Nejste přihlášen/a.
Za dvacku tam bude taky něco. Zboží které už nikdo nechce nebo už má nejlepší prodejní roky za sebou.
Ale pokud chceš koupit něco, co je aktuálně zajímavé až žhavé zboží, tak na ně samozřejmě nasadí vyšší cenu. A když se to neprodá tento týden, tak příští týden to zkusí prodat se slevou.
Ty máš možnost si vybírat, porovnávat a rozhodnout se.
Slevové kódy tam taky nějak fungují a jsou časově omezené a nevím jak přesně fungují.
A nahoře na stránce máš možnost vyfiltrování zboží podle zadaného rozsahu ceny. Takže když tam zadáš 1 až 20Kč, tak uvidíš zboží, které tvoje parametry splňuje.
Známá má pravdu. Jak jste si ale ověřila, ne všechno je tam výhodné. Někdy obchodníci po prvním nákupu pošlou kupón na slevu na další nákup. Praktický význam to ale nemá. Osobně jsem tam kupoval různé drobnosti v ceně několika dolarů. Nástroje, měřáky, akumulátory, paměťové karty, čtečky, nabíječky, zdroje, fólie, pouzdra, kabely a redukce, prostě levné věci, které jsou tady mnohonásobně dražší a které nestojí za reklamaci. Vesměs ke spokojenosti. Rozhodně bych tam nekupoval oblečení nebo něco dražšího. Vzhledem k tomu, že teď připočítává DPH, poštovné a zásilky procházejí celnicí, obchod ztrácí na výhodnosti.
Ano, na AliExpress se dá nakoupit spoustu věcí velmi levně za zlomek ceny za kterou se dá stejná věc koupit u nás v Česku. Pokud jde o kvalitu tak záleží jak co. Jde tam koupit i docela dobré a kvalitní věci, ale také tam jsou i více či méně nekvalitní věci. Ono spousta věcí které kupujeme u nás v Česku je stejně Made in China s tím rozdílem, že u nás se to prodává zabalené v krabicí a za několika násobně dražší cenu. Já jsem na AliExpress koupil kdysi digitální kuchyňskou váhu a vyšlo mne to na nějakých +/- 90 Kč a u nás jsem tu stejnou váhu viděl prodávat větnamce, ale za 230 Kč. Váha je kvalitní, dobře váži a nemohu si na ni ztěžovat. Také jsem tam koupil kdysi ručníky které na obrázku na AliExpress vypadaly dodela hezky a dobře a byly levné, ale když mi to příšlo tak to byly pouze velmi tenké malé kousky látky které se trhaly už při vzetí do ruky a řekl bych, že to nemělo ani nulovou hodnotu. Z těch kvalitních něci které jsem tam koupil a se kterými jsem spokojený mohu vyjnenovat např. hodinky, budík, kuchyňská digitální váha, nějaké baterie, pouzdro na mobil, škrabka na zeleninu, digitální teploměr, náplně do prupisky a některé další. Pokud něco není v pořádku nebo je i nefunkční nebo rozbité tak se to dá reklamovat a požadobvat vrácení peněz. Při výběrů zboží je dobré si prohlédnout i nabídky různých jiných prodejců a vybrat tu která je nerjlevnější. Růzbní prodejci prodávají stejné zboží za někdy i dost rozdílnou cenu. Ne vždy ale levná cená zboží znamená levný nákup. Obvykle u zboží nabízeného za přehnaně nízkou cenu je přehnaně vysoká cena dopravy např. u zboží za 0,25 USD může být doprava za třeba10 - 30 USD a to je pak třeba zvážit jestli se to ještě oplatí. Spousta prodejců má i při nízké ceně zboži dopravu zdarma. Pokud jde o ty slevové kupony které jsou na AliExpress často nabízené tak mnoho lidí je asi nevyužije. Kupon často býva na zanedbatelnou slevu třeba 1 - 3%, ale podmínkou pro využití je nákup za třeba minimálně 30 USD nebo v minimálním počtu 10 nebo více kusů. Asi málokdo bude kupovat např. trička za 30 USD nebo 10 kusů poze proto aby na to dostal nějakou zanedbatelnou slevu. Ono na tom AliExpressu se dá nakoupit mnoho dobrých, kvalitních a levných věci, ale je dobré nad každým zbožím přemýšlet jestli to vypadá dobře, přečíst si recenze kupujících a zvážit jestli se to oplatí koupit. Je také třeba počítat s tím, že zásilka se zbožím z Číny je do Česka doručená někdy i do 2 týdnů a někdy to trvá i 2 - 3 měsíce. Je proto na každým aby zvážil všechna pro a proti nákupu na AliExpress a podle toho tam něco koupil nebo ne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.