Nejste přihlášen/a.
Já bydlím v nájmu a platím x tisíc za vše. Mám právo si o to požádat, když nevím, kolik platím za tyto výdaje? Nájem mi letos zvedli o 2 tisíce právě z důvodu stoupajících cen elektřiny a plynu.
Druhá otázka, mám byt na podnájem, mohu si požádat o dotace na výdaje toho bytu, nebo by to měl udělat nájemce sám pro sebe? Elektřinu má napsanou na sebe, vytápění ne.

0x
Pokud vím tak zatím nic konkrétního není možná do září to politici spatlají...
Pronajímatel ti může naúčtovat paušál, ale pouze 2 roky, třetí rok už ne a musí vyúčtovat spotřeby! Jenže to může snadno obejít smlouvu novou, pokud je znalý, tak na třetí rok uzavře novou smlouvu a neprodlouží starou.
Pronajímatel má ale povinnosti ty náklady na žádost vyčíslit, je to přímo v zákoně o službách a je to z důvodu právě příspěvků a dávek. Takže si přečti zákon a použijí formulaci z toho zákona ![]()
V první řadě bys měl, pokud chceš mít rozumný nárok na příspěvek tak i rozumný náklady na bydlení, zvážit, jestli máš na to, aby jsi bydlel single.?! To je luxus, na který musíš mít zdroje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.