Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Není toto podvod - poslat balík předtím, než dojdou peníze na bankovní účet?

Od: trexini odpovědí: 11 změna:
Zdravím, potřeboval bych se ujistit, že jsem mě kupující nesnaží podvést. Zdá se vám toto v pořádku?
Moc díky za odpověď

Není toto podvod - poslat balík předtím, než dojdou peníze na bankovní účet?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jola*
hodnocení

16x

Nic neposílejte dokud vám nedorazí platba. A bance se žádné sledovací číslo balíku neposílá!

hodnocení

13x
Bance je nějaký sledovací číslo balíku úplně šuma fuk.
Já bych nic neposlal, dokud nebudou peníze na účtu.

meta
hodnocení

13x
Podvod, rozhodně nic předem neposílat, natož někam zadávat svoje údaje o platební kartě apod.

iv®
hodnocení

12x
Určitě podvod, nic neposílejte. Já zasílám x balíčku týdně, ale vždy až po připsání peněz na účet. I když občas kupující zašle potvrzení o provedené platbě, nikdy neposílám dříve dokud nemám peníze.

scv®
hodnocení

6x

Vypadá to jako podvod. Banka peníze buď odešle nebo neodešle, tečka. Existují také typy plateb, kde lze odeslání "pozdržet" a pak úplně zrušit. A to je právě to, čeho se podvodníci snaží docílit - abyste odeslal zboží a nedostal nic. Zásilka a její číslo banku nezajímá.

Jestli se nudíte, tak si můžete s "kupujícím" zahrát hru "kdo trollí koho", pošlete mu nějaké vymyšlené číslo zásilky (na webu by se snad mohly najít nějaké vzory či skutečná čísla) a hrajte to chvíli s ním... ;) Jinak trvejte na svém - napřed peníze na účtu.

hodnocení

4x

Když já ti teď napíšu, že jsem ti taky odeslal peníze na tvůj účet, tak mi taky nějaký balíček pošleš? Přitom neznám ani číslo tvého účtu ani nevím nic o tobě.

Nenech se ovlivnit kupujícím. Tvoje odpověď je správná. Až ty budeš mít peníze připsané na účtu, tak odešleš zboží a pak taky kupujícímu můžeš poslat číslo pro sledování zásilky.

Já kdybych něco kupoval, tak jako kupující jsem schopný vyexportovat z elektronického bankovnictví záznam o pohybu na mém účtu kde bude vidět kdy odešla, jaká částka odešla a na jaký učet částka odešla. To by byla moje jediná možnost jak prodávajícího informovat o provedené platbě. Ale prodávající stejně bude čekat, až peníze banka připíše na jeho účet.

Takže se uklidni a stejně tak ať se uklidní i kupující. A pokud se kupující neuklidní, tak to zavání podvodem. Chce něco získat aniž by za to zaplatil.

Tie exporty z elektronickeho bankovnictva su vacsinou pdf a to nie je podpisane ani sifrovane, cize to upravim / sfalsujem za 3 min.

hodnocení

4x
Jasny pidvod vratane natlaku.

jd
hodnocení

2x

Potvrzeni od banky byva digitalne podepsane (FIO banka), ale z exotickeho jmena a posledni zpravy soudim na podvodnika :)

V dnesni dobe chodi okamzite platby 2 vteriny a evropske SEPA platby do 24 hodin, neni duvod spechat :) Hadam ze vam penize neprijdou ani za tyden

kolemjdouci
hodnocení

1x
Svatá prostoto!

hodnocení

1x

Já jim podobně sdělím, až budu mít peníze na svém účtě, pak zašlu balík.

Jinak s podvodníky nejednám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]