Dobrý den, teď jsem nastoupila do nové práce, takže mám klasickou 3 měsíční zkušební dobu. Jenomže lékař mi při kontrole řekl, že bych měla jít co nejdříve na operaci. Pracuji ve zdravotnictví, takže doufám, že důvod PN pochopí a nevyhodí mě, i vzhledem k nedostatku personálu. Bude se mi nějak krátit zkušební doba nebo budu mít stále 3 měsíce? Prostě když budu na PN 8 týdnů, budu mít pak už jen 4 týdny zkušebku nebo normálně 12 týdnů? Samozřejmě vím, že mě můžou i vyhodit, ale zdraví je pro mě teď přednější.
(4) Sjednaná zkušební doba nesmí být dodatečně prodlužována. O dobu celodenních překážek v práci, pro které zaměstnanec nekoná práci v průběhu zkušební doby, a o dobu celodenní dovolené se však zkušební doba prodlužuje.
A pro informaci ještě, že vás "můžou i vyhodit", ale až po dvou týdnech
§ 66 Zrušení pracovního poměru ve zkušební době
(1) Zaměstnavatel i zaměstnanec mohou zrušit pracovní poměr ve zkušební době z jakéhokoliv důvodu nebo bez uvedení důvodu. Zaměstnavatel nesmí ve zkušební době zrušit pracovní poměr v době prvních 14 kalendářních dnů trvání dočasné pracovní neschopnosti (karantény) zaměstnance.
jd
Tak to je krutý, když někdo přijde na zkušební dobu a první den omarodí... to má asi zaměstnavatel radost, Že ho ještě ani neza školy loun už bude čerpat na náklady zaměstnavatele 14 dní dovolenou...
Zkušební doba se bude prodlužovat o dobu nepřítomnosti. Během nemoci Vás vyhodit nemůžou, po návratu samozřejmě ano. Pokud je zaměstnavatel normální, tak Vás nevyhodí, buďte upřímná a otevřená.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.