Nejste přihlášen/a.
Prosím pěkně, myslíte si, že je v současné době dobrý měnit práci? Je mi 50 let a v současným zaměstnání jsem skoro 10 let. Bohužel to tam jde od desíti k pěti. Máme víc brigádníků než stálých zaměstnanců. Každej den se tam najde někde novej kdo nestíhá, takže my co jsme tam déle děláme i za toho novýho. Nejprve jsem chodila z práce jen pekelně unavená, ale teď začínám mít i psychický problémy z obavy co mne tam čeká a chodím tam s hroznou nechutí.
Těch pár kolegyň co jsme tam spolu roky je fajn, ale taky postupně odchází.
Nejraději bych se na to hned vykašlala, ale mám obavu zda seženu hned práci co by mi jakš takš vyhovovala. Na volná místa koukám, ale většinou chtějí ihned nástup, nebo mladý lidi, popř. nabízí málo peněz. Přemýšlela jsem i nad tím, že bych přešla na jinou pobočku kde je větší klid, ale obávám se, že by to bylo z bláta do louže. Taky mne napadlo vrátit se k podnikání. Před 15 lety jsem měla masérnu. Ale v této nejisté době bych raději měla práci kde vím, že přijde výplata.
Nějak se v tom už pár týdnů plácám a nevím co dělat. Poradíte prosím? Děkuji.
Uvažovat o změně zaměstnání můžete tehdy, když už máte zajištěné lepší místo. Ale odejít a začít hledat, to je hodně velký nesmysl a nezodpovědnost.
A to je to na co narážím. Všude chtějí nástup hned, max do týdne. Asi nikdo nebude čekat další dva měsíce, když potřeuje někoho hned. Díky za odpověď.
Radim psychologa.
Z popisu ctu akorat ze nevite co chcete a na co mate (dotaz na zmenu prace kdyz nevime cim se zivite a co umite mi prijde jako trolling), jinak vubec nevim co delate, masernu prece muzete provozovat o vikendu nebo po praci, nebo se pletu?
Ps: zkuste navrhnout zamestnavateli, ze chcete snizit uvazek, nebo pridat penize, budete mit vic motivace a regenerace a cas zase rozjet OSVC.
Díky za odpověď. Jak jsem psala, tak z práce chodím dost ko. Vidina toho, že ve volnu masíruju je nemyslitelná.
Psycholog se sice dobrej nápad, ale nevím jak by mi pomohl od únavy. Možná od té psychické.
Ale stále nevíme, co děláte. Třeba to řeknete alespoň tomu psychologovi, a ten vám poradí, jaké máte možnosti, a nebo mu akorát svěříte svá traumata.
přece vážně nečekáte, že vám tady řekneme, že máte v 50 změnit zaměstnání, když vůbec nevíme, co děláte, spousta profesí a kariér může začínat v 50 i později.
Zdravím. Pokud vážně uvažujete o odchodu, je potřeba mít nejdřív zajištěnou jinou práci. A ta se vám v tuto dobu bude těžko hledat, protože jsou prázdniny. Všude je fůra brigádníků, (nejen) personalistky vybírají dovolenou, a v tuto dobu se s vámi na téma přijetí do firmy seriozně nebude nikdo bavit. Takže zatím přemýšlejte, tipujte a po prázdninách, až se s odchodem brigádníků projeví nedostatek kvalitních zaměstnanců, hledejte novou práci. Ida
"je potřeba mít nejdřív zajištěnou jinou práci"
Tak to je dobře uprděný přístup, pokud vím, tak na hledání zaměstnání je i snad nějaké zákonné volno, nebo se pletu? Ale váš postup, jistoty nade vše, no tak nevím nevím, vysoce úspěšní lidé nemají plán B, a vše dají do plánu A. Vaše varianta počítá i s plánem C.
@jd - Zákonné volno existuje - bez náhrady mzdy, max. na 1 půlden v týdnu a po dobu dvouměsíční výpovědní lhůty - to se to pak hledá. A málokterý zaměstnavatel bude čekat dva měsíce - to už by musel o nového pracovníka hodně stát.
Ptej se známých, příbuzných okolo, jestli nehledají na jejich pracovišti pracovníka se stejnou či podobnou prací jako máš nyní. Zaměstnavatelé spoléhají často na to, že jim tam starší budou dělat až do důchodu za míň nebo nepatrně mzdu zvýší a mladý tam nevydrží, protože je to špatně placené, musí makat a musí dojíždět(najdou se i vyjímky). Maséry/rky hledají hotely s wellnessy i wellness centra stále, ale asi to bude o dojíždění nebo o stěhování, možná nějaké turnusové práci..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.