Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

GDPR - sdělení adresy

Od: veronika10* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

chtěla bych mým zákazníkům ukázat mé hotové realizace-stavby. Sestavila bych proto mapu realizací, kterou by potenciální zákazníci měli k dispozici na webových stránkách a popřípadě by mohli realizaci navštívit. Pokud bych zveřejnila pouze adresu, tedy bod na mapě + foto objektu, je nutné mít souhlas od majitele domu i k tomuto zveřejnění? Nikde bych neuvedla jméno, kontakt,... Pouze bod na mapě, tedy adresa, kam se případný zákazník může jet na realizaci podívat.

Děkuji za jakýkoli názor, radu.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jd
hodnocení

2x

Tak to bez projednání s majitelem a tedy platícím zadavatelem by asi nebylo pěkné, vám by se to asi taky nelíbilo kdyby jste nevěděla o tom, že 3 váš barák chodí okukovat cizí lidé... takže souhlas je nutný i z logiky věci i z etiky vašeho podnikání... Ale s GDPR to nemá nic, to je spíš na úrovní neetických obchodních praktik. Je to v podstatě reklama. Chcete se chlubit něčím, co si ale koupil/zaplatil zaplatil někdo A ten by měl, alespoň mlčky, dát k tomu souhlas

samozřejmě můžete říct osobně Frantovi: dělala jsem barák na adrese té a té, Ale pokud to uděláte v reklamě, veřejně, tak platí jistá pravidla!

tohle je můj názor, právní kvalifikaci ponechám na někom jiném, a některé lidi, včetně mě byste tak to přímo odradila od zakázky, doporučuji Vám si vyžádat souhlasí a do té mapy napsat, že dotyční souhlasili s touto referencí, není od věci jim za takovou reklamu i nějakou částku, byť symbolickou zaplatit

možné by to bylo (bez vědomí a souhlasu) snad jen u domu pro firmu, pro právnickou osobu?

To je asi stejné, jako kdyby gynekolog říkal, že dělá Bohdalku A Pamelu a já nevím koho? Samozřejmě bez souhlasu dotyčných dam...

Ps: architekt tančícího domu, ten Jugošky nebo chorvat nebo kdo, tak ten nesnášel aj když si lidi ten jeho dům fotíš, nebo ho dávají na pohlednice, a chtěl za to prachy...

Ano, přesně tak. Chtěl jsem zrovna napsat něco obdobného. Tohle se řeší souhlasem v referencích. Bez souhlasu bych to rozhodně nedělal.

riva
hodnocení

0x

Málokomu by se líbilo, kdyby k němu někdo cizí přijel a okukoval ho přes plot. A některé zákazníky byste takto zajisté i odradila, kdyby jim hrozilo, že i je to třeba postihne.

Lepší je mít připravený anonymizovaný obrazový materiál z realizací, který zákazníkům poskytnete - na webu jen stručný (opět - málokdo se rád setká s tím, že je jeho nemovitost vystavena na webu). A vyžádat si svolení + ukázat zamýšlený výsledek je snad samozřejmost.

makk
hodnocení

0x

Bod na mapě = adresa. Město, ulici i číslo popisné v té mapě každý vidí. Takže bez souhlasu majitele bych to nedělal. A slibovat, že je lidi mohou navštívit aniž byste se na tom s nimi dohodla je docela silné kafe.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]