Nejste přihlášen/a.
@petrsa - smlouvu jsem špatně přečetl... lze něco dělat?
Zřejmě nelze - podpisem jste potvrdil, že se smlouvou souhlasíte a s argumentem "špatně přečetl" velmi pravděpodobně neuspějete. Ale můžete se pokusit prodejce zeptat.
Nedá mi, abych neocitovala zákon:
NOZ § 4
(1) Má se za to, že každá svéprávná osoba má rozum průměrného člověka i schopnost užívat jej s běžnou péčí a opatrností a že to každý od ní může v právním styku důvodně očekávat.
Dobrý den, usuzuji pouze z toho, co je zde napsáno (bez znalosti smlouvy). Smlouvu můžete vypovědět třeba hned, ale je tam ta tříměsíční výpovědní lhůta + patrně smluvní pokuta (což by mělo být ve smlouvě uvedeno). No, a jinak to řešit s druhou stranou platně podepsané smlouvy. Zdravím!
POZOR! Vypovědět (odmítnout) automatickou prolongaci lze typicky NEJPOZDĚJI 3 měsíce před výročím smlouvy, tedy pokud je smlouva příkladně do 31.10.22, pak dnes máte poslední den na doručení výpovědi k 31.10.22, zítra už byste měl prolongováno a platil další rok navíc!
A když je prolongace, tak je většinou smlouva na dobu určitou, a běžně se nevypovídá, pouze se oznámí nejpozději do konce lhůty výše uvedené, a to i kdykoliv dříve, že nemáte zájem na prodloužení smlouvy. Někteří totiž jsou schopni vám se vysmát a říct že výpověď je neplatná ) není fakticky co vypovídát, když smlouva je na dobu určitou s prolongací, abyste se pak nedivil.
raději jsem vyfoťte přesné znění smluvního ujednání.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.