

Pane JD! Vy jste ale hrozný hajzl!

Nu tak ten Glock byl takhle vymyšlený záměrně... aby byl pokud možno co nejjednodušší a "blbuvzdorný".

Takové jsou v podstatě všechny striker fired pistole. Třeba tuzemská CZ P-10.

sparcoo*
hodnocení

5x
Zdravím, můj skromný názor bývalého vojáka a bratra mladší 18 leté sestry je k obraným prostředkům následovný.
Nejlepší obranný nástroj je nácvik efektivní sebeobrany. Ani tak kvůli jejímu provedení ale kvůli přípravě správně v té situaci zareagovat. Mám hodně zkušeností, kdy žena prostě zatuhne a není schopná ani promluvit, natož utíkat nebo se efektivně bránit.
Z obranných prostředků pro ženu se mi zdá nejvhodnější obranný tlačný kolík - můžete nosit na klíčích a máte jej vždy při ruce, poté se mi jeví jako efektivní alarm, který při stisknutí začne vydávat hlasitý nepříjemný zvuk (jistě to má nějaký název ale nemohu si vzpomenout).
andreaveresova
hodnocení

Děkuji ale ještě mě padá: co slzný plyn?

hodnocení

4x
Když si prečteš zákon o zbraních, zjistíš, že použít zbraň není až tak jednoduché, jak by se mohlo na první pohled selským rozumem zdát. Už jen samotné vytažení na zloducha musíš hlásit policii. Zjisti si něco o krajní nouzi a nutné sebeobraně. Navíc představa, že kvér někde na dně kabelky zaručí automaticky bezpečnost majitelky je stejně naivní, jako pro tvůj účel naprosto nevhodně vybraný model glocku. Tedy pokud ho nehodláš nosit v kovbojském stylu proklatě nízko. A máš vůbec představu, kolik taková zbraň s příslušenstvím stojí a kolik pak stojí potřebný pravidelný tréning? Pachatel totiž může obratně tvou zbraň použít proti tobě. Zkus začít kvalitním pepřovým sprejem, teleskopem apod a profesionálním kurzem sebeobrany pro ženy. To ti dá velmi solidní šanci na úspěšné vyřešení krizové situace.
andreaveresova
hodnocení

Napsat a koukala tak kromě zbraní se mi docela zalíbil takový ten taser kterým když trefím toho daného tak se celý paralyzuje spadne na zem. Pepřový sprej nevím ale nemáš mě moc důvěru nevím prostě. A pak ještě možnost slzný plyn...
Seš ztracenej případ. Taserem se ve stresu netrefíš, slzák si necháš ve větru nafoukat sama na sebe. Pepřákem v gelu máš možnost několika pokusů a zůstane na útočníkovi. Jinak nepotřebuju ti (ne)věřit, je to tvoje věc. Legálně můžeš za dodržení zákona nosit i útočnou pušku...

hodnocení

2x

Na Glock 17 a kteroukoliv normální ostrou zbraň potřebujete zbrojní průkaz určině, nikoliv asi.

Když si zbrojní průkaz uděláte, měla byste znát odpovědi na všechny své další poddotazy.

Ale v rychlosti... v případě použití jakékoliv zbraně (nejen pistole, ale i třeba nože, paličky na maso, etc.) u které dojde ke zranění osoby, posuzuje soud veškeré skutečnosti které k tomu vedly. Pokud dojde k závěru, že se jednalo o nutnou obranu a/či krajní nouzi, tak Tě soud nakonec osvobodí i když mu ustřelíš palici. Dokonce i když nebudeš bránit sebe, ale někoho jiného. Nicméně pokud k takovému závěru soud nedojde, tak budeš trastně zodpovědná i když se dotyčného jenom zraníš. Pak podle závažnosti, bezúhonosti a mnoha dalším věcem můžeš vyfasovat cokoliv od podmíněného trestu, až po pár let v base a náhradu škody, léčebných výloh a dalších věcí.

andreaveresova
hodnocení

No tak to potěš pánbůh! Nějaký magor mě bude chtít napadnout a já jsem třiadvacetiletá dívka která se neumí bránit a já ho prostě po střelím a půjdu zadat do vězení?! za jsou zákony teda! To si radši vezmu do ruky mobil za to nahrávání a až se ten chlápek proti mně rozběhne tak ho prostě střelím a bude to na videu A ty policajti do prčic vidí to byla sebeobrana! Pardon že jsem Hrubá ale... Ale nic.
"a až se ten chlápek proti mně rozběhne tak ho prostě střelím a bude to na videu" *ee*,no nazdar! A pak se zjistí, že si tě týpek s někým spletl, rozběhl se k tobě a ty jsi ho prostě střelila! U nás ve městě "trénovaný" měšťák prostě střelil "útočícího" psa (bylo to štěně) . Střílel v obydlené oblasti proti skupině lidí. Výsledek - jeden mrtvý kluk... Některým lidem ani kuličkovku...

