Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepis auta-zelená karta

Od: blb* odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, bude při přepisu auta stačit dočasná zelená karta v mobilu? Vím že ji uznává policie, jak je to ale při přepisu na úřadě? Předem děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

break
hodnocení

2x
Nech si to vytisknout.

hodnocení

1x

Na přepážce si úřednice přebere dokumenty, Vás pošle čekat a opisuje dokumenty do poče. Jak asi opíše data z telefonu?

Osobně jsem přesvědčen, že Vám takto přepis neudělá.

makk
hodnocení

0x

Úředník je jen člověk, tak záleží na něm, ale doklad o uzavřeném pojištění to je, tak by to stačit mělo.

ota
hodnocení

0x

Ne. "zelená karta v mobilu" je pěkná blbost, už vidim jak policajt mžourá do nějakýho mobilu na cosi, co ani nepozná jestli je pdf, fotka, nebo aplikace a řekne hmmm v pořádku. Neni sebemenší možnost poznat jestli je to zfalšované a ve vteřině to muže zmizet a už se to nikdy nenajít... Scifi. Já být policajt a někdo přijít s tím, že mi ukáže zelenou kartu v telefonu, byla by to pro mě jasná zpráva, že je něco v nepořádku.

blb*
hodnocení

Tak papír se dá taky zfalšovat. Víte že časem budou všechny doklady v elektronické podobě? Dokonce i řidičák a občanka.
re4zon
@ota Ty nejsi policajt? Vyjadrovani a uvazovani tomu odpovida. Zelena karta je jen kus hadru, takovych si natisknu na kazdy den pet a poznas z ni akorat prd. Hlavne je naprosto k nicemu, protoze policajti stejne koukaji na aktualni data do registru pojistoven a co je na nejakem kusu papiru tomu vubec nemusi odpovidat.

hodnocení

0x
Pojištění sjednané přes internet bude platné a pokud ho nezaplatíš, smlouva padá. Takže si můžeš sjednat pojistku a kdybys auto nakonec nekoupil, o peníze nepřijdeš. Druhá možnost je, že při přepisu použiješ zelenou kartu stávajícího majitele. Úřad netrvá na tom, že zelená karta použitá při přepisu musí být na jméno nového majitele. Chtěj jen aby auto mělo platnou pojistku.
jd

Jenže ty pojišťovny nebo zprostředkovatele ti pošlou zelenou kartu až po zaplacení, tenhle figl už dávno znají

Nebo se pletu?

jd, ano, pletete se.

Alespoň mne jí poslali do 3 hodin od odsouhlasení po telefonu emailem

Zelenou kartu posílají pojišťovny na email klienta okamžitě. Má omezenou platnost (měsíc) a po zaplacení přijde na celý rok.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]