Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
měl bych nabídku na elektrikáře ve Vídni, Rakousku. Mám průmyslovou stavebku s maturou a vyučený elektrikář (logicky). Aktuálně pracuji v ČR.
Bohužel jsem docela "ňouma" a docela nejistý, potřebuji občas v práci ujištění, pokud mám dělat něco nového. Každopádně obor mě velice baví a rád si o tom zjišťuji věci i mimo práci.
Chci se zeptat, je práce elektrikáře v Rakousku jinačí, než tady v ČR? Myslím tím např. v obtížnosti, míry zodpovědnosti, apod? Nebo je to víceméně to stejné jako v ČR? Samozřejmě, že tam jsou jiné normy, platy, ... S tím počítám.
Děkuji za odpověď každého, jestli tu někdo jako elektrikář v zahraničí pracuje, tak budu rád za jakékoliv poznatky.
Jít pracovat do zahraničí znamená, že nesmíš být ňouma a musíš dobře mluvit německy.
Tohle rozhodnutí spíš dělají ti, kteří se rozmýšlí nad podnikáním, ale ještě chtějí zkušenosti z tohodle mezistupně.
Jako ňouma, jak píšeš, jdi do velké firmy jako elektrkář údržby budov. Budeš mít jistoty a nebude tolik šancí, kdo by tě chtěl podvádět.
Dobrý den,
v oboru se absolutně nevyznám, ale pokud jste nejistý a potřebujete různá ujištění, že děláte věci správně, tak nevím, zda je to pro práci v zahraničí ta správná konstelace.
Vy musíte přesvědčit jak suverénní prací tak jistým chováním. Nějaké zaváhání při zapojování už může zaměstnavatele znejistit.
Čtení dokumentace a německý jazyk ani nezmiňuju, beru jako samozřejmost.
Nicméně Vám fandím a neberte to tak, že Vás chci odradit. Jen nemusíte mít štěstí na zaměstnavatele, který pod nejistým chováním rozpozná 100%-ního profíka. Kterým doufám jste.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.