Mám zrušit výlet, protože bych byla dlouho mimo brigádu?
Od:krystoodpovědí:7změna:
Dobrý den, pracuju u jedné paní na zahradě, od března do října. Od 17. Jsem dva týdny na dovolené a pak od 7. Pět dnů pryč. Není to blbý? Neměla bych to od 7. Zrušit? Určitě ji ještě zavolám, ale zajímal by mě váš názor. Nechci, abych ji vytočila
S paní jsi to měla řešit hned, jakmile jsi věděla, že budeš pryč, aby si stihla najít náhradu. Pokud tě opravdu potřebuje, tak bych se nedivil, kdyby tě přetáhla hadicí.
Brigáda je normální práce, závazek, který jste uzavřela na nějakou dobu. Takže ano, je to blbý. Domluvte se přímo s tou paní, třeba jí to vadit nebude. Ale spíš to bude tak, že vám řekne OK, chápu, ale ve skutečnosti bude pěkně naštvaná. Já bych tedy byla a příště už byste si u mě a mých známých ani neškrtla.
Tady nikdo neví, co tam děláš. Jestli rostliny vydrží bez zalévání, pletí. Jestli i sekáš a vadila by 20 dní pauza? Jedině jednat s tou paní, že Ti to tak nešťastně vychází, že to bude dohromady tolik a tolik dnů. A zda je možné na tak dlouho odjet, zda bys neměla na tu dobu shánět někoho místo sebe. Jednání s paní neoddalovat. Musí mít čas na to se nějak zařídit.
Zeptej se jí, jestli ji ta nepřítomnost bude vadit a když řekne, že ne, tak jeď a když řekne, že jo, tak nejeď. Až budeš chodit do práce, tak ti dovolenou taky bude dovolovat šéf.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.