Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neschopenka ve zkušební době

Od: hellen odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, teď jsem nastoupila do nové práce, takže mám klasickou 3 měsíční zkušební dobu. Jenomže lékař mi při kontrole řekl, že bych měla jít co nejdříve na operaci. Pracuji ve zdravotnictví, takže doufám, že důvod PN pochopí a nevyhodí mě, i vzhledem k nedostatku personálu. Bude se mi nějak krátit zkušební doba nebo budu mít stále 3 měsíce? Prostě když budu na PN 8 týdnů, budu mít pak už jen 4 týdny zkušebku nebo normálně 12 týdnů? Samozřejmě vím, že mě můžou i vyhodit, ale zdraví je pro mě teď přednější.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

secuser
hodnocení

5x

zkušební doba se prodlužuje o dobu nepřítomnosti. Čili půjdete li měsíc marodit, ty zkušební doba se vám o měsíc prodlouží.

hodnocení

1x

ZP § 35 Zkušební doba

(4) Sjednaná zkušební doba nesmí být dodatečně prodlužována. O dobu celodenních překážek v práci, pro které zaměstnanec nekoná práci v průběhu zkušební doby, a o dobu celodenní dovolené se však zkušební doba prodlužuje.

A pro informaci ještě, že vás "můžou i vyhodit", ale až po dvou týdnech

§ 66 Zrušení pracovního poměru ve zkušební době

(1) Zaměstnavatel i zaměstnanec mohou zrušit pracovní poměr ve zkušební době z jakéhokoliv důvodu nebo bez uvedení důvodu. Zaměstnavatel nesmí ve zkušební době zrušit pracovní poměr v době prvních 14 kalendářních dnů trvání dočasné pracovní neschopnosti (karantény) zaměstnance.

jd

Tak to je krutý, když někdo přijde na zkušební dobu a první den omarodí... to má asi zaměstnavatel radost, Že ho ještě ani neza školy loun už bude čerpat na náklady zaměstnavatele 14 dní dovolenou...

hodnocení

0x

Zkušební doba se bude prodlužovat o dobu nepřítomnosti. Během nemoci Vás vyhodit nemůžou, po návratu samozřejmě ano. Pokud je zaměstnavatel normální, tak Vás nevyhodí, buďte upřímná a otevřená.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]