Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Které pohřební urny nejsou vhodné do hrobky a proč?

Od: truchla odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, vybírám tu nejvhodnější urnu k uložení do hrobky a ne jen první pěknou. Na jedněch kamenických stránkách jsem se dočetl, že měděné urny nejsou vhodné právě pro tento účel. Důvod mi ale není znám. Jsou i jiné nevhodné materiály? Hliník, ocel? Samozřejmě vím, že keramika, beton a kámen určitě vydrží, ale obávám se o křehkost a případné poškození tohoto materiálu při manioulaci. Plastu rozhodně nefandím. Zvláště pak ve formě důstojného uctění památky.

Děkuji za odpověď.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, v hrobce je většinou trvale vlhko, tak materiál urny tomuto musí na veky odolat a časem nedegradovat. Hrobnik umí s urnou nakládat opatrně, tak ji nepoškodí (zřejmě budete u toho ukládání urny do hrobky přítomen, tak si to ohlídate). Zdravím!
P.S. Už nyní mate asi popel z kremace v plastu a presypavat ho nebudete.
liska5

Viděla jsem takovou urnu, co vypadá jako černá helma. Z čeho ta je? Je kovová?

ben®
liska5 - pokud to byla “holá” urna bez ozdobneho obalu, tak jak si ji vyzvednete v krematoriu, tak to byl černý plast (válec nahoře do polokoule).
liska5

Jo, jo, to je ono. Dík.

jd
hodnocení

0x

Medene nejsou vhodne nejspise proto, protoze byvaly tercem sberatelu kovu. Ostatne jisti zberatele sbirali i zlate poklady z hrobek, bylo o tom reportaz v TV kdysi.

Ze by se med nebo bronz rozlozily vlhkem to asi nehrozi.

hodnocení

0x
Plech kovový-ocelový zrezne a hliník zoxiduje a dle tloušťky stěny se může časem rozpadnout.. Nějaký nerezový plech by vám mohli doporučit a některý plast nebo nějaká tlustší keramika vydrží navěky.. Měď bych nebral..jak už tu někdo psal, kvůli zlodějům.. ikdyž to asi nebude v okýnku nadzemní schránky,ale pod zemí,tak stejně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]