Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Helicid a užívání

Od: ssa odpovědí: 6 změna:
Ahoj Kdo bral někdy helicid 20 enterosolventních tobolek, polyká se to celé, nebo si mám těm obsah otevřít? Já vím, blbá otázka, ale všeho se bojím. Taky užívám psychiatrické léky a bojím se interakce. Děkuji moc

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Stačí si přečíst příbalový leták, co je v krabičce

Tobolky spolkněte celé a zapijte polovinou sklenice vody. Tobolky nekousejte ani nedrťte. Tobolky obsahují potahované pelety. Tyto mikropelety obsahují léčivou látku omeprazol a jsou potaženy vrstvou, která je chrání před rozkladem při průchodu žaludkem. Pelety uvolňují léčivou látku v tenkém střevě, odkud se dostává do těla na místo účinku. Je důležité, aby se pelety nepoškodily.

Helicid Zentiva 1/...

Ohledně případné interakce s jinými konkrétními užívanými léky se ptejte v lékárně.

hodnocení

2x
Účinná látka omeprazol brání podráždění žaludku dalšími léky. Proto ti to asi předepsali. Takže bys to měl brát současně s ostatními prášky nebo pár minut před nimi.
Jinač na helicid většinou bývá poměrně vysoký doplatek, můžeš požádat aby ti příště napsali přímo omeprazol nebo jiná generika bez doplatku. Účinek bude stejný.

novak1*
hodnocení

0x

Celé. To je na pálení žáhy. Jde to do žaludku , když to otevřete a potom užijete melo by to být stejné. Príbalový leták co píše?

jarin*
hodnocení

0x

A máte někdo zkušenost? Užívá se to před jídlem nebo po jídle? Nebo třeba před jídlem a půl hodiny se potom nesmí jíst? Jak to je? Příznám se, že mě nebaví číst příbalové letáky. :D

ssa
hodnocení

A ještě o té interakci. Už jsem si dala ten helicid, ale zapomněla jsem se v lékárně zeptat na tu interakci s antipsychotiky a teď mám na večer dávku, ale nevím jestli ji brát :(

S antidepresivama to můžete vzít. A před jídlem. Celé, nekousat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]