Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím se zabavit, když mám moc volného času?

Od: kolorod odpovědí: 44 změna:
zdravím, chtěl bych se poradit, čím bych se mohl zabavit, často se nudím, jsem introvert, nemám děti, protože se ukázalo, že je mít nemůžu, bude mi 55 a prostě jsou dny hlavně vikendy,kdy se nudím a nevím co se sebou...

44 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

runner2
hodnocení

3x
Preci mate nejake zajmy, neco co Vas bavi. V mem pripade kolo, beh, lyze, chozeni po horach to umi spolykat obrovskou spoustu casu. Nebo, pokud k tomu mate vztah, poridte si psa. Jeho vychova, chozeni na cvicak, ta statost o nej je jak o dite a vytahne Vas ven. Nebo zkuste nejaky vztah, v tomto veku uz nebude ocekavano zalozeni rodiny a furt se da spolecne lecos prozit. Moznosti je spousta, je skoda ten cas co tu mame pronudit.

hodnocení

2x
Zkuste knížky , vycházky do přírody , pletení , malování , kutění v dílně , rybaření , popřípadě si najděte víkendovou brigádu , atd...
Možností je opravdu mnoho .
Hezký den , Mario

hodnocení

2x

Mám možná pro Vás jinou "zábavu", o kterou sice nikdo asi moc nestojí, ale je hodně důležitá, alespoň v rámci sociálního zabezpečení. Blíží se vám důchodový věk, tak čas můžete využít k tomu, abyste si v klidu ověřil, zda máte vše v pořádku z pohledu budoucího starobního důchodu. Můžete si nechat bezplatně jednou za rok od OSSZ zaslat informativní list důchodového pojištění, ověřit si, zda máte evidované všechny potřebné doby nebo zda za Vás Váš současný zaměstnavatel odvádí v pořádku sociální (nebo i zdravotní - to u zdravotní pojišťovny) pojištění. Můžete si nastudovat, co vše je potřeba za dokumenty k vyřízení starobního důchodu - je jich taky docela dost, po letech bývá taky problém je všechny dát dohromady. Orientačně se můžete zajímat i o výši vlastního starobního důchodu, abyste mohl ještě těch pár let se na to případně nějak připravit a nebyl zaskočen. Nemalujme čerta na zeď, ale ona to může být taky docela "zábava", to jednání s úřady, sám už řeším s OSSZ jednu záležitost přes 3/4 roku a stále nechápou, tak se tím taky pěkně můžete "zabavit". A píšu Vám to taky z toho důvodu, abyste podle toho, co jste napsal, měl alespoň nějakou sociální jistotu na to stáří a nepotkalo Vás nedejbože to, že nakonec zjistíte, že nemáte na starobní důchod nárok, protože Vám něco chybí. Když budete mít tuto jistotu, tak to ostatní se pak plánuje snáze.

Samozřejmě čas můžete využít i ke kontrole jiných věcí - pojištění, spoření, celkovou kontrolou majetku, a podobně, abyste v tom měl pořádek. Zároveň si taky můžete tak udělat doma pořádek ve věcech, pokud už jste k tomu nevyužil období covidu. Využijte čas k naplánování nějakých lékařských preventivních vyšetření, na která v době covidu třeba nebyl čas, určitě vzhledem k Vašemu věku máte na spoustu z nich nárok a opět bych to u Vás považoval za důležité, stejně jako to sociální zabezpečení, abyste věděl, jak na tom zdravotně jste.

A z ostatních věcí, jak už Vám napsali: Berte volný čas jako výhodu. Můžete se začít věnovat nějakému koníčku, na který jste dříve neměl čas a třeba se mu věnoval v dětství. Můžete zkontaktovat a obnovit stará přátelství. A samozřejmě nerezignovat úplně na nová seznámení, seznámit se dá v každém věku a opravdu kdekoli - a nemusí to být zrovna na hřbitově. Města často pořádají různé aktivity pro důchodce nebo starší občany, můžete se podívat do vašeho kulturního měsíčníku a třeba vás něco zaujme.

