Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nezamestnany, neregistrovany na UP. Ma pravo na nejake davky?

Od: ka odpovědí: 13 změna:

Dobry den,

chtel bych se zeptat, jestli ma clovek, ktery je nezamestnany, ale zaroven neni registrovany na uradu prace, ma narok na nejake davky, zivotni minimum, prispevek na najemni bydleni atd... Dekuji.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

4x

a z čeho by mu je tak kdo měl vyplatit? Když není nikde registrovaný a nikdo o něm neví...to je blbej dotaz

ka
hodnocení

Nevim, jak to chodi, ale muze prece vyplnit zadost...

id
hodnocení

4x
Váš nájemník má PRÁVO pracovat. To mu múžete sdělit, jinak má smůlu.
Přesně to jsem chtěl napsat.
Právo na práci nikdo nikomu nemůže upřít.

hodnocení

0x

Nikdo za vás neplatí sociální pojištění, ale vy byste ho chtěl čerpat? To nemyslíte vážně.

Ze sociálního pojištění se vyplácejí důchody a nemocenské dávky. Všechno ostatní jde ze státní sociální podpory.

ka
hodnocení

Vazeny pane, v prvni rade se hodte do klidu a komunikujte trochu na urovni. Zadruhe nejde o me, ale o problemoveho najemnika, ktery mi rekl, ze neni na uradu prace (a zaroven neni oficialne zamestnany), ale chtel podepsat nejake papiry na zadost o prispevky, tak me to zajima, jestli za techto podminek muze neco od statu dostat. A vazne to myslim.

výtka
Upozornění od sys milancukrar 25. 07. 2022 16:31:13
Mírněte se, nikoho nenapadejte, nikoho neurážejte, pod různými nicky.

Jsem naprosto v klidu. Kafíčko, zatemněno proti horku, nohy na podložce. Pohoda. Ale štve mě, když někdo chce brát z pytle jablka, která tam nenasbíral. Hezký den.

ka
hodnocení

To je sice hezke, ale neopravnuje vas to k napadani dotazujiciho, kdyz neznate okolnosti!

Přečtěte si to ještě jednou, nikoho jsem nenapadl. Je jedno kdo se ptá. Obvykle se lidi vydávají za kamaráda aj., ale ptají se za sebe.

Ringo - obvykle se za někoho někdo ptá? Já bych řekl, že až na pár naprostých výjimek se každý ptá jako za někoho jinýho. Bratra, sestru, souseda či známýho. Přitom to potřebuje vědět sám.
Jinak k otázce.
Proč nejsi alespoň na pracáku, když už nechodíš do práce?
ka
hodnocení

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @milancukrar z důvodu porušení pravidel poradny. ]

hodnocení

0x

@ka - ale chtel podepsat nejake papiry na zadost o prispevky, tak me to zajima, jestli za techto podminek muze neco od statu dostat

Pokud "chtel podepsat nejake papiry" pak může jít o příspěvek/doplatek na bydlení a splňuje-li podmínky, pak ano - "muze neco od statu dostat".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]