Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik přidat na benzín jako spolujezdec

Od: ela450 odpovědí: 11 změna:
Dobrý večer, když někam jedete s kamarádem jako spolujezdec, kolik mu přidávate na benzín? V mém případě se jedná o cestu dlouhou cca 90 km. Kolik byste přispěli? Díky moc za odpovědi a omlouvám se, pokud můj dotaz působí hloupě.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Hele kámo, kolik ti to žere na 100km?...ah, tak já ti dám půlku na benzín. No a samozřejmě něco za ochotu;)

hodnocení

3x

"Co jsem dlužnej?"

kaires
30.07.22 23:59
hodnocení

2x

150Kč

hodnocení

1x
Ja když sem vez někam kamaradku přítelkyni tak sem si nikdy nic krom jejích těl nevzal *smich*
Jinak de o to z jakyho duvodu jedete jestli si jen doprovod tak proč platit
Pokud se tam jede kvuli tobě tak počitej zaplatit minimalně palivo
Pokud je to tak nák společnej vejlet zaleží na tom jestli řidič neco bude chtit či ne
Pokud chce přispět tak bych to videl mu dat pulku na spotřebované palivo
jd

Ona ti nabízela peníze a ještě tělo?

Z dotazu tady vůbec neplyne, jestli on se veze jako spolujezdec, nebo jestli kamarád ho veze protože potřebuje někam odvézt spolujezdec, nebo o co se jedna.

pokud se jedná o spolujízdu, takže jenom zabere místo v autě, no tak náklady se zvýší tak maximálně o 10% zatížením vozidla, zvýšením spotřeby paliva a opotřebení brzd. takže je to na dohodě

hodnocení

0x

To záleží na situaci a autě. Cesta stojí zhruba 650 Kč. Jestli tam jedete s tím, že se podělíte, tak by to mohly spravit tři stovky. Jestli tam kamarád pojede v každém případě autem, tak bych mu dal o něco víc, než by stála cesta autobusem. Řekněme 150 Kč.

jirib
I vlaky a autobusy podražily...
90km...za 200,-

Cesta stojí zhruba 650 Kč. To počítáte kompletní provozní náklady? Potom by to mohla být pravda. Jinak to odpovídá tak možná spotřebě 50 let starého vozu sovětské výroby...

jirib