Knížka "Muž, který sázel stromy" se mi moc líbila. Už je to dávno, co jsem ji četla, ale pamatuji se, že je zajímavá.

liska5

To je i kreslený animovaný film. Brávala jsem ho na turistické kurzy na SŠ, aby mládež měla o čem přemýšlet.

kolorod
hodnocení

věci ohledně důchodu jsem začal řešit ještě před covidem, takže to mám v pořádku,lékaře taky řešit nemusím, těch si užívám od narození, kdy mě rodili s takovou vehemencí, že mi zlomili nohu a svedli to na mámu, že byla v 37 létech stará prvorodička, připojištění řešit nemusím, protože mě nikdo pojistit nechtěl, pojišťovnám bylo jasné, že by musely dřív nebo později platit, ohledně majetku to mám jasné, nic jsem nedědil, nemovitosti nemám, mám 15 let staré auto a nábytek v dvojpokojáku, když tu byli rodiče, tak mělo aspoň smysl něco dělat, teď ten smysl nevidím, takže mě to nebaví a nudím se, obnovit stará přátelství,já ale neměl přátele, s rodiči jsem bydlel na samotě, kterou měli pronajatou od lesů,tam bylo pořád co dělat, minimálně sekat dřevo, topilo se celý rok, protože jinak si člověk neuvařil ani se neumyl, jenže jsme tam byli jen já, táta a máma, za děckama do vesnice jsem neběhal, jednak se mi nechtělo a taky to bylo daleko a skoro jsem je neznal a když tak jen ze školy, ale ja jsem po škole šel hned na autobus a pak domu, maximálně jsem se zdržel, když jsem měl koupit něco ve městě, takže není co obnovovat, já měl vždy jen známe než kamarády, úplně stejně jako rodiče
nov

Zkuste si najít alespoň někoho na dopisování...

Tazateli promiňte...ale vy jste byl "mouchy snězte si mě už zamlada" Tak a teď sklizíte to co jste zaséval..Proboha to je k pláči,jak žijete.. Pořiďte si alespoň zahrádku..pronajměte.. Ať máte mít z čeho radost..Takhle hnijete za živa a chcete poradit..I kamarády si přece můžete najít v každém věku.. Přihlaste se na kurz nějakého jazyka.. Určitě máte něco nasysleno,tak jeďte na dovču..Chcete zůstat sám až do smrti? Vyhovuje vám to tak? Nebo byste chtěl nějaký vztah? Kamarádský alespoň?

hodnocení

1x

Nechcete třeba cestovat, už jste všude byl? Nemusíte daleko, je tu plno krásných míst, je léto, teplo, co pobyt v přírodě. Asi bydlíte v paneláku, kdybyste měl zahrádku, na ní záhonky a bazén, tak byste se nenudil. Jste mladý člověk, co sport, kolo, plavání. Nebo si pořiďte psího kamaráda, budete mít dobrého parťáka na výlety.

Ještě dodám, že jeden kamarád lepí do noci modely aut a letadel dlouho do noci, druhý kamarád hodně cestuje, čte knížky a pracuje na zahradě, co já ženská dělám vás nebude zajímat, jen zmíním, že dělám keramiku a ted v létě práce na zahrádce, ale to je nám přes sedmdesát, tem chlapům dost přes sedmdesát.

Měl jste jako dítě nějaké koníčky? Určitě jo, tak ted se k nim vraťte, je potřeba něco dělat pro radost, ne jenom z povinnosti.

hodnocení

1x

Normálně Vám závidím...

Chápu že nuda je "pes" a není to nic příjemného.

Ale já se nenudil minimálně posledních 20 let (ani minutu).

Občas bych pár hodin nudy uvítal.

A rodiče vás nepotřebují. V 55 jsem mela docela čilé rodiče, ale nemusí to tak vždy být. A co sourozenci a další členové rodiny.Nikdo nepotřebuje nejakou pomoc?

kolorod
hodnocení

ne, rodiče už mě nepotřebují, sourozenci by byli fajn, ale sourozence nemám, stejně jako rodiče, táta sice sestru měl, ale zemřela jako dítě, táta se narodil až víc jak za rok
jd

A mama (dej jim pambu vecnou slavu) byla jedinacek?

kolorod
hodnocení

táta měl jen sestru, ta zemřela než se narodil a máma byla nemanželská,bez sourozenců, na babičku se dívali jako na černou ovci rodiny, její sestra byla učitelka náboženství, nikdy se nevdala a její bratr byl farář a babička se v jejich očích strašně spustila
jd

