Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je mi 13 let a hledám brigádu.

Od: bazi* odpovědí: 9 změna:

Je mi 13 let a hledám brigádu.Nevíte prosím jestli nějaká existuje?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

myse*
hodnocení

1x

Oficiální brigádu určitě neseženeš - nejdřív od 15 let, většina firem bere od 16

Zkus obejít sousedy nebo blízké okolí jestli by třeba někdo nepotřeboval pomoci na zahradě, posekat trávu, srovnat dříví, venčit psa, prostě cokoli

Zkus si vytisknout letáčky a roznést je do schránek nejlíp v nějakém satelitním měsečku, kde jsou lidi většinou přes den v práci a zahradu nestíhají...

hop®
hodnocení

1x

Ahoj, Bazi, taková oficiální brigáda neexistuje, jak už zde bylo napsáno. Ale já jsem v Tvém věku pomáhal kamarádkám a kamarádům mé mamky, třeba s úklidem, mytím oken, prací na zahradě, natřením (betonového) bazénu, venčením pejska či koníka. Ale musí to být pouze výpomoc pro kamarády a známé jen z kamarádství, a jejich dobrá vůle, že Ti za to dají "nějakou korunku", samozřejmě předem dohodnutou. Nemůže to být brigáda podle psaných pravidel, to si musíš počkat do svých 15-ti let. Ještě bych Ti chtěl říci, že si dost vážím toho, že se snažíš si přivydělat nějaké penízky vlastním přičiněním a nechceš být závislý pouze na kapesném od rodičů! Držím Ti palce! *palec*

tanitaa
hodnocení

0x

Obávám se,že hledat brigádu v tomhle období je již pozdě.Moje neteř si zajišťovala brigádu již v únoru a březnu.

Navíc se obávám,že u tebe bude problém tvůj věk.JInak přeji hodně štěstí.

tanitaa

Doplnění k otázce:

Jak upravuje pracovní poměr dětí a mladistvých naše současná legislativa? Podle zákoníku práce je dětská práce zakázána. Práce dětí do 15 let věku nebo starších 15 let do skončení povinné školní docházky je podle zákoníku práce zakázána. Od tohoto ustanovení se nelze odchýlit ani je-li to ve prospěch dítěte

hablina*

A proto musí chudáci děti pracovat na černo.

riky99*
hodnocení

0x

Můžeš nějakým starším sousedům či osamoceným lidem pomoci se skládáním uhlí,příp. dřeva na zimu, trháním ovoce na zahradě,sekáním trávy ( sekačkou ).Teď o dovolených můžeš třeba někomu venčit psa, zalévat kytky apod.Moje děti začínali v tvém věku s brigádami v rodině, strejdovi umyly auto,dalšímu strejdovi , který chová rybičky pomáhají čistit akvária.Pokud někdo ze známých či příbuzných podniká, nabídni mu pomoc.Např. na statku je v létě každá ruka dobrá.

ozmo*
hodnocení

0x

hele jestli chceš mohu ti nabídnou celoroční brygádu nabízením výrobků. ale podmínka je sice 15 let ale znám i jinou společnost která mě vzala od 14 :-D nehceš se dohodnout?

bazi*

Dobrý den, je to zajímavá nabídka napíšete mně bližší info?

hablina*
hodnocení

0x

u nás je u dětí v tvém věku v módě venčení pejsků

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]