Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Suché oči a umělé slzy

Od: venc odpovědí: 17 změna:
Doktor mi doporučil koupení umělých slz na suché oči. Jaký je rozdíl mezi aplikaci těchto kapek a prostým umytím očí vodou z vodovodu?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Rozdíl to opravdu je.
Umělé slzy mají složení velmi podobné jako "pravé" slzy.
Jestli chcete složení:
Obsahuje 1 mg/ml hyaluronátu sodného, citrátový pufr, sorbitol a vodu.
Proti běžné vodě je to v oku velký rozdíl, pocit po nakapání do oka je takový "jemný", uklidňující..
Tak jak po kterých je příjemný pocit. Mám taky syndrom suchého oka a ze začátku jsem si koupila kapky, po kterých mě pálily oči. Doktorka mi je doporučila. Nevzpomínám si už na název, ale byly drahé za 350 Kč. Kupuji Hyal drop, ty mi sedí. Momentálně mám jiné než Hyal Drop a taky spokojenost. 350 Kč ale nestojí.

etana*
hodnocení

4x

Umělé slzy obsahují zklidňující a oko chránící látky, zpravidla utvoří průhledný jemný film. Voda je voda, vlastně i borová voda se pro suché oči nedoporučuje, protože oko naopak podráždí, ještě jakoby vysuší víc. Strhne přirozený film na oku. Suché oči jsou náchylné k podráždění, rozmazané vidění atd...

hodnocení

4x

Až je budete kupovat, chtějte ty bez konzervantů. Spešl na to mě upozornil lékař, když jsem je kupovala po operaci čočky a sítnice.

Za jednak kvůli očím, za druhak ty bez konzervantů vydrží otevřené půl roku narozdíl od levnějších konzervovaných...

liska5
hodnocení

3x

Pálení a sucho v očích znamená nedostatek vitamínu B2 - Riboflavin a nebo nedostatek Fe - železa, případně obojího. .A šetřit játra. Jejich přetížení /alkoholem a tučnými jídly/ se odráží ve zhoršení zraku. Ta zas potřebují dostatek Zn a A vitamínu. Takže zařadit droždí, melasu, ořechy, list.zeleninu, ryby, klíčky, naťovou petržel, semena dýní, černou ředkev...

ben®

liska5 - asi jste nečetla dotaz nebo odpovídáte na jiný (případně na to, na co se nikdo neptal).

liska5

Četla. Je mi jasné, že slzy nejsou voda a jsou blíž fyziologickému roztoku. Vidím, že odpovědi dostává, tak jsem dodala, co považuji za užitečné.

ben®

liska5 - ano, to (ten dojem nevyžádané) užitečnosti se zde bohužel stává často (a nejen Vám).

liska5

On neví, že se má ptát i na tohle. Nikdo lidi nevede k tomu, aby hledali souvislosti. Když nejde o zdraví, tak si nevyžádané odpovědi odpustím. Jinak jsem aspoň věcná a stručná.

ben®

liska5 - pobavilo. Tazatel neví, na co se má zeptat . No nic, hlavně když to ví odpovídající.

liska5

Neví, co že ty umělé slzy nemusí shánět, když si dá něco jiného. A ani se nemusí trefovat do oka. *smich*

etana*

Liško, Lékař nejste a zrovna syndrom suchého oka má hodně společného s životním prostředím, čistotou vzduchu. To fakt klíčkama nevyléčíte. Mimochodem fyziologický roztok je voda se solí. Díky.

liska5

Přidala jsem svoje... Přidejte taky svůj názor /o čistotě ovzduší/, a mne vynechte. On si tazatel z odpovědí vybere..

Fyziologický roztok píšu, že je slzám blíž, jak voda. Což není chyba. Ani ty klíčky, jako zdroj minerálů nejsou k zahození.

jd
hodnocení

0x

Tak to ti nevim, kazdopadne proplachovani oci vodou a ocni cviky, obcas to nekomu funguje.

Proboha, kdo by si lil do očí vodu?

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, ten rozdíl bude ve složení léku, které by mělo být uvedeno na obalu nebo v příbalovém letáku. Pokud tam bude napsáno, že je to voda z vodovodu, tak to bude jen voda z vodovodu (o tom ale pochybuji). Laicky se domnívám, že "vtip" bude v tom, že ty kapky v oku, díky svému složení, vydrží působit déle, než běžná voda (pokud se správně aplikují dle návodu). Zdravím!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]