@kolorod no a nechceš třeba zajít do kostela? Po 1000 let to tak fungovalo, že člověk měl komu se svěřit, dostal nějaký smysl života, to v dnešním konzumu dávají lidem korporace a nové modly... Ale jak sám vidíš, tak někdy jsou chvíle, kdy to moc nefunguje.

kolorod
hodnocení

ani ne, my do kostela nechodili a já nejsem pokřtěný, nevím co bylo horší, jestli to, kdyz se sestra babičky dověděla, že mí rodiče se brali na úřadu nebo to, když sestra babičky zjistila, že babička chtěla zpopelnit a nebo to, že mne nepokřtili a ani to nemají v plánu

hodnocení

1x

Možná to bude znít divně, ale já bych se chtěla aspoň chvíli nudit.

hodnocení

0x

Nudíte se?...Pořiďte si medvídka Mývala!

kolorod
hodnocení

jde o to, že po čase už mě nic nebaví, jezdil jsem na kole, ale po nějaké době už jsem se na kolo nemohl podívat, připadal jsem si jako křeček v kolotoči, stala se z toho povinnost, psa mít nemůžu, pronajímatel si to nepřeje, stěhovat se však nechci, cena ujde a mám to 5 minut pěšky do práce, jeden čas jsem cestoval,ale bylo to stejné jako s tím kolem, přestal jsem se těšit, začalo mi to lézt krkem, stálo to peněz a pak jsem seděl na hotelovém pokoji a uvažoval co budu dělat, ale nepřišel jsem na nic a nejlepší ze všeho byla cesta na letiště
nov

Vám chybí partnerka (partner) na sdílení zážitků.

"Kdo nemá, s kým by se vadil, pojmi sobě ženu."
:-D
kolorod
hodnocení

mám pocit jako bych vyhořel, ten rozvod byl těžký, ale pak jsem si sem přistěhoval rodiče a bylo to dobré, rodiče byli fajn, nehledal jsem si žádnou další manželku, po rozvodu jsem se zařekl, že už žádnou nechci a to mi vydrželo, jenže posledních 5 let mám pocit, že všechno je odnikud nikam, všechno dělám z povinnosti

Choďte do lesa, na procházky, můžete si při tom fotit a doma prohlížet a třeba dát na internet. Například na rajče, nebo facebook. Třeba tady hajenas.rajce.idnes.cz/...

jd

@hankas Pokud je sam kua tak se citi asi osamele, nebude to samotar (kdyz se citi osamele), a sam tezko bude solo nekde lozit, chybi vnitrni motivace a ta vnejsi na tohle NESTACI, mam pravdu @kolorod?

kolorod
hodnocení

mě asi chybí ti rodiče, celý můj život až na pár let se točil kolem nich
jd

Tak si porid koťátko. Me ani pejsek u najemniku nevadi.

novak1*
hodnocení

0x

Tady nejsme pro zábavu. Začnete rozdávat moudré rady na internetu , komentovat Facebook a čas vám uteče ani nevíte jak.

smode2
hodnocení

0x
Vidíte, a já bych spíš potřeboval aby měl den pro začátek alespoň 48 hodin :) učte se třeba obchodování na burze - ať jste na důchod zabezpečený ;) můžete začít mým seriálem o akciích - zde na Poradte v sekci Články *pozdrav*

jd
hodnocení

0x

@kolorod a co te bavi, co jsi vystudoval a cim se zivil, zivis? Problem co popisujes maji dnes zejmena mladi, kdyz se jim vypne Facebook, tak jsou v prde...

asi ti tady nebudu psát, ať jdeš dělat geocaching, a že tam poznáš dobré kamarády, když nevím, jaké máš vzdělání, zda se zajímáš o kvantovou fyziku a nebo zahrádkaření...

po rodičích si nezdědil žádný barák, který můžeš opravovat?

