Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krádež - policie

Od: kolombo1 odpovědí: 16 změna:
Minulý měsíc jsem si objednal zboží z instagramu, mám veškerou komunikaci i "smlouvu" kterou jsme uzavřeli přes zprávy (instagram) zboží přesáhlo hodnotu více než 10 000 Kč je to více než měsíc pořád nic, prodejce nekomunikuje jediné informace které mám je název uživatele na instagramu a jeho číslo účtu u stejné banky a zajímá mě jestli to policie bude řešit a zabývat se tím když to přesáhlo hranici 10 000 Kč zítra jdu i na banku požádat o vratku platby (reklamace) a když tak mi alespoň předají jeho osobní údaje (po měsíci samozřejmě že mi hned zítra nedají jeho údaje a budu ho moct žalovat) myslíte že mám nějakou šanci na vrácení peněz a nějaká rada co dál lze udělat? Jedná se o stejný podvod jako na fb marketplace,Aukro,... Děkuji

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Návštěva banky je zbytečná. Není co reklamovat. Banka žádnou chybu neudělala. Údaje příjemce vám nesdělí. Na policii jít můžete. Nejde o krádež, ale o podezření z podvodu (uvedení v omyl). Podmínkou je dokázání úmyslu, což je velmi obtížné. Není vyloučené, že nejste sám, takže byste mohli podat hromadnou žalobu. Co zastřelo váš rozum, že jste poslal tak vysokou částku do neznáma?

kolombo1
Prosím? Jak není co reklamovat? Číslo účtu nelze žalovat ale je pravda že to lze řešit skrz trestní oznámení kde tam bych se dozvěděl osobní údaje je to stejné jako když si objednám něco přes bazoš co není za pár set ale převyšuje to hranici trestního stíhání a soud to rozhodne... A ještě chci dodat že co mám dokazovat? Já mám smlouvu o objednání mám doklad o zaplacení i komunikaci mezi mnou a obchodníkem spíš to ten obchodník před policií bude muset dokázat že mi to zboží doručil

U banky není co reklamovat. Banka provedla zadaný převod peněz. Za nic jiného odpovědná není. Podvod dle § 209 zák. č. 40/2009 (trestní zákoník) je úmyslný trestný čin. Úmysl je potřeba dokázat. Neposlání zboží samo o sobě není podvodem a obchodník nebude muset nic dokazovat. Pouze podá vysvětlení, proč zboží neposlal.

hodnocení

3x
1. V banke vas slusne poslu prec a ziadne udaje vam nedaju.
2. Policiu zbytocne zatazite, nevysetria nic.
3. Podvodnik nie hlupy, aby toto robil pod vlastnym menom.
4. Tie peniaze su nenavratne prec, berte to uhradu dane z hluposti.

mnd®
hodnocení

2x

Pořád nechápeš že ho nenajdou a bude to odloženo? Podej trestních oznámení kolik chceš a stejně smolík.Zablokuj kartu - účet a udělej si to znovu.Jsi prostě další hejl kterej naletěl.BANKA TI ŽÁDNÉ OSOBNÍ ÚDAJE NEDÁ.

mnd®
hodnocení

1x

No tak to řešte přes banku a policii.Tady vám s tím nikdo nepomůže.Tu policii můžete řešit návštěvou i dneska v neděli a zítra banka.Jeho údaje vám v bance stejně nedají.Šance na vrácení chechtáků? - bla.kde nic není ani bílej kůň nic nevrací.

kolombo1
Bude stačit když to policie uzná jako trestný čin podvod, krádež nebo bezdůvodné obohacení a on pak bude muset vysvětlit a dokázat před policií nebo soudem (po mé žalobě) že mi to doručil jde mi jen o to že to není klasický web kde je napsána zodpovědná osoba která by se dala žalovat

petrovic
hodnocení

0x

Jedno vim jiste. Banka Ti jeho osobni udaje nerekne. Jde o ochranu klienta.

kolombo1
Místní klasika lidé neumí číst a nechtějí viz má závorka... Můj známý před rokem řešil u čs já jsem u Fio on (podvodník) taky, řešil tam překlep doložil že šlo o překlep a že platbu musel posílat jinam a dali mu kontakt a normálně se domluvili a dostal platbu zpět já tam smlouvu i komunikaci mám takže až doložím smlouvu a komunikaci a obchodník se vyjádří tak si myslím že to bude stejně
petrovic

To je ten rozdil, Ty si myslis, ze to bude stejne. Zatimco ja, podobnou situaci resil a z banky jsem za zadneho stavu, okolnosti, pribehu, reality, faktu ty udaje nedostal ani zaboha.

mnd®
hodnocení

0x
kolombo1
Těch lidí by bylo asi na prstech jedné ruce a většina nad tím mávne rukou a proč bych to řešil hromadnou žalobu? Uvidíme co mi řekne banka a policie zbytek jsou jenom spekulace ale policie podporuje zloděje a tyhle malé ryby neřeší to jen kdyby se jim chtělo ale to taky nehrozí
inspa*

@kolombo1 - Policie podporuje zloděje? No vidíte, a já z toho mám pocit, že zloděje podporují takoví "kšeftmani" jako vy.

kolombo1
Aha tak to jo *smich* děláte jako bych si nakupoval drogy nebo nevím co... Jde o klasický obchod a nevím jestli se někde stala chyba na straně prodejce ale dořeší to když tak právník kterého mi taky samozřejmě zaplatí... Jinak ještě dotaz když si jedu natankovat do ČR kdekoliv benzín 50kč/l a ne kdekoliv jinde za hranice kde je 37kč/l např Polsko tak které zloděje podporuju, majitele pumpy nebo vládu ČR? *smich2*
PS: kdo nekrade není Čech nebo jak to je?
inspa*

Tak jsi se zasmál z plných plic. Přeji ti, aby ti to vydrželo, u té policie a právníka. Asi jsi nějak pozapomněl, že ten hejl co nalítnul jsi ty, ne já...

Pravnika si zaplatite vylucne sam, toho udajneho podvodnika nikdy nevypatraju. Akekolvek dalsie investicie z vasej strany typu pravnik len prehlbia vasu stratu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]