Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sleduji bývalou mého přítele

Od: marketa* odpovědí: 7 změna:
Ahoj,mám trochu zvláštní dotaz. S přítelem chodím rok a půl, vše je v pořádku a milujeme se. Ale já mám neustále nutkání sledovat jeho bývalou. Nebojte, nejsem žádný úchylný stalker jako z nějakého hororu, nesleduji ji před domem, nepíšu jí agresivní anonymní zprávy a další psycho věci, to vůbec. Spíš mám potřebu koukat (tajně) na její profil na sociálních sítích, neustále. Hledat její fotky a info o ní. Vím že s přítelem se rozešli cca rok přede mnou, nic s ní nemá, nemluví o ní zrovna pěkně a jednou v opilosti se mi přiznal, že jsem první do koho se doopravdy zamiloval, že s ní byl jen ze zvyku.Já tedy nemám vůbec důvod k žárlení. Přítel to samozřejmě neví, nebavíme se o ní a když náhodou jo, beru to v pohodě, je to přeci součást života. Ale připadám si opravdu jako blázen, mám tu neustálou potřebu jí sledovat a projíždět profil. Řekla jsem to pouze jedné kamarádce, která tvrdí, že je to v pořádku a přece to dělá každá holka. Myslíte, že je to normální? Nebo jsem blázen? Už si nevím rady

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

No, myslím si, že se chováte jako stalker. Co je Vám do ní? Její současný život se Vás přece nijak netýká. Je to chorobné, nedělejte to.

hodnocení

3x

Zdravím. Není to normální, šmejdit kde, co a s kým dělá. Je to její věc. Co Vás k tomu vede? Nedůvěra v partnera? Žárlivost? Zvědavost a pak se s ní srovnáváte? Co z toho máte? Je to jen ztráta času! Pracujte na svém vztahu a co bylo před Vámi hoďte za hlavu!

hodnocení

2x

Nemyslím si, že jste "blázen". Je možné, že "vnitřní" motivací takového jednání je určitá podvědomá obava (i když iracionální), že by se k té expřítelyně přítel mohl vrátit. Tedy jinými slovy, že tu expřítelkyni podvědomě považujete za určité "ohrožení" vztahu. Také je možné, že se s tou expřítelkyní podvědomě chcete nějak porovnávat.

doplněno 29.07.22 08:42:

Taky je možné, že se "prostřednictví" informací o té expřítelkyni snažíte podvědomě jakoby zjišťovat nějaké informace o příteli - ve smyslu, čím ho mohla přitahovat atd. Taky je možné, že to sledování jejího profilu je projevem určité podvědomé žárlivosti ve smyslu - co kdyby začali nějak komunikovat apod.

Obecně lze konstatovat, že ne každé chování nějakého člověka lze vysvětlovat zcela racionálně. Prostě podvědomé různé emoce, zážitky, zkušenosti atd. ovlivňují rozhodování lidí.

hodnocení

1x

Já si myslím, jen myslím, že jste si vy sama sobě nejistá. Chybí vám sebedůvěra a někde v koutku máte pocit, že ta druhá je jiná, lepší, přiražlivější. Uvědomujete si, jak krásný vztah nesmyslně kazíte sama sobě. Jakoby jste si něvěřila, že ho "zasloužíte". Sama to víte, ale sama se sebevědomím-vědomím si sebe, nejste schopná nic udělat. Tohle musíte sama změnit, nikdo není schopen vám s tím pomoci. Je mi z toho smutno, ale musím vám říci, musíte vy sama.

jd
hodnocení

0x

Nemuzeme vedet zda jsi blazen, kdyz te nezname a hlavne nevime, zda stalkujes na FB i jine lidi, zijes jejich zivoty, a kolik casu ti denne vezme FB IG socky obecne.

Fo musis vedet ty, ale asi je fakt, ze zenske hodne casu venuji sledovani jinych a vi se, ze zhruba 1/3 z nich z toho ma depky, tedy z toho ze je jejich zivot na ho ...

rakip*
hodnocení

0x
V jakém znamení jste,tohle dělají většinou berani,raci?
Znamení žárlivá přítelkyně. S tím nemá datum narození co dělat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]