Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problem s přítelem

Od: adela43 odpovědí: 36 změna:
Dobrý den, jsem s přítelem 4 roky, 1 rok chodil do práce, dával mi peníze přispíval vše. Poslední 3 roky to jde z kopce furt mění práce každou chvíli dělá jinde, anebo sedí doma. Kolikrát se stalo že mi třeba měsíc nedal nic. Musela sem vše platit sama. Teď v červenci mi dal 2tisice na celý měsíc. A teď mi zničehonic řekl že to bude tak ze já dám 20tisic a on taky do hrnečku. Bydlí u mě. Vůbec nevím co si o tom myslet. Co vás napada?

36 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

27x

Tři roky živíte parazita - co je na něm tak úžasného?

Buď na něm má diamant a nebo si olízne čelo.
Ale normálně už měl být dávno kdesi...v dálce... neznámu.

hodnocení

12x

Dobrý den. A proč žijete s někým, o kom se vyjadřujete jako o blbovi? Sama jste si takového partnera vybrala a pokud se necháváte využívat, je to Vaše volba. Rovnocenní partneři se chovají jinak. Na nákladech se umí podílet oba dva a hlavně spolu o problémech komunikují a řeší je společně. Nastavte si jasná pravidla a pokud je nebude respektovat, pak mu dejte sbohem. Ať si najde jiné ubytování které si bude hradit ze svého.

hodnocení

5x

NE NE NE.

Pokud s tímto chlapem míníte být i nadále, tak pravidla nastavte vy. Byt je váš, tak vám bude dávat půlku na nájem a energie. Nákupy, jednou platíte vy jednou on.

Žila jsem v něčem podobným a lituju, že jsem to neřešila hned na začátku.

Úplně nej by bylo kopnout jej do zadku. Lepší to bohužel nebude.

jd

Od kdy se platí nájem ve vlastním bytě? Asi myslíte náklady spojené s bydlením.

každopádně pokud holka píše, že mění zaměstnání je bez zaměstnání, tak co má asi přispívat? Správně je mu říct hele do půl roku si najdi zaměstnání nebo půjdeš jinam : jj

akorát ten hrneček bych nahradil společným účtem a každý by měl k tomu účtu kartu s nějakým rozumným týdenním limitem třeba...

adela43
hodnocení

Měsíc, dva maká, pak třeba měsíc je doma zadarmo a to dělá furt po Německu. Nikde nevydrží. V dubnu jsem mu dala ultimátum že chci tolik a tolik v červnu dal a v červenci zas nic,je srpen a to mi řekl skrz 2tisic, že každý bude dávat. Jenže když zas bude doma tak blb nemá z čeho dát. Přijde mi to jako vychcanost. Já v Německu nedělám.
jd

No ale toho musíš za ty 4 roky znat ty lepe nez my z tveho popisu za 6 sekund, zda je zoufaly, vychcaný, neschopný anebo liny, případně kombinace obojího. Taky musíš vědět, na co máš a co chceš, třeba můžeš být ráda, že nehraje automaty a nechodí za děvkama. Ale chápu, že i to za 3 roky omrzí, aby seděl na prdeli doma.

Taky vůbec nevíme, co umí. Jestli má základku, a tam skončil, a jemu K 40 nebo víc, no tak už se to asi nezlepší... za chvíli skončí na důchodovým systému a je to finito.

pošli mu odkaz na tuhle diskusi, ať se má možnost vyjádřit :) možná veme do zaječích ještě sama zbavíš se ho bez vyhazovu. Anebo ti to spíše vysvětlí, co se děje.

@jd, psala, že bydlí u ní. Nikde není psáno, že byt je v OV. Ale to byste nebyl vy kdybyste si jako vždy do někoho nerýpl, že?

jd

Tak promiňte, že jste vy z výroku bydlí u mě usoudila na nájemní bydlení. Já jsem usoudil, že asi máte Křišťálovou kouli a že v nájemním bydlení by to bez vědomí pronajímatele nešlo. To ať se vyjádří tazatelka, zda byt je její.

omlouvám se, pokud jste to brala jako rýpání, tak jsem to nemyslel.

