Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oči při cukrovce

Od: juliet® odpovědí: 3 změna:

Zdravím vás!Cukrovku mě nastartovala chemoterapie tak silně,že jsem hned dostala kombinaci léků a 2 inzulinů.

Po 10 letech se dostávám do normálu,při stejné medikaci.Zrak se mě postupně zhoršuje,možná i věkem(68).

Oči mě začaly hodně slzet až pálit.Oční pozadí mám v pořádku,chodím pravidelně.Poraďte,prosím,čím oči posílit.

Budu vděčná za každý nápad či zkušenost.Mějte se hezky.Juliet

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Cukrovka (resp. hyperglykémie) zhoršuje prokrvení a tím i prokysličení tkání. Přirozená reakce při snížení okysličení je vytváření dalších vlásečníc. Protože lidské oko (resp. oko čtyřnožců) se vyvinulo úplně debilně a všechny cévy a nervy jsou před sítnicí, může ten růst vlásečnic postupně zakrývat větší a větší plochy sítnice (chobotnice mají cévy za sítnicí, ti to mají lepší).

Takže nejlepší ochrana pro oči je důsledná kompenzace té cukrovky.

liska5

Jo, jo, proto jsou u diabetiků typické načervenalé oči /bělmo i spojivky/.

liska5
hodnocení

0x

Oči souvisí hodně s kondicí jater. Ty dostaly zabrat a potřebují čistit a podpořit. V nich probíhá odstraňování jedů po léčbě i metabolismus cukrů. Takže zdravou, pestrou a nezatěžující stravu. Samozřejmě s dodržením léčby a diety od diabetologa. Játra potřebují hodně Zn a A vitamín, ideálně ve stravě.. Taky zkuste napsat Mgr. Jarmile Podhorné, "Naděje", do Konice. Má internetovou poradnu. Vyrábí tinktury z pupenů stromů - gemmoterapie. Popište jí situaci, jestli by Vám sestavila kůru na míru. Mně ona taková kůra od ní pomohla k doléčení boreliozy. Přišlo mě to přes tisíc určitě, ale evidentně mi to pomohlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]