Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co s pihou, když ji seškrábnu?

Od: chelsi* odpovědí: 7 změna:

Ahoj, jen mě napadlo, že byste tu někdo mohl mít nějakou zkušenost s tím mým "problémem", mám na krku pihu. Byla jsem s ní na kožním, a protože je malá, tak mi s tím nic ta bába nedělala. Je to taková ta visací piha*smich*... Nu a minule na ňu šmátrám a jak jsem ju pořád ošmatávala, tak mi nějak napuchla a druhej den jsem z ní měla strup a ten mi zůstal v ruce, takže nevím, jestli z toho nemůže něco být? Kamarád mi říkal, že rakovina může být jen z velké pihy, když si jí často rozškrábnu, ale co s timhle? Snad to bude v pohodě. Tak bych byla ráda, jestli tu máte někdo nějakou poučku nebo zkušenost, abyste ji nadhodili, děkuju;) A vůbec, tak nějak bych chtěla vědět, jestli z pihy rakovina může vůbec vlastně být...?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

0x

Z klasické pihy rakovina není. Nebezpačná jsou mateřská znaménka a jim podobné útvary. Nebezpečné je, jestliže se něco takového na kůži objeví, mění to tvar a barvu, vytéká z toho tekutina apod. Nezáleží na velikosti znaménka! Takže ve Vašem případě bych nebyla vylekaná. Pro klid duše si zajděte na kožní.

P.S.: Jinak teda nevím, u nás v ordinaci léčí LÉKAŘ. BÁBA sedí u pokladny na veřejných záchodcích!.!.!*nevi* Bůhví, kde jste vlastně na tom vyšetření byla *smich*

lok*

s tím není žádná sranda.V každém případě jdi na kožní,at se na to podívá!U nás jeden kluk si nípal znamínko a do pár měsíců bylo po něm.

chelsi*
hodnocení

Děkuju za odpověď, no taky si někdy říkám, kde to jsem, ona je hrozně "příjemná", omlouvám se, ale musela jsem jí takto nazvat. Nerada tam chodím, i když jsem tam pro jistotu šla a ona kouká jak sup přes ty brýle a kouká a kouká... no hrůza :D A nakonec z ní stejně vypadne, že mi to neodstraní...

sebod*

Chelsi. Jestli Ti nějaký lékař "nesedí" a nemáš k němu důvěru, tak jdi k jinému. A na odtranění znamének i pih vol raději specializované dermatologické pacovišrě. Máš jistotu, že odebraný vzorek tkáně bude řádně vyšetřen na hystologii.

chelsi*
hodnocení

Oki, pro příště budu vědět, na tuhle je už asi pozdě, když už jsem si ji vlastně odstranila *zed*

sebod*

Je dost pravděpodobné, že Ti opět na stejném místě vyroste. Seškrábla sis jenom ten povrch. Kořínky Ti zůstaly v kůži.

chelsi*
hodnocení

Ju, to už se mi stalo hodněkrát. Mám na ruce jednu pihu a myslela jsem že to je nějaký pupen, tak jsem to škrábala a pak koukám, natáčim ruku a ona to byla piha, jenže tu jsem si strhla několikrát a vždy naroste zpět. (ne že bych to dělala úmyslně) Uvidim, to bude v pohodě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]