Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Autochladnička Auto Kelly

Od: jirkavas odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, koupil jsem autochladničku a potřebuji poradit.. Hlavně se spotřebou, kolik mě bude stát 24hod.provoz na max a to 60w viz štítek? A jaké sní máte zkušenosti? Musí běžet pořád, a nebo vypínat alespoň na noc a nebo, v noci přepnout na tišší režim eko? Ještě bych přidal já osobní radu , že se vyplatí na dno lednice dát zmraženou vodu v sáčku a teplota oproti té venkovní nebude 13 stupňů, jak říká výrobce,ale až o 21 stupňů méně. V bytě máme 25 stupňů a v chladničce byly 4 stupně. Já jsem velice zatím spokojen..
Autochladnička Auto Kelly
Autochladnička Auto Kelly #2
Autochladnička Auto Kelly #3

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jd
hodnocení

0x

Urcite se "vyplati" narvat tam zmrazene PETky, po rozmrazeni je jeste muzes vypit :)) To je prece klasicka survival technika, mit zmrazeny PETky v mrazaku. Ale ty se ti asi do takovýhle maličký krabičky nevejdou?

Co se tyka prikonu, no tak mas stitkovy prikon a co chces vic vedet? Jednoduzsi si to zmerit ne?

To vypada na nejakou PELTIERovou hracku, co? Neni to moc ucinny zpusob, zato levny... Kdyz otocis polaritu, muzes zase ohrivat...

doplněno 28.07.22 16:26:

Já mám polystyrennový box a vždycky do toho ty mrazeny petky dám, den dva to vydrzi chladit

takže jsem chtěl pouze říci, že mraženou pizzu určitě odebereš teplo tedy snížíš teplotu

jirkavas
hodnocení

Počítám správně? Příkon 60w za 24 hod za 1kWh to je 10 Kč. Tak chod chladničky denně cca 15 Kč?
jd

60 W x 24 h = 1440 Wh = 1,44 kWh za den

tedy pokud jede nonstop

tip: bezna kompresor. chladnicka jede typicky (ted placnu) 10 minut za hodinu (1/6 casu). tu co mam ja ma psano stitkovych 85 kWh / rok - to jest 0,24 kWh za den

takže jak vidno, Peltierova chladnicka není moc efektivní a ani není určena na trvalý provoz... Ono už i do karavanu se dávají kompresorové chladničky na 12 V. Nic efektivnější než kompresor zatím nebylo vymyšleno. Tepelné čerpadlo je Defakto rozšířením tohoto principu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]