Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spacaky spojitelne do jednoho - pro pár

Od: spynfo® odpovědí: 4 změna:
Dobry den, potrebuji koupit spacaky spojitelne do jednoho, to jest ne mumie, ale obdelniky. Ne perove, ale dute vlakna, s minimem pro prespani nekde kolem minus 10°C.
Poradite, prosim? Potesi i Link - odkaz... (Nemusi byt, samozrejme).
Potesi i srovnani - recenze v nejakem foru.
Diky moc.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dekových spacáků je méně. S Vámi požadovanými vlastnostmi jich Heureka našla jen osm.

spacaky.heureka.cz/...

Mimochodem spojit dohromady jdou i mumie.

hodnocení

1x

Pro přespání okolo 10°C doporučuji volit spacáky s teplotou Limit 0°C pokud je péřový. Pokud není péřový tak Limit -5°C. I tak je potřeba počítat s tím že nepéřové spacáky s časem ztrácejí své izolační schopnosti a za 15 let se nebudou moc komfortní do těch 10°C.

hodnocení

1x

Co takhle někde v armyshopu koupit UNI 61? Není sice z dutého vlákna ale je to v podstatě jen deka (dříve, před rokem 89 podobné v prodeji s názvem Larisa) v nepromokavém obalu a vevnitř ještě s hygienickou vložkou.Do jakých minusových teplot nevím,ale VZS v tom spávali při cvičení a jakýchkoliv podmínkách.

hodnocení

0x

já teda nevim, jak to myslíte s těma -10°C, tj. jestli jen chcete, aby spacák měl tenhle parametr, anebo jestli to myslíte tak, že byste chtěla spacák používat i v cca takový teplotě;
pokud by platila druhá možnost, vlastně k tomu nemám co říct, protože v takovejch teplotách sem ve spacáku nikdy nespal; ale před nějakou dobou sem si k tomu na netu našel pár teoretickejch poznatků; z nich by mj. mělo plynout, že spacák typu deka se na spaní v mínusovejch teplotách nehodí, pochopitelně z něj utíká víc tepla, ale i proto, že ho logicky použijete tak, ře se skrčíte dovnitř (tim díru zmenšíte na minimum), jenže to by právě měla bejt špatná poloha, pač takhle dejcháte do spacáku, což by se nemělo, dech je vlhkej, a mámraza se usazuje sice u vnější strany spacáku, ale přece jen v něm, čimž se postupně snižuje jeho tepelná izolace, problém je to asi při používání na víc nocí, a samozřejmě pokud přes den nemůže vyschnout,
jak píšu, tohle je jen teoretickej poznatek; navíc je jasný, že je lepší, aby postupně namrzal spacák, než aby hned první noc člověku omrznul nos (já sem si to opět čistě teoreticky vyřešil tak, že kromě namazání obličeje něčim adekvátnim (asi třeba jelení lůj) by pomohla rouška - ne ta (nebo respirátor) z umělý tkaniny, taky ne z kovovou výztuhou (!), ale bavlněná a asi radši nepřiléhající na nos (byly takový), resp. případně víc roušek na víc nocí (kdyby taky přes den nemohla vyschnout))

pokud byste chtěl/a, moh bych vám ke spaní v mínusovejch teplotách poslat nějaký stručný info, který sem si vypsal, včetně linků k tématu (ovšem ne k optimálnim dekovejm spacákum z hlediska jejich spojení, k tomu žádný info nemám)

(a kdybych já hledal spacáky k tomuhle účelu, docela by mě potěšilo, kdyby měly kovový zipy, jenže takový skoro jistě už neexistujou, to by se musely sehnat starý, a eště teda přitom oba stejně dlouhý, a z dutejch vláken by byly těžko, to se zřejmě dřív přestaly vyrábět s kovovejma zipama než začly s dutejma vláknama... (navíc by mi třeba věci znalý (pokud možno i prakticky...) lidi vysvětlili, že kovový zipy sou do mínusovejch teplot, sněhu nevhodný; já jen mám vůči kvalitě umělohnotnejch zipů nedůvěru (co se první na báglu posere, je zip, opakovaně vyzkoušeno), možná kvalitní spacáky maji kvalitní umělohmotný zipy, na který je spoleh...))

(kdysi sem zažil, jak jedna dvojice sice měla dekový spacáky, ale z nějakýho důvodu nešly zipama spojit, dotyční to řešili sepnutím pomocí zavíracích špendlíků (bližší detaily neznám, nezkoumal sem je, jen na to přišla řeč), ale to zajisté neni optimální řešení...)

doplněno 22.07.22 09:40:

pokud má teď tazatel/ka přístup do Prahy, může se podívat na výstavu stanů, spacáků a karimatek do Letňan, je to zadarmo, ale pozor, na rozdíl od předchozích roků končí už 31.7. (a poslední den bych tam radši nešel; další změna je, že jinej outdoorovej sortiment tam neni, ovšem předem objednat a pak na místě vyzvednout by se dal);
ale i bez návštěvy by jim měl fungovat poradní servis
viz linky na výstavu 4camping.cz/... nebo ty spacáky 4camping.cz/... resp. 4camping.cz/... samozřejmě existujou i dekový spacáky pro dva 4camping.cz/... (ne všechny uvedený typy sou přímo na výstavě k vidění, ale to je uvedený, a poradenskej servis by měl fungovat ke všem)

---
jinak mě překvapuje, že by měly jít spojit i spacáky typu mumie (viz jedna z odpovědí ve vlákně), samozřejmě by s tím musel výrobce počítat a umožnit vyvlíknutí jezdce zipu z jedný řady, to sem u mumií nečekal... (ono to nejspíš nebude samozřejmost ani u těch dekovejch)

a mimochodem, jak jsem zmiňoval možnost koupě starejch spacáků - základní podmínka úspěchu by hlavně byla, aby měly zipy stejný (stejná šířka a odstup zoubků), což se snad dá čekat u stejnýho výrobce ze stejnýho období, ale u jakejchkoliv spacáků spíš asi ne

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]