Připadá mi, že se jen nudíš a špekuluješ. Ten bazmek na petku je k ničemu. Keg musíš mít v místě konzumace. Pokud ho nevytočíš, pivo se díky tlakování vzduchem rychle kazí. Tomu zabrání pohon CO2. K té pípě musíš mít daný naražeč, ne každý pivovar a jeho KEG má stejný. Pokud chceš udělat jednou dvakrát za léto chlastačku, pujč si pípu s chlazením.
Nelíbí se mi to provedení, pumpa je lepší klasická neboť v tomto případě bude hodně trpět narážecí mechanizmus a pumpování nebude pohodlné. Pro občasné akce stačí na naražecí hlavu našroubovat vodovodní pákový kohout a kus trubky na konci ohlí o 180stupňů. Pro dlouhodobé používání větší ledničku do které se vejde sud a pípa co nejblíže lednici nebo přímo na lednici, tlakovat směsným potravinářským plynem.
Pumpovat vzduchem můžeš jen když se sud vypije za 1-2 dny. Jinak ti pivo zoxiduje. Zvětrá. Na to abys mohl mít sud ve sklepě a vydržel ti naražený týden a víc, musíš mít biogon nebo CO2 bombu s regulátorem tlaku a hradicím ventilem. Co2 se ale při delším skladování vstřebává a pivo je pak přesycené. Po načepování bouřlivě vyletí pěna a pivo paradoxně ztratí říz. Proto se používá jiný tlak na skladování a jiný na vytáčení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.