jd
hodnocení

0x

Měl bych jeden nápad, kdyby bylo fakt nejhůř, můžeš si vybrat buď od Erbena anebo starou verzi

dasa*
hodnocení

0x

S Vámi to bude holt těžké. Všechno Vás baví chvilku, asi i proto, že ty aktivity děláte sám. Jediná možnost je najít si parťáka nebo parťačku a nějaké vycházky, dovolené, vyjížďky podnikat ve dvou nebo i více lidech...třeba klub turistů...nebo si najít nějaké sdružení, které pomáhá lidem, zvířatů, ochrana památek atd... Psa mít nemůžete, tak co tak chodit venčit pejsky z útulku...

hodnocení

0x

Tohle je klasika, když má člověk rodinu, nemá dost času na své zájmy, ale když je pak sám, nemá už zájem o ty zájmy. Nevidí v nich smysl.

hodnocení

0x

Začněte malovat kamínky. Je to radost a darujte je nebo je na procházkách pokládejte u zajímavých míst,nechte ve vlaku,autobuse...Dělám to již 2 roky,kameny sbírám v řece kde je část bez vody a nakoupila jsem acrylové barvy,fixy,laky na přelakování,štětce...cca za 2 roky za 7000,- ale mám zásoby na dalšího půl roku nejméně. Levnější sady akrylovek bývají v Lídlu.Na FB se podívejte na náměty obrázků,dají se koupit i knížky,,Malujeme kamínky,,...

jd

To je pro holky, jak můžete tohle navrhovat chlapovi?

hodnocení

0x
Netvrďte mi, že tímhle způsobem života jste něco nenaškudlil? Pořiďte si chatu..Ne všude jsou chaty3a chatky za cenu bytu.. Dají se objevit za pár statisíců.Začne vám nový život..budete si tam něco kutit.. poznáte sousedy.. možná pěknou sousedku;) Není nutné si hned nějakou brát za ženu;)Jinak shnijete zaživa v blbém pronájmu,kam vám nedovolí ani vzít si psa
kolorod
hodnocení

ale já nechci poznávat lidi, aby mě někam vytáhli, já si jich užiju dost v práci, nevadí mi být sám, jen se nudím a nevím co dělat, aby mě to nějak naplňovalo, všechno čím jsem se snažil zaplácnout čas mě postupně přestalo bavit, chata by možná byla fajn, ale musím brát v potaz, že mám bolavá záda a nohy a nebude se to věkem zlepšovat, taky by bylo fajn, aby to bylo v dostupné vzdálenosti nejlépe do půlhodiny a ne tři hodiny cesty, kdysi jsem se zajímal o zahrádky tady ve měste, ale na jedněch postavili nákupní centrum a druhé ploše rodinné domky, k pronájmu tu není skoro nic a k prodeji když se podívám tak pod milion to nejde, myslím že neni dobré se zadlužit, abych si koupil 390 m2 u řeky za milion či více
jd

Kéž by za milion u řeky za chatu :)

Kde ta chata je, Okamžitě chatu v jezerní kotlině kupuju za tyhle směšné peníze :)) A možná by mi stačilo i zbořeniště :)

Stále jste nenapsal, kde hákujete? Operátor výroby čeho?

kolorod
hodnocení

pracuji na úřadě a není to chata, je to pozemek

hodnocení

0x

jd Koukněte na FB na obrázky na kamíncích co malují chlapi.To je v mnoha případech nádhera.

liska5
hodnocení

0x

Přece Vás musí něco aspoň trochu zajímat. Mne třeba arboreta, zahrady, parky, okrasná zahradnictví...Jeden čas jsem po nich vyrážela vlaky a autobusy. Občas i kilometry pěšky. Někdy to byly docela daleké cesty s noclehem. Pak jsem si vzala na dohodu do péče jednu takovou zahradu v místě bydliště. To je relax, když před tím pracujete s lidmi. Pro introverta / tím moc nejsem/ ideální a ještě s přivýdělkem.

liska5

Pokud máš mizerné nohy, pořiď si elektrokolo. Kvůli nastupování typ městské. Tak jsem si to pořídila já se dvěma endoprotézami. A super! Hned Tě to bude bavit.:)

hodnocení

0x

Na světě je několik milionů geokeší. Všechny je odlovit je na několik životů. Tak stihnout alespoň část.

jd

A smysl? O GC jsem tu psal vcera, ale kdyz chybi vnitrni a dokonce vnejsi motivace?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]