Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rekonstrukce cizího bytu

Od: financial odpovědí: 17 změna:
Nájemce, shodou okolností strejda, mi nabídl byt k bezplatnému užívání, pokud jej zrekonstruuji. Teď tam bydlím za 6 tisíc (služby zvlášť). Rekonstrukce by byla asi na milion. Šli byste do toho? Muže mě kdykoliv vyhodit, i když tam bydlím už 5let.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Ne, nešel bych do toho.

Milión, to je velká oprava. jak je to velký byt?

financial
Dvou patrový mezonet v Praze.

hodnocení

3x

Dávat do cizího bytu milion mi připadá jako nesmysl. Domluvte se se strýcem, že od něj byt koupíte, že mu ho budete splácet.

id
hodnocení

1x
Nešla bych do toho. Ceny jsou pohyblivé, milion do bytu vrazíte a rekonstrukce nebude dokončena. To budete x let bydlet v nedodělaném bytě nebo si ješte x set tisíc půjčíte? Ani omylem. Nejhorší spory jsou s rodinou.

jola*
hodnocení

0x

Když vám podepíše bezplatné užívání na minimálně 14 let, tak do toho jděte.

6000 x 12 x 14 je milion a nějaké drobné...

a co prodej za 5 let někomu cizímu?

jola*

Vždyť píšu, že minimálně 14 let. Samozřejmě, že tu smlouvu musí sestavit právník, aby byla neprůstřelná.

A kde je inflace? Kdo ví, kolik by byl nájem za 14 let .

jola*

Právě že se nájmy můžou docela jistě zvýšit, tak tazatel na tom snad neprodělá, v případě smluvy na minimálně 14 let, ne?

jd

Stačilo by podepsat na těch 14 let za 1 000 000 Kč rekonstrukční náklady a šel bych do toho :)

co na to říká strejda?

spu
hodnocení

0x

Ano, běžte do toho je to výhodné.

etana*

Co je na tom výhodného?

Myslíte pro toho majitele? No to jednoznačně.

financial
hodnocení

Taky bych do toho nešel, ale je to dvou patrový mezonet v Praze. Normální nájem by byl 20 tisíc, mě to dal jako rodině levně. Už zde jsem 5let, takže jsem ho nájmu připravil o 840tisic. Na druhou stranu si setrim na svůj byt a milion je hodně peněz a kdybych věděl, že ho sem budu muset vrazit, tak jdu bydlet jinam…a na třetí stranu, pokud to nezrekonstruují já, tak to udělá on, ale zvedne mi nájem na těch 20.
jd

Neodpověděl jsi mi na otázku 07.08.22 19:40

To je myslím to nejpodstatnější :) co si o tom myslí on

nicméně podle tohoto příspěvku to nevypadá, že by jsi tam chtěl dalších 14 let bydlet, ani 10 let...

---

Ps ot: Zrekonstruovaný mezonet za 20 000? To bude nějaký atyp a žádný vinohrady. Něco malýho.

geru
hodnocení

0x
Pokud je to postavené tak, že buď do toho dáte mega a budete bydlet zdarma (otázka jak dlouho?), nebo do toho dá mega strejda a budete bydlet za 20 místo dosavadních 6, čili neexistuje varianta bydlet bez rekonstrukce za 6, tak bych se na to asi strejdovi vykašlal. Sám si řekněte, jestli potřebujete bydlet v dvoupatrovém mezonetu. Musel byste tam bydlet opravdu dlouhou řadu let, abyste se dostal na svoje. Zároveň odepíšete milion, který vám bude sakra chybět k vlastnímu bytu. Celou dobu navíc budete pod Damoklovým mečem, že dřív nebo později Vás stejně strejda nebo pokud to někdo po něm zdědí, tak nejpozději bráchanec, z bytu vyrazí. Investice do cizího majetku zásadně nebrat. A co nejdříve se dostat z oprátky nájemného. Peníze vyhozené za nájem, jsou jednou provždy spláchnuté do kanálu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]