Komentáře od jd jsou často nějak mimo.

adela43
hodnocení

Byt je můj v OV.
jd

@lenulakr @m123 ukaz mi prispevek mimo, dekuji.

ben®
hodnocení

5x

Dobrý den, napadá mě, že to musí být láska až za hrob (nebo jako trám). No, každý mejdan jednou končí a je nutné účastníky vyhodit - v tomto případě pouze jednoho pána. Zdravím!

jd

Možná je to jen setrvačnost a zoufalost, kdo ví to musí vědět tazatelka.

id
hodnocení

4x
Žádné příště nedovolte, balte mu kufr hned. Také vás zítra může navštívit exekutor za dluh na zdravotním pojištění. Pochybuji, že si ho platí dobrovolně.

guma
hodnocení

4x

Nějak se mi to nezdá. Chybí zde vyjádření Vašeho přítele. Zdá se mi, že je chyba u Vás.

koakola*
hodnocení

4x

To je zajímavé jak holky kolikrát odkopnout úplně v pohodě a zajímavého kluka jen protože emoce vyprchají a naopak jindy ještě živí tři roky lojzu :D ukončit, tohle nikam nevede

break
Anebo se na tebe vykašle, protože chodíš do práce a jiná má chlapa furt doma *smich*

hodnocení

3x

Tak nevím,buď máte nad hlavou svatozář a nebo spíš na čele velký kosočtverec. Nic ve zlém ale děvče,rychle se ho zbavte tak jak se lidé zbavují parazitů.Je to ,,klíště,,a bude z vás ,,sát a sát,,až vás vysaje psychicky i finančně. *bum*

hodnocení

2x

A kde ty peníze vezme?Abyste pak nevozila buchty do vězení. A co mě napadá? Že to má pohodlný život, asi ho máte ráda a bojíte se změny. Tak co by toho nevyužil? Pokud nemáte děti, ani psa nebo kočku, tak bych mu dala nějaké ultimátum - je to těžké a špatně se to řeší.Já nerada řeším nějaké problémy, ale člověk si nesmí nechat sr..t na hlavu a musí zatnout zuby a ve svém zájmu se tomu postavit.

adela43
hodnocení

Děti nemám. Zvířata už také ne. No asi se bojím udělat změnu. Byla sem na dovce u moře vyčetl mi to, teď se chystám s kámoškou do jižních Čech na pár dnů zas problém. Si myslí asi že budu sedět furt doma
motyl*

on vás má jako matku, mamahotel. Takovej chlap neni schopnej normální zodpovědnosti, i proto mu vyhovujete jako bezdětná, on je tím koho máte na krku, a tak se i jako harant rozmazlenej projevuje. Využívá vaší bezdětnosti a nárokuje si vás jako svou matku a teda služku, pěčovatelku, živitelku,...A ještě by chtěl aby jste mu spořila do hrníčku. To je lepší mít třeba pejska ne? Výžente to pryč, a vemte si pejska,pejsek z ůtulku si zaslouží vaši péči,váš čas, jste ještě mladá a život se vám obrátí *slunce*

No vidíte, ani na dovolenou s ním nejedete. A pak se divíte :)

hodnocení

2x

Co dodat?!

Problem s přítelem

tomb
hodnocení

2x
Žijete spolu oba, tak oba by měli platit výdaje, kor když jste žena. Buďto napůl nebo jak se domluví. Dejte mu ultimátum, jestli nebude chodit do práce jako chap a mět se, tak bohužel odejde .. Buď se mu nechce dělat nebo nemůže najít práci kterou by chtěl. Avšak si má najít práci, aby mohl žit. Nebude ho nikdo dospělého chlapa živit. Už to nedělejte. Buď zaplatí nebo půjde.

hodnocení

2x

Musíte být hrozně zoufalá žena, když s podobným parazitem dokážete žít a vydržovat si ho. Každá jiná žena by ho už dávno vyhodila. Kolik je Vám let? Máte /spolu/ děti?

