Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Máma mě nechce pouštět ven s kamarády

Od: natuska odpovědí: 9 změna:
Ahoj, mám problém... Cca za půl roku mi bude 15 let. Bydlíme v baráku na vesnici a za domem máme hřiště, ale je to hřiště spíš pro menší děti (3-12). Hodně tam chodí moje ségra (8) a setkává se tam se svými kamarády. Ne že bych kamarády neměla, ale do školy dojíždím do vedlejšího města a dvě holky se kterými se asi nejvíc bavím taky dojíždí z vesnice, ale ta vesnice je asi 10km daleko z druhé strany města (jestli chápete) a my se tedy moc po škole nevidíme. V naší vesnici je ještě jeden kluk se kterým jsem se v poslední době dost sblížila. Ale teď ten problém. Po škole jsme spolu nikde nebyli, jen jsme si psali. Napadlo nás se vidět následující den po škole. Mamka mi to ale zakázala, protože jsme se chtěli projít do lesa na borůvky. Řekla že jestli se chceme vidět, můžeme si jít na hřiště, aby na nás mohla dohlížet... A jestli nechceme, tak je to náš problém. Nevím, proč mi to nedovolí, myslím že už jsem dost velká na to abych mohla sama s kamarádem jít na kraj lesa na borůvky. Navíc se s jeho babičkou zná. Už opravdu nevím co dělat. Prosím poraďte! Děkuju :)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

etana*
hodnocení

4x

Jsi hlavně dost velká, abys otěhotněla, ale příliš malá, abys to dítě pak obstarala a živila, takže se mamince vůbec nedivím.

hodnocení

2x

Ahoj. Máma k tomu jistě má své důvody. Nezakazuje Ti jít s kamarádem ven, ale chce Tě mít na očích. Respektuj to a až se máma přesvědčí o tom, že neděláte žádné vylomeniny a může Ti důvěřovat, třeba i svůj rodičovský dohled odbourá. Je Ti 14 let, tak to holt musíš ještě nějaký čas vydržet. Než se máma smíří s tím, že už jsi velká holka.

ltz
hodnocení

1x
Co by to bylo za mámu, kdyby se nebála o své dítě, když ho kamarád ve 14 pozve na osamocený kraj lesa.

jd
hodnocení

0x

Napadlo nás se vidět následující den po škole - zajimave, ze nekdo v 15 letech resi v pulce srpna neco, co bylo DAVNO.

Pokud je dotaz minen vazne, tak logicky kdyz si najdes kamaradku a pujdes s kamaradkou do lesa, mama te spis pusti,.

hodnocení

0x

"...myslím že už jsem dost velká na to abych mohla sama s kamarádem jít na kraj lesa na borůvky..." - no právě. Už jsi dost velká na to, aby ses "procházela s kamarádem na borůvky". Kdybyste měli 12, neřeknu. Můžete klidně sedět a bavit se na hřišti, dokud nebudeš opravdu dost velká (dospělá, zodpovědná a soběstačná), aby ses mohla procházet kdy chceš, kde chceš a s kým chceš.

hodnocení

0x

Bez vyjádření mamky je možné konstatovat jen to, že maminka a režisér mají vždycky pravdu a ty jsi povinna je poslechnout.

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, jak moc blízce se znala v mladí Vaše maminka s tatínkem toho chlapce? Netají něco maminka ze své minulosti? Je to jen úvaha jako z telenovely, ale je to malá vesnice, tak mě to jen tak napadlo. Zdravím!

Maminka s tím má asi špatné zkušenosti :-D

ben®

galapetr - možné to je. Na malé vesnici mohou být všichni tak nějak (neoficiálně) příbuzní .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]