hodnocení

2x

Střelná zbraň pro dívku je nesmysl, tedy pokud nejste ten typ dívky, která si od mala hrála s kluky na vojáky. Kupte kvalitní pepřák a případně elektrický paralyzér (nikoliv taser). Ten paralyzér ovšem musíte vybrat s napájením na akumulátor 18650, protože ty jediné opravdu fungují (nejčastěji mají tvar svítilny s kovovou korunkou na reflektoru). Paralyzéry napájené 9V destičkovou baterkou nemají dostatečný proud, to jsou jen taková šimrátka.

idanova*
hodnocení

1x

Zdravím. @andreaveresova, a co vyzkoušet třeba toto? Ida

Zbraň k sebeobraně
andreaveresova
08.08.22 11:49
hodnocení

:)

pantatabateku*
hodnocení

0x

Na plynová zbraň nepotřebuje průkaz ani ohlášení a vypadá nebezpečnňéš, nikoho tim nepicnete což by se opravdouvou vymstilo. Kdyby ste opravdovou zbraní nekoho picla, sou potřební světci nebo nejaké důkazy, aby se to neobrátilo proti Vám.

andreaveresova
hodnocení

Takže i kdybych toho daného zranila stejně půjdu do vězení? Ale glock17 není plynová zbraň nebo jo?
jd

Glock vyrabi strelne zbrane a ne plynovky, pokud vim :). Hlavne nenos s sebou pistoli, kdyz nejsi pripraven/a nekoho usmrtit. Snadno muze byt pustole piuzita proti tobe. I kdyby byl na 15 metru od tebe, nez ji vyzahnes a vystrelis, tak te zneskodni nozem. To asi nemůžeš myslet vážně, že chceš střelnou zbraň na obranu, každý ví, že nejlepší obrana je útok, a ještě lepší je nechodit tam, kde vím, že je nebezpečno!

Už hodně dlouho čekám, kdy dojde k tomu, že nějakého Ramba s plynovkou pošle do penálu někdo kdo nosí ostrou. A vůbec nepřeju tomu střelci to martýrium, které bude muset kvůli takovému člověku prožít.

jola*
hodnocení

0x

Začněte tím zbrojním průkazem, to bude nejrozumnější. Zatím si kupte pepřák...

andreaveresova
hodnocení

A co takovej ten taser nemyslím tím paralyzér který pouze toho daného kopne ale takový ten taser kterým když toho daného střelím a ten se celý paralyzuje, spadne na zem a ani se nehne. Ten je legální?
pantatabateku*

Taser nepotřebuje průkaz, jenom ohlášeni. Kategorie C-I

mvcr.cz/...

jola*

Elektrický paralyzér je obranný prostředek, který v souladu ze zákonem(ohlášení na policii) může používat každá svéprávná osoba starší 18 let.

andreaveresova
hodnocení

Prosím? Jak se to se mnou bavíte? jsem žena a vůbec tomu nerozumím tak se podle toho prosím chovejte!
andreaveresova
hodnocení

Pokud vás zajímá tak je to město Náchod.
sdf

Nepříjemné lidi v Náchodě? V tom ve východních Čechách? Jaké lidi to jsou?

Všechny zdejší návrhy zbraní jsou nebezpečné pro samotného nositele, drahé, vyžadují papír, pohotovost a trénink. Nejlepší je se vyhýbat nebezpečným místům a lidem, mít doprovod, jet autem apod. Další nejlepší věc je sebeobrana a jako zbraň kovová propiska skrytá v ruce, kterou je třeba rychle a nečekaně zasáhnout citlivá místa útočníka, ale nezpůsobit trvalá zranění (což není snadné), a pak utéct. To se ale stále bavíme jen o jediném útočníkovi.

andreaveresova
hodnocení

Tak Náchod cikán na každém rohu a bůh ví kdo ještě. Já jsem se narodila v Karlových Varech kde jsem žila až do teď! A teď jsem tady v tom zapadákově povinně a už mě to fakt s*re!
jd

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @kapkanadeje z důvodu porušení pravidel poradny. ]

výtka
Upozornění od sys kapkanadeje 07. 08. 2022 22:06:15
! Pravidlo Z2: je zakázáno psát vulgárně, napadat, urážet uživatele, používat urážlivý nick. Prosím mírněte se!

jiofa
hodnocení

0x

Nejlepší obrana je, se takovým místům vyhnout, v noci si obstarat doprovod, při náznaku přepadení křičet, nechodit v neosvětlených místech. Pokud bude útok na vás ze zálohy, těžko vás něco ochrání. Fyzicky by jste musela být zdatnější než útočník. Ani umění nějakých chvatů nemusí být účinné. V novinách bylo jednou přepadení a žena použila na utočníka nějaké chvaty které se na obranu naučila. To prý neměla dělat. Žádný se nepovedl tak, aby útočníka zneškodnila. Ten ji za to tak "zmaloval", že se dlouho nepoznávala. Takže pokud možno ta první věta. Jinak asi ten pepřový sprej.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]