Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se bránit proti zvonění na domovní zvonek

Od: ente odpovědí: 22 změna:

Blízko domu,kde bydlím,postávají Jehovisté s jejich propagací.Bohužel už na mě zvonili celkem 3x.Já jim nemíním věnovat ani minutu mojeho času.Smůla je,že se video ve zvonku nám všem pokazilo a nevím,kdo by mi to opravil,už to mimo záruku.Nebydlím tu sama v domě,ale ostatní nic neříkali,nebo nebyli doma.Potřetí jsem se vztekla a řekla ,že zavolám MP,má na to občan právo §.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

smode2
hodnocení

5x
Opět se najdou nesouhlasící, ale já jsem zvonek odpojil už před mnoha lety. Existuje mj. mobilní telefon. O nezvané návštěvy a rychloakce nestojím. Podle mě je domovní zvonek přežitek. Odpojte jej úplně a máte vystaráno *pozdrav*
ente
hodnocení

Hodně progresivní počin ...no nevím :-D

Pošťák Vám volá?

ente
hodnocení

No nejedná se o pošťáka,ale někdo může zvonit z rodiny a mobil si nevzal,no je to mírně drsné řešení :-/

break
hodnocení

3x
Otevřít, seřvat a ukřižovat. Pak si to rozmyslí...
antibreak

Přispět na chod jejich organizace pod podmínkou, že už nebudou zvonit. Pár stovek tazatelku nezabije a lepší než mít nervy v kýbli

ente
hodnocení

...takovou radu by ,měl posoudit psycholog ~ trapnost nad trapnost

hodnocení

2x

Na zvonek za anebo před jméno dát symbol "pentakl"...*smich*

doplněno 04.08.22 11:01:

Je to znak satana, konkurence...

ente
hodnocení

To by je mělo odradit? Magie je pro ně postrach,konkurence či co?

makk
hodnocení

2x

U nás je zákaz podomního nabízení čehokoliv, takže dejte požadavek na magistrát, ať to u vás taky zakážou, třeba se povede.

ente
hodnocení

No to nevím,jestli je takto Magistrát považuje,protože postávají (mají směny,střídají se :-/ ) na jedné centrální ulici uvniř města a člověk je musí míjet několikrát za den,už to mi připadne na §,takže jejich svoboda je v efektu moje/naší nesvobodou,takže, kde to jsme,tak i ty hlučnější sobotní pochody Hare krišna (přestali žebrat,kde jsou měst.kamery aspoň);)

makk

Původně jste se ptala co s tím, když na vás zvoní. Když u vás zazvoní, tak už vám něco jsou nabízet, to je jedno jestli nabízejí pojištění nebo vstup do jejich sekty.

Jestli dělají nadměrný hluk na ulici, tak na ně zavolejte MP.

ente
hodnocení

No jehovisté stojí,jak přibití u fasády,pak přejdou na druhou stranu naproti,důvod netuším,ale ta historická ulice je úzká,takže chodíte kolem nich = mně to vadí,ale jsou potichu a drží ty prospekty jejich,ale to, že si dovolí zvonit,je jiná věc ...

makk

Takže nejdřív na vás zvonili, pak dělali hluk a teď jen tiše stojí na ulici? Tiše stát na ulici mohou, to jim zakazovat nemůžete.

ajw
hodnocení

1x

Hlavní chyba je s nimi jakkoli komunikovat (nadávky, hádka). Pak nepřestanou, protože mají naději, že vás zlomí. Chce to je okamžitě utnout. V tom případě si zaznamenají, že k vám už nemají chodit a bude klid.

Poslední návštěva u mě se odehrála před pár lety. Zvonek, zvedám sluchátko a ozve se chlap, že by se mnou chtěl mluvit o zajímavém časopisu věnujícím se světovému dění. Přerušuji ho slovy: "Nevydává se ten časopis náhodou v Brooklynu? (sídlo jejich ústředí) Vymažte mě z databáze." Od té doby je klid.

ente
hodnocení

Když jsem byla děcko,tak mám pocit,že byli tihle Otravy Neodbytní zakázáni,ne?

Ale dnes máme naštěstí svobodu a demokracii, tak je nechte žít. To že vás obtěžují je druhá věc. Ve většině měst už je podomní prodej zakázán, třeba i u vás. Pokud ne, řekl bych jim, aby mě vynechali a už nikdy nezvonili. A pokud by to udělali, asi bych přistoupil k tvrdému řešení z komedií. Kýbl vody, otevřu a chrst ho...

ente
hodnocení

No,jak se to vezme s tou demokracií ! Myslím,že to platí pro ohleduplné občany,jinak ti,co by měli být "penalizování" mají vyjímky.Kýbl vody by pomohl,ale všude se to nedá,kdo bydlí v centru města.Když jsem bydlela v samostatném RD ven z města chodili i tam k oplocení nadrzo přesvědčovali a pak se vrátili za týden!,jak tam někdo píše,oni se nevzdávají,proto ten dotaz.

jd
hodnocení

1x

Na zvonek si nalep doplněk: jsem dárce a příjemce KRVE *smich2*

anebo prostě napsat: Jehovisté prosím ne zvonit

to si neumíte nějak poradit? Případně si odpojit zvonek, nebo máte tolik návštěv, že ho potřebujete?

ente
hodnocení

Panečku, to jsou ale Poraďte.cz ...kolik vám je některým let :-o

jd

Tvá otázka zní asi jako: jak zabránit lidem používat chodník? V každém případě máš asi něco s nervama a nebo s psychikou, copak nedokážeš někomu říct hele nemám zájem nashledanou a zavěsit domovní telefon!? Opravdu to musíš řešit na poradně?

zvonek je od toho, aby se na něj zvonilo. pokud nic neprodávají, nevyvíjej ekonomickou činnost, tak ani vyhlášku podobným prodeji nemohou porušovat, žádná obrana není...

A teď odpověz ty, kolik ti je let, že nevíš tyto základní věci, 12 let? Stanislav brázda by odpověděl, ve 12 letech spadla na kostrč. Vitaminy mineraly.

macvac
hodnocení

0x

Počkat si na ně za oknem,a rozstřílet ty hajzly na maděru.Sice ba jste šla bručet,ale aspoň by se vám ulevilo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]