Ne. "zelená karta v mobilu" je pěkná blbost, už vidim jak policajt mžourá do nějakýho mobilu na cosi, co ani nepozná jestli je pdf, fotka, nebo aplikace a řekne hmmm v pořádku. Neni sebemenší možnost poznat jestli je to zfalšované a ve vteřině to muže zmizet a už se to nikdy nenajít... Scifi. Já být policajt a někdo přijít s tím, že mi ukáže zelenou kartu v telefonu, byla by to pro mě jasná zpráva, že je něco v nepořádku.
blb*
Tak papír se dá taky zfalšovat. Víte že časem budou všechny doklady v elektronické podobě? Dokonce i řidičák a občanka.
@ota Ty nejsi policajt? Vyjadrovani a uvazovani tomu odpovida. Zelena karta je jen kus hadru, takovych si natisknu na kazdy den pet a poznas z ni akorat prd. Hlavne je naprosto k nicemu, protoze policajti stejne koukaji na aktualni data do registru pojistoven a co je na nejakem kusu papiru tomu vubec nemusi odpovidat.
Pojištění sjednané přes internet bude platné a pokud ho nezaplatíš, smlouva padá. Takže si můžeš sjednat pojistku a kdybys auto nakonec nekoupil, o peníze nepřijdeš. Druhá možnost je, že při přepisu použiješ zelenou kartu stávajícího majitele. Úřad netrvá na tom, že zelená karta použitá při přepisu musí být na jméno nového majitele. Chtěj jen aby auto mělo platnou pojistku.
jd
Jenže ty pojišťovny nebo zprostředkovatele ti pošlou zelenou kartu až po zaplacení, tenhle figl už dávno znají
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.