Tenhle člověk nebude už nikdy dělat dobrotu, naučil se totiž flákat a je si vědom, že se o něj někdo /Vy/ postará. Sbalte mu jeho ponožky a trenýrky do igelitky, dejte vyměnit zámek a vykopněte ho. Promarnila jste zbytečně poslední 3 roky kvůli hajzlíkovi a ty roky Vám nikdo nevrátí.

A že chce on dát 20 tisíc do hrnečku? Myslím, že si to spletl. Pravděpodobně nemá na mysli hrníček, ale nočníček. A co se dává do nočníčku, je snad jasné. Určitě to nejsou peníze. *smich* Jaga.

Třeba jí vyhovuje v sexu - :))?

karelfranz
hodnocení

2x
Napadá mě že ani u jednoho z vás nejde o "lásku",ale o jakýsi komplikovaný obchodní vstah.On očekává peníze od Vás.Vy očekáváte peníze od něj.Dohady okolo toho kdo u koho bydlí,komu co patří,kdo kolik projedl,kdo kolik projel na eletrice či plynu,za kolik si co kdo koupil,časem kdo má větší nárok na dítě-kdo do něj víc vrazil,čí jsou dluhy.Prostě vše špatně ovšem klasika dnešní doby...
Řešením by pro oba bylo najít si každý nějakého troubu s otevřenou a hlavně plnou peněženkou.
Podle mě kapitalismus do fungující rodiny nepatří.

jd
hodnocení

1x

"já dám 20tisic a on taky do hrnečku a on da taky 20 do hrnecku"

No tak to je fajn, ne?

doplněno 06.08.22 19:56:

Jen teda to do toho hrnečků dejte oba najednou.

Nicméně nezlobte se, váš dotaz mi přijde poněkud nepatřičný, člověka znáte 4 roky, tak vidíte, co dělá, jak moc se snaží pracovat, a kam to spěje, tak nevím kam směřuje the vaším dotazem? Přece musíte vědět, co si o to máte myslet, zda se vás snaží oblbnout, anebo zda už má zdroj příjmů a chce normálně fungovat

hodnocení

1x
A co s tím hrnečkem pak hodlá dělat? Ženě první známost s prachama frnkla...
Přesně to mě napadlo taky. Dneska dají každý 20 do hrníčku a zítra bude hrnek prázdný.

@totak a šamstr fuč... ale zase by to možná bylo levnější než další roky živit netáhlo.

dasa*
hodnocení

1x

Napadá mne, že je načase příteli sdělit, ať se vystěhuje. Má platit polovinu nákladů na bydlení a stravu. Kdyby bydlel sám, musel by platit ještě nájemné. Takže by to nájemné mohl dávat do hrnečku, aby bylo z čeho hradit opravy bytu,případnou výměnu spotřebičů nebo společnou dovolenou... Místo toho blbě remcá a ještě vám vyčítá moře a jiné dovolené... Proč k tomu moři nebo na dovolenou nejedete společně? Asi nemá z čeho nebo je tak líný. Věřte, že bez něj vám bude lépe. A není jediný chlap na světě, takže si najdete jiného. Jste dobrá partie, máte svůj byt, práci, ráda cestujete...určitě k sobě někoho najdete. Ale pozor na vyžírky!

jd

On by daval, kdyby nebyl liny a zpovykany jit makat. Asi zlenivel jako hodne lidi od ledna 2020.

hodnocení

0x
Tak si ho vemte. Pak to bude v dobrém i ve zlém na věčné časy

hodnocení

0x

Necháte se dobrovolně - byť jen psychicky týrat. Od takového chlapa dál! Okamžitě ho vyhoďte!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]