Nejste přihlášen/a.
Je to možné, v souladu se zákonem. Příklad, jako vypravovatel pohřbu své tchýně jsem byl pozván na dědické řízení. Vzal jsem s sebou svoji manželku, jednu z dcer zemřelých.
Notářka nás vyslechla, doporučila jednání, ověřila skutečnosti, doplnila naše info o různých přeplatcích za léky atd, dostala kontakty na zbývající děti zesnulé. Dostal jsem písmo, že dědické řízení se zastavuje, neboť není co dědit. Zbyvající děti nic neobdrželi od notářky, jen jsem jim okopíroval "moje" rozhodnutí od soudu.
Je to mozne, jak tvrdite, zjevne jste se za zivota ani po smrti o otce nijak nezajimala.
Co vas vedlo k tomu se zajimat AZ po 13 letech?
Notář obvykle oslovuje toho, kdo vypravil pohřeb a s ním pak komunikuje. Nevím jak s ní přesně zákon, pokud mi něco děti, tak asi nemá povinnost oslovovat i zbylé, nejspíše jenom sdělí tomu, kdo vypravil pohřeb, ať to dá vědět dál...
nevím, jestli v evidenci obyvatel je a nebo není zapsán syn? Ví to někdo, kdo má přístup do evidence obyvatel?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.